به گزارش جام جم آنلاین، بر اساس تازه ترین اخبار حوزه سلامت، تاکنون ۶ میلیون و ۱۷۹ هزار و ۲۴۴ نفر در کشور دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۲۶۸ هزار و ۸۲۶ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۸ میلیون و ۴۴۸ هزار و ۷۰ دُز رسیده است.
حدود ۱۷ ماه ویروس کرونا نه تنها ایران بلکه تمام کشورهای دنیا را درگیر خود کرده است و تبعات و پیامدهای این بیماری سبب شده در بسیاری از کشورها اقدامات و امکانات لازم برای تولید و توزیع واکسن فراهم شود، از جمله واکسن هایی که در کشورهای مختلف در حال حاضر تولید و در سطح گسترده قابل دسترسی است واکسن اسپوتنیک، فایزر، مدرنا و آکسفورد است.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در سفر به شیراز با اشاره به اینکه در چند روز گذشته با حضور بازرسان وزارت بهداشت در ۱۰ شهرستان زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، برنامه واکسیناسیون کرونا و گام پنجم اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در فارس پایش شده است، روند اجرای برنامه های مقابله به بیماری کووید۱۹ و واکسیناسیون کرونا از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز را مطلوب دانست و از ارایه نتایج و گزارش این بازدیدها به وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد.
دکتر افشین استوار برگزاری ۳۶۶ نشست ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز را اقدامی مهم و قابل توجه عنوان کرد که نتایج آن نیز به خوبی در سطح استان فارس قابل مشاهده است و ضمن ابراز خرسندی از مدیریت و اجرای تصمیمات این ستاد به صورت علمی، افزود: در این شرایط سخت اقتصادی، دانشگاه های علوم پزشکی کشور عملکرد خوبی در مقابله با کرونا داشته اند.
وی آنچه در حوزه سلامت و به ویژه در مقابله با کووید۱۹ و واکسیناسیون کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است را باعث افتخار و فراتر از حد تصور دانست و اظهار کرد: علت این حرکت ارزشمند و هماهنگ، همین برگزاری نشست های روزانه ستاد مدیریت کرونا دانشگاه و همدلی و تعامل اعضای این ستاد است.
این مقام مسوول در وزارت بهداشت، با تقدیر از رییس، معاونان، مدیران و تمام مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای برنامه ریزی مناسب و اجرای دستورالعمل های ابلاغ شده از ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت، اضافه کرد: اگر مدیریت کارها به درستی انجام شود، اقدامات بسیار اثرگذار است که در شیراز این موضوع به خوبی مشاهده می شود و موضوع بیماری کووید ۱۹ و واکسیناسیون بسیار خوب مدیریت شده است.
دکتر استوار ادامه داد: حدود یک سال و نیم است که کارکنان مجموعه سلامت برای مقابله با ویروس کرونا تلاش می کنند و باید به شرایط رفاهی و معیشتی آنان توجه بیشتری انجام شود؛ همچنین در زمینه واکسیناسیون کرونا باید به مواردی مانند زنجیره سرما در واکسیناسیون، تهویه و دمای مناسب مراکز واکسیناسیون با توجه به گرمای هوا، افزایش رضایتمندی مردم و نوبت دهی درست به ویژه در گروه های سنی پایین تر که واکسیناسیون آنان در هفته های آینده انجام می شود، توجه شود.
اطلاع رسانی مناسب در زمینه انواع واکسن به ویژه واکسن های ایرانی با توجه به گسترش تاثیرگذاری واکسن های تولید داخل در اجرای واکسیناسیون ملی، از دیگر تاکیدات این مقام مسوول، در جمع اعضای ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا بود.
در ایران نیز چندین شرکت مانند پاستور، رازی، کووبرکت و فخرا مجوز برای تولید واکسن را دریافت کردهاند و برخی از آنها مانند کووبرکت اکنون در مرحله تولید انبوه هستند، اما همزمان با تولید واکسن، اقدامات برای واردات واکسن هم انجام شده و بخشی از اقشار جامعه از جمله پزشکان، پرستاران، سالمندان و افراد در معرض خطر واکسینه شدهاند، از آنجایی که تنها راه قطع زنجیره کرونا واکسیناسیون است بنابراین این مهم مورد توجه همه دولت ها قرار گرفته و در این مورد کوشش هایی به عمل آمده است.
واکسن برای افراد ۶۰ سال به بالا در مرحله اول و دوم به اندازه کافی موجود است و ۱۱.۲ میلیون دز واکسن به استان ها توزیع شده و ۶ میلیون دز نیز این هفته تامین می شود.
تزریق واکسن برای افراد ۵۰ سال به بالا در خوزستان، بوشهر، هرمزگان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان شروع شده و در جزایر خلیج فارس (به جز قشم و کیش که بعدا اعلام می شود) برای افراد ۱۸ سال به بالا بزودی تزریق می شود و واکسن کرونا برای عشایر از ماه آینده و از ۱۸ سال به بالا خواهیم داشت و معلمان و اساتید دانشگاه نیز در مرداد ماه واکسینه می شود.
منبع: ایرنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد