میوکاردیت بعد از تزریق واکسن فایزر چقدر جدی است؟

برای واکسن کرونا ده ها نظریه و ده ها شایعه ایجاد شده است. اما برخی چون جدی تر هستند با دلایل عملی متعددی عنوان می شوند. یکی از مباحث در رابطه با واکسن های کرونا به خصوص فایزر و مدرنا این است که موجب میوکاردیت می شوند. آیا چنین چیزی صحت دارد؟
کد خبر: ۱۳۳۴۶۳۰

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نیویورک تایمز،  در یک ماه اخیر بحث بر سر ایجاد عارضه میوکاردیت در میان افرادی که واکسن کرونای فایزر تزریق کرده اند بسیار سر و صدا کرده است. عارضه میوکاردیت در واقع به معنای التهاب عضله قلب است.

هر چقدر زمان پیش می رود محققان و دانمشندان بیشتری در گوشه و کنار جهان ارتباط بین میوکاردیت و واکسن فایزر را تایید می کنند.

با این حال برخی از محققان می گویند حتی اگر چنین چیزی هم صحت داشته باشد باز هم نمی توان آن را جدی گرفت چرا که بسیار بسیار نادر است.

به هر حال این تحقیقات در رابطه با افرادی که سوابق الکترونیکی سلامت دارند انجام شد. تمامی این افراد بالای 16 سال داشتند. در این تحقیقات وضعیت افراد بعد از واکسیناسیون و میزان سلامت آنها مورد بررسی قرار گرفت.

اگرچه این مطالعه خطرات میوکاردیت را بر اساس سن یا جنس تجزیه و تحلیل نکرد ، اما میانگین سنی افرادی که پس از واکسیناسیون به این بیماری مبتلا شدند 25 سال بود و 19 مورد از 21 مورد مربوط به مردان بود.

علاوه بر میوکاردیت ، تزریق واکسن فایزر  همچنین با افزایش خطر تورم غدد لنفاوی ، آپاندیسیت و زونا همراه بود ، اگرچه هر سه عارضه جانبی در این مطالعه غیر معمول تلقی شد. این در حالی است که بیماری کرونا  با این عوارض جانبی همراه نبود. اما خود بیماری کرونا، مشکل قلبی و عروقی از جمله حملات قلبی و لخته شدن خون را افزایش داد.

بن ریس ، یکی از نویسندگان این مطالعه جدید و مدیر گروه پیش بینی پزشکی در برنامه انفورماتیک سلامت محاسباتی بیمارستان کودکان بوستون ،گفت: «کروناویروس از جهات مختلف برای بدن انسان بسیار خطرناک است. اگر دلیلی که کسی تا به حال برای دریافت واکسن تردید داشته است ترس از این عارضه جانبی بسیار نادر و معمولاً نه چندان جدی به نام میوکاردیت است این مطالعه نشان می دهد که واکسن نزدن خطرات بیشتری دارد.»

با این حال میوکاردیت ناشی از فایزر همچنان بحثی جدی در سراسر جهان است.

عوارض جانبی مرسوم واکسن فایزر در دست ، درد در موضع تزریق، قرمز شدن و متورم شدن همان قسمت است.

اما عوارض جانبی دیگر این واکسن شامل خستگی، سردرد، دردعضلانی، لرز، تب و حالت تهوع هستند.

برای تسکین درد در ناحیه تزریق توصیه می شود که از کیسه آب یخ و یا ورزش دادن دست استفاده شود.

برای کاهش دیگر عوارض جانبی نوشیدن زیاد مایعات توصیه شده است.

همچنین توصیه می شود کسانی که واکسن کرونای فایزر را زده اند در صورتی که با عوارض جانبی شدیدی روبرو شدند و این عوارض رفع نشد به سرعت به پزشک مراجعه کنند.

واکسن کرونای فایزر در دو دوز تزریق می شود.  

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها