به گزارش
جام جم آنلاین، مهرداد ارونقی - معاون فنی گمرک ایران - جزئیات واردات واکسن از نیمه بهمن سال گذشته تا ۲۰ شهریورماه سال جاری را اعلام کرد که نشان میدهد در این مدت ۴۹ میلیون و ۸۷۳ هزار و ۶۰۶ دُز واکسن طی ۵۰ مرحله وارد کشور شده است.
سینوفارم همچنان در صدر وارداتاز مجموع واکسن وارداتی، واکسن چینی سینوفارم همچنان در صدر قرار داشته و میزان آن به ۴۰ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۳۹۶ دُز رسیده است.
دیگر واکسن ارسالی از چین، آسترازنکا در قالب کوواکس در یک مرحله و با تعداد یک میلیون و ۴۴۹ هزار و ۶۰۰ دُز بوده است.
سه محموله آسترازنکا از ژاپنواکسن ورودی از ژاپن نیز آسترازنکا بوده که در سه محموله و با تعداد دو میلیون و ۹۱۱ هزار و ۸۱۰ دُز وارد ایران شده است.
ایتالیا یک محموله فرستادایتالیا نیز در قالب کوواکس نیز طی یک مرحله و با یک میلیون و ۴۵۲ هزار دُز واکسن به ایران فرستاده است.
از روسیه اسپوتنیک و آسترازنکا آمداما از روسیه در مجموع ۱۲ محموله وارد ایران شده که ۱۱ محموله آن با یک میلیون و ۴۵ هزار دُز اسپوتنیک و ۹۶۳ هزار دُز در دو مرحله آسترازنکا بوده است.
وضعیت واردات از کره و اتریشاز کره جنوبی نیز یک محموله با ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ دُز به ایران آمده و محموله اخیر از اتریش نیز شامل ۵۰۰ هزار دُز آسترازنکا بوده است.
هند یک محموله بهاراتتنها محموله وارداتی از هند نیز تاکنون واکسن بهارات با ۱۲۵ هزار دُز بوده است.
۴۷ درصد واردات در ۲۰ روز از شهریورماه انجام شدآنطور که معاون فنی گمرک اعلام کرده است از نیمه بهمن پارسال تا ۲۰ شهریورماه امسال همچنان بیشترین سهم واردات واکسن به شهریورماه با ۲۳ میلیون و ۱۹۳ هزار و ۹۹۶ دُز اختصاص دارد که ۴۷ درصد واردات واکسن از ابتدا تا کنون را شامل میشود.
بعد از آن در مردادماه ۱۳ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۱۰ دُز وارد شده که ۲۷ درصد واکسنهای وارداتی است.
در تیرماه نیز شش میلیون و ۴۰۴ هزار و ۸۰۰ دُز معادل ۱۳ درصد واکسنهای وارداتی، خرداد یک میلیون و ۲۰۰ هزار دُز (دو درصد واردات)، اردیبهشت سه میلیون و ۶۵۲ هزار دُز معادل هفت درصد، فروردین یک میلیون و ۳۰۰ هزار و ۸۰۰ دُز معادل سه درصد، وارد ایران شده است.
همچنین در بهمن سال گذشته کمتر از یک درصد و حدود ۱۲۰ هزار دُز و در اسفند نیز حدود یک درصد معادل ۵۷۵ هزار دُز واکسن به ایران آمده است.
نمودار واردات ۴۹.۸ میلیون دُز واکسن از بهمن ۱۳۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰