به گزارش جام جم آنلاین، پیش از ظهر امروز جلسه شورای معاونین سازمان پدافند غیرعامل کشور با حضور جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح برگزار شد.
در این جلسه ابتدا سردار غلامرضا جلالی ضمن تبیین ماموریتها و ساختار پدافند غیرعامل به ویژه در بخش کشوری، به بیش از یک هزار و صد برنامه این سازمان در سال جاری در راستای ارتقای تاب آوری و آمادگی کشور و مصون سازی زیرساختها در برابر طیف تهدیدات به ویژه تهدیدات CBRNE پرداخت.
امیر عزیز نصیرزاده جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در این نشست، ضمن تقدیر از عملکرد سازمان پدافند غیرعامل کشور این سازمان را یک نهاد علمی و دانش بنیان تبیین کرد و گفت: شاید در گذشته پدافند غیرعامل به مواردی مانند استتار و اختفا محدود میشود اما امروزه با توجه به گسترش سطح فناوریها الزامات دفاع نوین همه بخشها و ابعاد زندگی انسانی را در برگرفته است.
وی با اشاره به گستره فعالیتهای سازمان پدافند غیرعامل به ویژه در بخش کشوری، تاکید کرد: موضوعات پدافند غیرعامل باید صورت عام در سطح جامعه تبیین شود و هفته نکوداشت پدافند غیرعامل که در پیش است فرصت مناسبی برای این موضوع محسوب میشود که باید از آن استفاده کرد.
جانشین ستاد کل نیروهای مسلح در بخش دیگری از این نشست به ضرورت ارتقای همکاری و هم افزایی بین نیروهای مسلح و سازمان پدافند غیرعامل کشور اشاره و تاکید کرد: ستاد کل نیروهای مسلح نیز در این زمینه همیار و پشتیبان سازمان پدافند غیرعامل کشور خواهد بود.
بازدید از مرکز فرماندهی و کنترل سازمان پدافند غیرعامل کشور بخش دیگری از برنامه امیر نصیرزاده بود. در این بازدید گزارشی از عملکرد و دستاوردهای سازمان در زمینه رصد تهدیدات نوین از سوی سردار ریاست سازمان ارائه شد.
همچنین در این بازدید از سامانه سیار رفع آلودگی های پرتوی و شیمیایی رونمایی شد.
امیر نصیرزاده در این مراسم با تقدیر از اقدامات سازمان پدافند غیرعامل کشور در زمینه ارتقای توانمندیهای داخلی در حوزه صنایع بومی راهبردی پدافند غیرعامل گفت: امروز پدافند غیرعامل خوشبختانه توانسته است در تامین سبد محصولات راهبردی دفاعی در حوزه پدافند زیستی، شیمیایی، پرتوی و سایبری به موفقیتهایی قابل توجهی دست یابد.
وی با تاکید بر اینکه خودکفایی در این صنایع راهبردی یکی از الزامات اساسی ایجاد لایههای دفاعی نوین و ارتقای بازدارندگی کشور است، گفت: دشمن در چهل ساله گذشته جمهوری اسلامی را در حوزه تجهیزات دفاعی تحریم کرده است اما امروز با تدابیر مقام معظم رهبری و تلاش دانشمندان جوان و متعهد داخلی بسیاری از حصار تحریمها شکسته و تجهیزات راهبردی بومی شده است.
سردار غلامرضا جلالی نیز در مراسم رونمایی از سامانه سیار رفع آلودگیهای پرتوی و شیمیایی با بیان اینکه به موازات پیشرفت علمی و تکنولوژی، تهدیدات نیز شاهد تغییر و تحولات بسیاری شده است، اظهار داشت: یکی از مهمترین ماموریتهای پدافند غیرعامل، ارائه راهبردهای مصونسازی و عملیاتی کردن آن است.
وی توضیح داد: در این راستا، حفظ و ارتقاء آمادگیهای عملیاتی دستگاههای اجرایی، نهادهای عمومی و ساختارهای مردمنهاد از طریق آموزشهای عمومی و تخصصی، تجهیز، تقویت و توسعه سامانهها و شبکههای موردنیاز همچون فرماندهی و کنترل، تشخیص و کشف و شناسایی، رفع آلودگیهای شیمیایی و پرتوی و بروز رسانی دستورالعملها و طرحها با تاکید بر ساماندهی تیمهای عملیاتی و اجرای تمرینها و رزمایشها از جمله راهبردهای مصون سازی است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه سال گذشته ۵۱ شهر را به دستگاههای رفع آلودگی شیمیایی و هستهای تجهیز کردیم و این برنامه همچنان مستمر برای سایر شهرها نیز ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: با توسعه صنایع و تاسیسات هستهای و شیمیایی، آمادگی برای مقابله و رفع آلودگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
سردار جلالی با بیان اینکه یکی از مهمترین راهبردهای سازمان پدافند غیرعامل طراحی و بومیسازی تجهیزات رفع آلودگی شیمیایی و پرتوی است، تصریح کرد: تهدیدات نوین در قالب سلاحهای شیمیایی، بیولوژیکی و هستهای (CBRNE) امروز به یک نگرانی جهانی تبدیل شده است و از همین رو لزوم یک نظام واکنش فوری در برابر این حوادث ضروری به نظر میرسد.
وی با بیان اینکه در زمینه آمادگی در برابر تهدیدات مبتنی بر CBRNE در اختیار داشتن تجهیزات مدرن تشخیص و رفع آلودگی از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: سازمان پدافند غیرعامل کشور در طرح ریزی اقدامات پدافندی در استانهای دارای زیرساختهای هستهای اقدامات متعددی انجام داد که ایجاد ظرفیتهای عملیات پدافندی، درمانی و… از جمله آنهاست.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه در اقدامات پس از حوادث پرتوی و شیمیایی، رفع آلودگی پیشبیمارستانی و درمان تکمیلی و تخصّصی مصدومین از اهمیت بسیار برخوردار است، تصریح کرد: سامانه سیار رفع آلودگیهای پرتوی که به دست توانمند متخصصان داخلی به صورت صد در صد بومی ساخته شده است یکی از این تجهیزات مدرن است که میتواند در زمینه اقدامات اولیه رفع آلودگی بعد از حوادث پرتوی و شیمیایی بسیار کمک کننده باشد.
پس از وقوع حوادث پرتوی، افرادی که در محل حادثه یا در مجاورت آن حضور داشتهاند ممکن است صدمه دیده و به مواد رادیو اکتیو آلوده شوند و غبارهای رادیو اکتیو بر روی بدن آنها بنشیند. در اقدامات پس از چنین حوادثی، نخستین و اصلیترین اقدامی که برای حفظ سلامتی افراد نیاز است، رفع آلودگی فوری و ایمن است.
به طور معمول برای رفع آلودگی اولیه، از سیستمهای ثابت رفع آلودگی استفاده میشود که در برخی مواقع به جهت بعد مسافت باعث از دست رفتن زمان طلایی رفع آلودگی خواهد شد.
اکنون و با طراحی «سامانه سیار رفع آلودگیهای پرتوی و شیمیایی»، امکان استقرار تجهیزات رفع آلودگی در محل بروز حادثه و در نتیجه امکان انجام سریعتر اقدامات رفع آلودگی اولیه و کاهش آسیبهای ناشی از حوادث پرتوی فراهم میشود.
سامانه سیار رفع آلودگیهای پرتوی و شیمیایی، با حمایت و نظارت سازمان پدافند غیرعامل کشور با دستان توانمند مهندسان جوان ایرانی، به صورت صد در صد بومی طراحی و ساخته شده است.
منبع: مهر
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: