حرکت قطار تولید و توسعه روزافزون در یک کشور، جهش اقتصادی را به همراه خواهد داشت که برای مردم آن کشور رفاه اقتصادی و افزایش سطح کیفی زندگی را به ارمغان می آورد. سرمایه گذاری در بنگاههای تولیدی و مدیریت درست این مجموعه، بدون شک یکی از مهمترین راهها برای رسیدن به این جهش اقتصادی است. تولید و مولفه های اقتصادی آن چنان حایز اهمیت است که مقام معظم رهبری چندین سال متوالی، از شعارهای اقتصادی برای نامگذاری سالها استفاده میکنند. وضعیت تحریم های حال حاضر کشور نیز به گونه است که کشور در حال جنگ اقتصادی به سر می¬برد و می توان فعالان اقتصادی و بنگاههای تولیدی را با رزمندگان دفاع مقدس مقایسه نمود. یکی از این مجموعه های تولیدی که کارنامه بسیار درخشانی در سالهای گذشته بر جای گذاشته است، شرکت کلرپارس است.
شركت كلرپارس که در تامین مواد شیمیایی گند زدا و ضدعفونیکننده (کلر، مشتقات آن و آب اکسیژنه) فعال است، در سال 1366 توسط وزارت نیرو، برای تامین کلر شرکت های آب و فاضلاب در شهر تبریز به ثبت رسیده و در نيمه دوم سال ١٣٧٧ به بهره برداري رسید. این شرکت که هم اکنون از زیرمجموعه های شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی(شستا) می باشد، با استفاده از آخرین تکنولوژی دوستار محیط زیست (تکنولوژی ممبرانی) در تولید کلر و سود سوزآور، باعث شده تولیدات شرکت عاری از هرگونه ناخالصی جیوه شده و به عنوان یک شرکت دوستدار محیط زیست مطرح شود که این مزیت بسیار ارزشمندی برای محصولات این شرکت محسوب می گردد. شرکت محصولات تولیدی خود را به بیش از 26 کشور جهان صادر نموده و کارنامه موفق آن در زمینه شفافیت مالی، اجرای برنامه های توسعه و رعایت دستورالعمل های ایمنی باعث شده است، تا بارها مورد تقدیر قرار گیرد.
عملکرد کلرپارس به روایت آمار
مدیرعامل شرکت کلرپارس در مصاحبه با جام جم با ارائه آماری از فعالیت های این شرکت به تشریح عملکرد کلرپارس پرداخته و عنوان کرد:« از سال ۹۶ تا ۹۹، سود خالص شرکت از مبلغ ۵۵ میلیارد ریال در سال ۹۶ به ۱۳۱۰ میلیارد ریال در سال ۹۹ رسید که این نشان از تحقق افزایش سود ۲۲۷۳ درصدی در طی این ۴ سال است؛ در حالیکه این شرکت در سال قبلش (۹۵) بالغ بر ۱۶ میلیارد ریال زیان دیده بود. میزان فروش این شرکت در سال ۹۹ بالغ بر ۲۷۷۰ میلیارد ریال و سود خالص شرکت نیز ۱۳۱۰ میلیارد ریال محاسبه شد که نسبت به سال قبل به ترتیب حدود ۴۴ و ۳۸ درصد رشد داشته است. کلرپارس توانسته است در ۳ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، فروش ۸۳۹ میلیارد ریالی را تحقق بخشد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰% رشد را نشان میدهد. »
جلوگیری از خروج ارز با خودکفایی در تولید آب اکسیژنه و پارافین کلره
ابوالفضل باباپور که از آذر ماه 1397 بهعنوان مدیرعامل هدایت شرکت کلرپارس را به عهده گرفته است، میافزاید:« کلرپارس در اوج دوران پاندمی کرونا و با وجود محدودیتهای ایجاد شده در جلوگیری از انتشار ویروس کرونا، از اسفند ماه سال ۹۸ در تامین مواد ضدعفونیکننده و گندزدای آب شرب کشور و مواد ضدعفونی دست و سطوح نقشی قابل توجه را در سطح کشور ایفا کرد. چشمانداز ما در کلرپارس، مطرح شدن بهعنوان یکی از دو شرکت اصلی صنعت کلر آلکلی با رویکرد سبز در منطقه است. ما توانستهایم دو محصول استراتژیک آب اکسیژنه و پارافین کلره را بهصورت انحصاری تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کنیم. شرکت کلرپارس با این کار، توانست از خروج بیش از ۱.۸۰۰ هزار دلار ارز از کشور بابت خودکفایی پارافین کلره و بیش از۴.۵۰۰ هزار دلار بابت آب اکسیژنه جلوگیری نماید.»
ارتقا شاخص های مالی در سه سال اخیر
وی ادامه داد:« از جمله مهمترین شاخصهای حوزه مالی یک شرکت، کاهش دوره وصول مطالبات است که این شاخص در شرکت کلرپارس از ۲۹ روز در سال ۹۷ به ۱۹ روز در سال ۹۹ رسیده است. شاخصهای بازده داراییها و بازده ارزش ویژه حقوق صاحبان سهام در سال ۹۹ نسبت به سالهای قبل هم، ارتقایی قابل توجه را نشان میدهد. کلرپارس در بهمن ماه سال ۹۸ با ورود به فرابورس بهعنوان یکی از شرکتهای بورسی شستا معرفی شد.»
برنامه کلرپارس در آغاز قرن جدید
باباپور در خصوص برنامه های این شرکت در سال جاری گفت:« این شرکت بر اساس استراتژی خود در سال ۱۴۰۰ ، رویکرد خروج از تولید محصولات با حاشیه سود پایین و اصلاح سبد محصولات شرکت جهت کسب حداکثر سود را اتخاذ کرده، و در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ با تولید آزمایشی پروژه افزایش ظرفیت کلر، ظرفیت اسمی تولید روزانه را از ۵۰ تن به ۸۵ تن در روز ارتقا داده است. همچنین در جهت تکمیل صنایع پایین دستی، پروژههای واحد اسید کلریدریک جدید و واحد تغلیظ سود ۳۰ به ۵۰ درصد را مورد بهرهبرداری قرار داده است.»
او اضافه کرد:« ما در شرکت کلرپارس با بهرهبرداری از کلریناتور سوم پارافین کلره در خرداد ماه ۱۴۰۰، عملاً ظرفیت تولید این محصول استراتژیک را ۵۰ درصد افزایش داده و به ۱۰ تن در روز رساندیم که نتیجه این امر تولید ۴۱۴ تن محصول پارافین کلره در تیر ماه ۱۴۰۰ بود که رکوردی جدید در تولید ماهانه این محصول بهشمار میرود. با توجه به چشمانداز شرکت، پروژههای زیست محیطی در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ تعریف و با هزینه بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال افتتاح شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفت و بخش دیگری از پروژهها نیز در حال اجرا است. همچنین با توجه به عدم سرمایه گذاری در حوزه مخازن انبارش محصولات مایع طی سالهای گذشته با تعریف پروژه افزایش ظرفیت مخازن در سال ۹۹ و خرید بالغ بر ۲۰ تن مخزن با هزینه بالای ۱۲۰ میلیارد ریال، یکی دیگر از پروژه های در حال اجرای این شرکت است.»
تقدیر و تشکر از جناب آقای دکتر رضوانی فر ، مدیرعامل محترم شستا
ابوالفضل باباپور در پایان ضمن تقدیر از کلیه همکاران کلرپارس که این موفقیتها را رقم زدند، از جناب آقای دکتر رضوانی فر، مدیرعامل جهادی و خدوم شستا در حمایت همهجانبه از کلرپارس و همچنین از جناب آقای دکتر فرهت، در پشتیبانی از طرحهای توسعهای قدردانی کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت