به گزارش جام جم آنلاین، دکتر علیرضا بیگلری روز پنجشنبه در گفتگو با ایرنا افزود: تامین و نصب تجهیزات و ماشین آلات مرحله تولید صنعتی این واکسن در حال انجام است و به نظر می رسد این کار تا مرداد ماه به اتمام برسد، ظرفیت پیش بینی شده برای مرحله اول تولید صنعتی ماهیانه بین ۲.۵ تا ۳ میلیون دوز است.
وی بیان داشت: قبل از مرحله تولید صنعتی حداکثر ظرفیت تولید ماهیانه بیش از ۵۰۰ هزار تا یک میلیون دوز نخواهد بود.
رییس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه همکاری مشترک با انستیتو فینلای کوبا برای ساخت واکسن کرونا نه تنها ادامه پیدا می کند بلکه شاهد توسعه آن در آینده خواهیم بود، اظهار داشت: یکی دیگر از موارد همکاری این دو مجموعه صاحب نام در صنعت واکسن، تولید واکسن پنوموکوک است که این کار در حال انجام است.
بیگلری با اشاره به اینکه انستیتو پاستور ایران سابقه همکاری بیست ساله با کشور کوبا دارد، گفت: قرارداد مشترک ساخت واکسن کرونا با استفاده از زیرساخت های واکسن های قبلی با انستیتو فینلای کوبا منعقد شده و کار در این زمینه ماه ها است که در حال انجام است.
وی این قرارداد را یکی از موفق ترین و منظم ترین همکاری بین المللی مشترک برای ساخت واکسن کرونا اعلام کرد و گفت: انتقال دانش فنی ساخت واکسن مشترک ایران و کوبا براساس قرارداد منعقده انجام می گیرد، واکسنی که براساس قرارداد همکاری مشترک تولید می شود در کوبا به نام سوبرانا و در ایران به نام پاستو کووک شناخته می شود.
بیگلری افزود : بی خطری و ایمنی زایی واکسن در مطالعات مختلف بالینی در گروههای سنی زیر ۱۸ سال و بالای ۱۸ سال بدقت مورد بررسی قرار گرفته و هم چنین نشان داده شده که این واکسن یکی از موثرترین واکسن ها در مقابل جهش های ویروس کووید ۱۹ است.
بیگلری افزود: پاستو کووک یکی از ایمن ترین و اصلی ترین واکسن برای تامین نیازهای داخل کشور برای مقابله با ویروس کرونا است، امیدواریم که با همت و تلاش های تولید کنندگان بتوانیم علاوه بر نیاز کشور به واکسن کرونا از نگرانی های مردم هم بکاهیم.
رییس انستیتو پاستور ایران با اشاره به اینکه اولین سری تولیدی پاستوکووک آماده تحویل به وزارت بهداشت است، اظهار داشت: مجوز اضطراری این واکسن در هفته گذشته صادر شده است، واکسن در ایران تولید شده و در ماه های آینده هم به تولید آن افزوده می شود.
بیگلری یادآور شد: فاز سوم تست انسانی واکسن در کوبا به اتمام رسیده که در ایران هم بزودی به پایان می رسد و در انتظار تحلیل نتایج آن هستیم.
مطالبی در مورد عدم همکاری بین ایران و کوبا برای ساخت واکسن مشترک کرونا منتشر شده که مسئولان انستیتو پاستور ایران و وزارت بهداشت، آن را کذب محض اعلام کردند، آنان این مطلب را از بنیان کذب محض و غلط اعلام کردند و گفتند که این کار ناشایست سبب تشویش اذهان عمومی و خدشه به همکاری های بیست ساله با انستیتو فینلای کوبا می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت