ابتلا به كرونا و تزریق واكسن كووید 19 چقدر قاعدگی‌ ها را نامنظم می‌كند؟

زنان واكسینه‌ شده نگران باروری نباشند

از چند ماه گذشته خبرهایی مبنی بر تأثیر ابتلا به كرونا در نامنظمی‌های قاعدگی منتشر شد، به طوری كه شمار زیادی از زنان در دنیا از نامنظم‌شدن دوره‌های قاعدگی خود شكایت داشتند.
کد خبر: ۱۳۴۰۴۷۹

حالا هم با رواج تزریق واكسن كرونا، بار دیگر این اخبار منتشر شده است كه تزریق واكسن كرونا هم می‌تواند باعث این بی‌نظمی‌ها شود.

ویروس كرونا در ابتدای شیوع در دنیا به عنوان یك ویروس تنفسی شناخته شد كه اغلب افراد مبتلا با سرفه و نفس‌ تنگی مواجه می‌شدند اما بعد از مدتی مشخص شد كه این ویروس نه‌تنها ریه‌ها، بلكه دیگر بخش‌های بدن را هم مانند سیستم گوارشی، عصبی و قلبی - عروقی درگیر می‌كند اما شواهد بیانگر آن است كه این ویروس حتی می‌تواند روی روند قاعدگی در خانم‌ها و بی‌نظمی در این دوران هم نقش داشته باشد.

در همه‌گیری كرونا بسیاری افراد از بروز تغییراتی در چرخه قاعدگی خود خبر دادند كه می‌توان به خونریزی‌های كمتر یا بیشتر، قاعدگی‌های نامنظم و حتی عقب‌انداختن چرخه اشاره كرد.

محققان بعد از این اظهارنظرها مطالعات گسترده‌ای روی چرخه قاعدگی در زنان انجام دادند و دریافتند این احتمال وجود دارد كه خود عفونت ویروس كرونا به بدن فشار وارد كرده و سطح هورمون‌ها را تغییر دهد كه در نهایت باعث بروز تغییراتی محسوس در چرخه قاعدگی شود.

به طوركلی، استرس می‌تواند چرخه‌‌های قاعدگی را مختل كرده و باعث تغییر در زمان بروز و حتی توقف آن شود. واكنش ایمنی ایجاد شده از طریق واكسن‌ها می‌تواند باعث این نوع واكنش استرسی شود.

در واقع، بیشترین تردید در زنان جوان تا حد زیادی ناشی از ادعاهای نادرستی مبنی بر این است كه واكسن كرونا احتمال بارداری را در آینده كم می‌كند و در این میان، بررسی‌نكردن كامل این ادعا، چنین ترس‌هایی را تقویت كرده است.

كرونای شدیدتر، قاعدگی طولانی‌تر

محققان در سال 1399/ 2020 دریافتند مخاط رحم كه همان آندومتر است، از عفونت مستقیم ناشی از ویروس جدید كرونا در امان است.

به این علت كه سطح ACE2 كمتری دارد؛ ACE2 گیرنده‌ای است كه كروناویروس در طول چرخه‌ قاعدگی به آن متصل می‌شود.

بررسی‌ها نشان داده که چرخه‌ قاعدگی در زنانی كه به كرونای شدیدتری مبتلا شده بودند، طولانی‌تر از 37 روز اعلام شد.

به گفته محققان، از میان زنانی كه در این تحقیقات شركت كرده بودند، 34 درصد افراد مبتلا به كرونای شدید چرخه‌ طولانی قاعدگی را تجربه كردند و در مقابل، این اختلال فقط در 19درصد از بیمارانی كه به نوع خفیف كرونا مبتلا شده بودند، مشاهده شده است.

یكی دو ماه عادی می‌شود

زمانی كه محققان طول چرخه‌ قاعدگی در طول كووید 19 را با طول چرخه طبیعی افراد مقایسه كردند، دریافتند حدود 28درصد از افراد در چرخه‌ قاعدگی خود تغییراتی را مشاهده كرده‌اند و بیشتر چرخه‌‌های طولانی‌تر از حد معمول را تجربه كرده‌اند اما در این میان، افرادی هم هستند كه چرخه‌ كوتاه‌تری را گزارش كرده‌اند.

این در حالی است كه میزان هورمون‌های جنسی مانند هورمون تحریك‌كننده فولیكول، استروژن و پروژسترون در مبتلایان به كرونا هیچ تغییری را نشان نمی‌دهد البته محققان بعد از بررسی اختلالات ایجاد شده بیان كردند كه 84 تا 99درصد زنانی كه بعد از ابتلا به كرونا تغییراتی را در چرخه‌‌های قاعدگی گزارش كرده‌اند، بین یك تا دو ماه پس از ابتلا به كرونا دوباره چرخه‌‌های طبیعی را تحربه خواهند كرد و این تغییرات معمولا ماندگار و همیشگی نیست.

واكسن كرونا و قاعدگی‌ های نامنظم

از زمانی كه تزریق واكسن كرونا در دنیا رواج پیدا كرد و شمار زیادی از مردم جهان در مقابل این بیماری ویروسی مصون شدند، هزاران زن در دنیا اعلام كردند كه بعد از تزریق واكسن دچار اختلالاتی در قاعدگی‌های خود شده‌اند.

برای مثال، تنها در انگلیس بعد از تزریق واكسن بیش از 30 هزار زن از تغییر الگوی همیشگی چرخه‌‌های قاعدگی خود خبر دادند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این تغییرات خطری را متوجه سلامت زنان نمی‌كند و در كوتاه‌مدت از بین می‌رود و قاعدگی‌ها بار دیگر منظم می‌شود. مؤسسه ملی سلامت آمریكا 67.1 میلیون دلار روی بررسی تأثیر واكسن كرونا بر قاعدگی خانم‌ها سرمایه‌گذاری كرده است.

قاعدگی‌ های دردناك

یكی دیگر از شكایت‌هایی كه برخی خانم‌ها بعد از ابتلا به كرونا دارند، بروز قاعدگی‌های دردناك است. البته این عوارض تنها شامل حال واكسن كرونا نمی‌شود و در تزریق واكسن سرطان گردن دهانه رحم «HPV» نیز چنین اختلالاتی شامل چرخه‌‌های قاعدگی كوتاه‌مدت دیده می‌شود اما محققان این نظریه را رد كرده و معتقدند مشكلات قاعدگی پس از تزریق واكسن با سرعت رخ نمی‌دهد و حتی بیشتر افرادی كه بعد از تزریق واكسن تغییراتی را در قاعدگی خود تجربه كرده‌اند، در چرخه‌ بعدی به حالت طبیعی برگشته‌اند.

ندا اظهری - سلامت / روزنامه جام جم

منابع: Medical News Today، Daily Mail، Science Alert و Health Line

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها