به گزارش جام جم آنلاین، دکتر علیرضا ناجی با بیان این که اظهار نظرهایی مبنی بر این که تست های ملکولی پی سی آر سویه دلتای کووید ۱۹ را نمی تواند شناسایی کند، را بی پایه و اساس دانست و خاطرنشان کرد: این ادعا با مبنای تست های آزمایشگاهی مغایرت دارد.
وی از صحت و کارایی عملکرد تست های تشخیصی پی سی آر خبر داد و افزود: تغییراتی که در سویه دلتا covid-۱۹ ایجاد شده به هیچ عنوان نتیجه تست های ملکولی را تحت تاثیر قرار نمی دهد.
استاد تمام ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: تست های پی سی آر همچنان بهترین روش برای شناسایی ابتلا به کرونا هستند.
ناجی با بیان این که در ۱۶ ماهه گذشته و با شیوع کرونا در برخی موارد تست های منفی کاذب هم گزارش شده است، توضیح داد: این موضوع ارتباطی به ماهیت و عملکرد کیت های تشخیصی ندارد، بلکه دلایل عدیده دیگری در منفی شدن کاذب این تست ها دخیل هستند.
وی ادامه داد: اندازه نمونه برداشت شده، نحوه نمونه گیری، مهارت کافی و این موضوع که در چه دوره ای از بیماری تست کرونا گرفته شود از جمله فاکتورهایی است که در ابتلا و یا عدم ابتلای فرد به بیماری اثر گذار است.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی تاکید کرد: عوامل مختلفی می تواند سبب بروز خطا در نتیجه تستها شود و این موضوع ارتباطی به سویه دلتای کووید ۱۹ ندارد.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: تستهای منفی الزاما بهمعنی نداشتن بیماری نیست بنابراین اگر چنانچه علایم بیماری یا سرماخوردگی دارید، این علایم را جدی بگیرید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت