به گزارش جام جم آنلاین قزوین، محمد حسین اسماعیلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: سه آییننامه در زمینه ساخت و نصب مجسمه در اماکن عمومی وجود داشت که یکی مصوبه سال ۳۸، دومی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سال ۱۳۷۸ و سومی مصوبه شورای فرهنگ عمومی در سال ۱۳۷۹ است که تمامی آنها تاکنون به دلایلی اجرایی نشده بودند.
وی با اشاره به دلایل اجرا نشدن این آیین نامه ها، اظهار داشت: مهمترین دلیل، تمرکز تصمیم گیری در تهران و حضور مقامات عالی وزارتخانههای مرتبط و تفویض اختیار نشدن برای تصمیم گیری در شهرها و استانها بوده است که این اختیار در مصوبات قبلی پیش بینی نشده بود یا دستگاههای مرتبط با موضوع، شعب متناظر را در استان نداشتند.
اسماعیلی افزود:خوشبختانه این مشکل با تفویض وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برطرف شد و شوراهای متناظر در استانها تشکیل گردید.
این مسوول ادامه داد: در این راستا و در دومین جلسه شورای نظارت بر ساخت و نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدانهای شهری با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای شورا، پرونده شورای پیشنهادی نظارت بر ساخت و نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی و میدانهای شهری استان قزوین بررسی و مورد تایید قرار گرفت.
وی تاکید کرد: در این شورا علاوه بر اعضای حقوقی، از حضور صاحب نظران و استادان هنرهای تجسمی و ظرفیت هنری انجمنهای هنری، تخصصی و دانشگاهی استان که آشنایی کامل با مبانی هنری دارند، استفاده شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین گفت: از این پس شهرداریها باید برای ساخت و نصب هرگونه مجسمه، المان و یادمان در سطح میادین و معابر شهری، طرح مربوط را به دبیرخانه شورا واقع در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ارائه کنند تا پس از طرح و بررسی و تصویب در شورا، برای ساخت و نصب آن اقدام کنند.
وی گفت: امیدواریم با اجرایی شدن این دستورالعمل دیگر شاهد ساخت و نصب آثار غیر حرفهای و غیر هنری که گاهی موجب وهن شخصیتها و مفاخر ملی و فرهنگی میشود، نباشیم.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد