به گزارش جام جم آنلاین بوشهر و به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر، احمد تشکینی روز پنجشنبه در نشست آمایش بخش صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر افزود: به دلیل نبود این سند به طور معمول توزیع منابع عادلانه و متوازن نبوده است که انتظار میرود با نهایی شدن آن توزیع عادلانه و متوازن بودجه متناسب با ظرفیت استانها محقق شود.
رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی بیان کرد: خروجی نهایی کار تدوین سند آمایش استانها براساس تفکیک شهرستانی است که از نقطه های قوت سند محسوب می شود.
تشکینی اظهار داشت: کار تدوین سند آمایش استانی در استان سیستان و بلوچستان از سه هفته پیش آغاز شده که برنامه اصلی آن نیز بر دوش سازمان صمت گذاشته شده و اکنون نیز چارچوب سند آمایش این استان نهایی شده است.
وی افزود: نخستین کاری که در این سند نیاز است شناسایی توزیع جمعیتی در استان به تفکیک شهرستان ها شامل جمعیت، تعداد و نرخ بیکاری هر استان است.
تشکینی ادامه داد: با نهایی شدن این سند، اولویتها در ظرفیت استان بوشهر براساس تفکیک شهرستانی مشخص خواهد شد که چه تعداد از طرحهای در دست اجرای سازمان صمت منطبق بر سند آمایش است.
وی گفت: در این سند برای نمونه در حوزه زیرساختها و شهرکهای صنعتی باید نیازها شناسایی و امکان تحقق فعالیتهای جدید تولیدی در استان تعیین شود.
تشکینی ادامه داد: همچنین طی این سند مشخص میشود که در چهار سال آینده در حوزههای صنعت، معدن، تجارت و بازرگانی خارجی کدام فعالیت در اولویت استان قرار دارد.
وی افزود: در این سند برای هر پروژه و فعالیت اولویت دار باید اقدام های مورد نیاز شناسایی شود که برای نمونه شاید ایجاد شهرک متانول استان بوشهر نیاز به تامین زمین با قیمت تخفیفی داشته باشد که این موضوع براساس سند آمایش در اولویت قرار خواهد گرفت.
تشکینی در ارتباط با بستههای مشوق سرمایهگذاری در حوزه سازمان صمت اظهار داشت: در این طرح پیش بینی شده با مطالعات دقیق از وضعیت استانها بستههای تشویقی مناسبی برای سرمایهگذاران فراهم شود به نحوی که عامل انگیزشی مناسبی برای توسعه سرمایهگذاری در استانهای مختلف باشد.
مدیرکل حوزه ریاست و دستیار ویژه رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی گفت: بزرگترین طرح و پروژه ملی در دولت جدید آمایش سرزمینی است و اولین مبحثی که در وزارت صمت مورد توجه قرار گرفته نیز پروژههای آمایش و نظام توزیع است.
سید علی تقوی افزود: وجود هماهنگی بین سازمان صمت، نمایندگان مجلس، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و استانداری ها در تدوین سند آمایش استانی لازم است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: یکی از برنامه های کلیدی وزیر صمت موضوع آمایش سرزمینی است که در این زمینه مقرر شده برنامه آمایش ۴۵۰ شهرستان کشور تهیه شود.
سید حسین حسینی افزود: سند ملی و استانی آمایش توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به استان ابلاغ شده که برنامههای این استان نیز براساس چارچوب سندهای یاد شده اجرایی می شود.
وی ادامه داد: محور سفر رئیس جمهوری به استان بوشهر نیز ایجاد اشتغال پایدار است که تحقق این مهم نیازمند برنامهگذاری صحیح با استفاده از سند ملی آمایش است.
حسینی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد جی دی پی استان بوشهر در حوزه سازمان صمت است، اظهار داشت: استان بوشهر ۱.۴ مساحت و ۱.۵ درصد جمعیت کل کشور را دارد و نرخ بیکاری این استان نیز در مجموع ۸.۷ درصد است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر یادآور شد: توسعه صنعتی در جنوب استان بوشهر منجر شده تا تفاوت معنی داری بین نرخ بیکاری شمال و مرکز با جنوب استان بوشهر وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ۶۵۱ واحد صنعتی در استان بوشهر استقرار دارد، اظهار کرد: این استان ۲۲۱ واحد معدنی دارد که اکنون حدود ۱۲۶ واحد آن فعال است.
حسینی با بیان اینکه ۵۳ هزار واحد صنفی در استان بوشهر وجود دارد، اظهار داشت: بیش از یک چهارم صادرات کشور در استان بوشهر تولید می شود به نحوی که در ۶ ماه گذشته ۴.۹ میلیارد دلار صادرات در استان محقق شده است.
وی افزود: از مجموع صادرات غیرنفتی استان حدود ۹۰ درصد مواد پتروشیمی ۱۵۰ میلیون دلار کالاهای صنعتی و ۳۸ میلیون دلار مواد معدنی بوده است.
حسینی اظهار کرد: صادرات استان بوشهر در ۶ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش حدود ۸۷ و از لحاظ وزنی ۱۵ درصد افزایش یافته و در مجموع استان به ۱۱۲ درصد هدف صادراتی خود در مدت یاد شده دست پیدا کرده است.
وی یادآور شد: استان بوشهر اکنون ظرفیت تولید ۱۲ میلیون تن متانول دارد که تا سال ۱۴۰۴ به همین میزان به ظرفیت تولید این استان افزوده میشود که در این راستا شهرک پایین دست متانول در بندر دیر جانمایی شده تا شهرک تخصصی زنجیره ارزش متانول ایجاد شود.
حسینی اظهار داشت: صنایع فرآوری و بسته بندی در حوز خرما و آبزی، صنایع معدنی و مرتبط با زنجیره آهک از جمله محورهای سرمایه گذاری در استان بوشهر است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت