به گزارش جام جم آنلاین، مصطفی قانعی، عضو کمیته ملی واکسن کرونا در برنامه سعادت آباد رادیو تهران روز شنبه 9 مرداد با اشاره به آخرین جلسه روسای دانشگاههای علوم پزشکی تهران اظهار داشت: وضعیت تهران مناسب نیست. در عین حال که بسیاری از بیماران به صورت سرپایی مداوا می شوند اما تخت ها در حداکثر ظرفیت کاری هستند. هنوز نمیتوانیم بگوییم به قله موج پنجم رسیده ایم که روند نزولی آغاز شود و نه می توانیم بگوییم این موج هفته آینده به پایان می رسد. کارشناسان هم تحلیل دقیقی نسبت به آینده موج پنجم ندارند. وضعیت موج پنجم بسیار پیچیده است.اگر موج پنجم در تهران بر اساس الگوی سیستان و بلوچستان پیش برود باید تا هفته آینده خاتمه یابد اما اگر مدل خاص خود را داشته باشد باید ببینیم وضعیت چگونه پیش می رود.
وی در پاسخ به اینکه آیا زمانی برای رسیدن به قله موج پنجم پیش بینی شده یا خیر؟ گفت: حدس درباره روند پیک موج پنجم بر اساس تحلیل دامنه پیکهای قبلی و تعداد ورودی بیمار صورت میگیرد. وقتی ورودی کم میشود منحنی به زودی به سمت نزول میرود. بر اساس بیماران ورودی میتوان تعداد بستریها و بر مبنای تعداد بستریها میتوان تعداد فوتیها را تخمین زد.
قانعی در پاسخ به اینکه آیا ویروس دلتا، ویروس غالب در کشور است؟ خاطرنشان کرد: آنچه که مسلم است ویروس دلتا در ایران در حال گردش است. دلتا چسبنده تر است و بیماری زایی و انتقال بیشتری هم دارد و به تبع آن هرچه بیماران بستری و آی سی یویی بیشتر شود تعداد فوتی ها هم بیشتر خواهد شد.
عضو کمیته ملی واکسن کرونا درخصوص واکسن های تولید داخل گفت: در حال حاضر هفت واکسن برای تولید داخل داریم که هنوز به مرحله بالینی نرسیده اند. دو واکسن تایید شده داریم و سه واکسن در فاز 2 قرار دارند که سیناژن و رازی طی روزهای آتی وارد فاز 3 می شوند و بدین ترتیب ما می توانیم اواخر مهرماه 5 واکسن داخلی داشته باشیم. تا انتهای سال 2021 میلادی 11 میلیارد و 500 میلیون دوز واکسن تولید میشود که 75 درصد آن را چند کشور خریداری کرده اند. پیش بینی ما این است که می توانیم تا 30 میلیون دوز واکسن دیگر به کشور وارد کنیم و این رقم به معنای آن است که می توانیم تمامی هموطنان بالای 50 سال را واکسینه کنیم و نتیجه آن کاهش 95 درصدی مرگ و میر است 5 درصد مرگ و میر خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: در زمستان، تولید داخلی به حدی می رسد که اگر روزی یک میلیون دوز واکسن هم تزریق کنیم واکسن داخلی پاسخگو خواهد بود و در آن زمان است که دیگر نگرانی نخواهیم داشت. پیش بینی می شود تا اواخر سال جاری بتوانیم به طور قابل ملاحظه ای تعداد بستری ها و تعداد فوتی ها را کاهش دهیم.
منبع: فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد