وزیر خارجه انگلیس:

شورای امنیت سازمان ملل پاسخ اقدامات ایران را بدهد

وزیر خارجه انگلیس با اشاره به نامه ارسالی به شورای امنیت سازمان ملل درباره ادعای حمله به کشتی «مرسر استریت» گفت که این شورا باید پاسخ اقدامات ایران را بدهد.
کد خبر: ۱۳۳۰۲۴۷

به گزارش جام جم آنلاین، ساعاتی بعد از رسانه‌ای شدن ارسال نامه انگلیس، رومانی و لیبریا به شورای امنیت سازمان ملل درباره کشتی «مرسر استریت»، وزیر خارجه دولت بوریس جانسون ادعاهای تل‌آویو و حامیانش درباره دست داشتن ایران در حمله به این کشتی را تکرار کرد.

بامداد روز چهارشنبه رسانه‌ها خبر دادند، سه کشور انگلیس، رومانی و لیبریا در نامه‌ای به اعضای شورای امنیت سازمان ملل مدعی شدند که به احتمال زیاد ایران پشت حمله به کشتی در سواحل دریای عمان بوده است. آنها دلیلی برای ادعا ارائه نکردند.

در این نامه که خبرگزاری رویترز مدعی شده متن آن را دیده، ادعا شده است: «این حمله باعث اختلال و ایجاد خطر برای کشتیرانی بین‌المللی امن و ایمن بوده و نقض آشکار قوانین بین‌الملل به شمار می‌آید و این اقدام باید توسط جامعه بین‌الملل محکوم شود».

با گذشت ساعاتی بعد از انتشار این خبر، بعد از ظهر روز چهارشنبه (امروز به وقت تهران) «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس درباره نامه ارسالی به شورای امنیت سازمان ملل اظهارنظر کرد.

این مقام انگلیسی در پیامی توییتری در این باره نوشت: «پادشاهی متحده (بریتانیا) به همراه رومانی و لیبریا نامه‌ای به تی اس تیرومورتی رئیس (دوره‌ای) شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله ایران به (کشتی) ام وی مرسر استریت نوشته است».

دومینیک راب با تکرار ادعاهای بی سند و مدرک رژیم صهیونیستی و متحدانش علیه ایران افزود: «شورای (امنیت سازمان ملل) باید به فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران و احترام نگذاشتن آن به قوانین و حقوق بین‌المللی پاسخ دهد».

ادعاهای بی سند و مدرک علیه ایران درباره حمله به کشتی مرسر استریت صبح جمعه (هشتم مردادماه) ابتدا توسط گروه نظامی انگلیسی موسوم به «عملیات‌های تجاری دریایی» آغاز شد.

این گروه ابتدا در بیانیه‌ای کوتاه مدعی شد که یک کشتی شامگاه پنجشنبه (هفتم مردادماه) در دریای عمان هدف قرار گرفته است. سپس، وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که کشتی مذکور تحت مالکیت رژیم صهیونیستی بوده و در فاصله ۲۸۰ کیلومتری بندر «الدقم» هدف حمله قرار گرفته است.

عصر روز جمعه شرکت «زودیاک ماریتایم» که متعلق به «ایال عوفر» میلیاردر صهیونیست و مستقر در لندن است، اعلام کرد که دو نفر شامل یک انگلیسی و یک رومانیایی از خدمه این کشتی تجاری با نام «مِرسِر استریت»، در پی حمله به آن، کشته شدند.

پس از آن مقام‌های رژیم صهیونیستی اقدام به اتهام زنی به ایران در خصوص این حمله کردند. مقام‌های انگلیسی و آمریکایی نیز به تبعیت از صهیونیست‌ها اقدام به مطرح کردن اتهاماتی علیه ایران کردند.

مقام‌های انگلیسی امل بوریس جانسون نخست‌وزیر این کشور علاوه بر اتهام زنی بی سند و مدرک درباره حمله به مرسر استریت، به ایران درباره «عواقب» این حمله ادعایی هشدار داده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به دنبال اتهام‌زنی‌های رژیم صهیونیستی، انگلیس، آمریکا و رومانی ضمن رد این اتهام‌زنی‌ها اعلام کرد: «هرگونه ماجراجویی احتمالی را بی‌درنگ و با قوت و جدیت پاسخ می‌دهیم».

سعید خطیب زاده در رد ادعاهای ضد ایرانی رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس افزود: «این بیانیه‌های هماهنگ شده به خودی خود حاوی فرازهایی متناقض است، به گونه‌ای که ابتدا بدون ارائه هرگونه سند و مدرک به جمهوری اسلامی ایران اتهام می‌زند و متعاقبا از "احتمال" آن سخن می‌گوید!

سخنگوی وزارت خارجه، جمهوری اسلامی ایران را مدافع و حامی تردد امن و بی ضرر کشتی‌ها در خلیج فارس و آب‌های بین‌المللی خواند که بیشترین مرز آبی را در خلیج فارس داشته‌ و همواره نیز آماده همکاری در زمینه تامین امنیت دریانوردی در آن با کشورهای منطقه است و حضور و مداخلات نیروهای فرامنطقه‌ای در آب‌های خلیج فارس و کشورهای حاشیه آن را مخل ثبات و امنیت منطقه می‌داند.

منبع: فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها