به گزارش جام جم آنلاین، حملات و تشنج میگرن هر دو وقایع مربوط به مغز هستند، اما دقیقاً نحوه ارتباط این دو با یکدیگر چیزی است که متخصصان هنوز در تلاشند آن را کشف کنند.
برای درک بهتر ارتباط بین میگرن و تشنج، درک اینکه تشنج چیست مفید است. انفجار فعالیت الکتریکی کنترلنشده بین سلولهای مغز که باعث ناهنجاریهای موقتی در تون عضلانی یا حرکات، رفتارها، احساسات یا حالات آن میشود. افراد پس از دو یا چند حمله تشنج بدون تحریک، به صرع مبتلا میشوند.
سردرد میتواند به خودی خود رخ دهد و ارتباطی با تشنج نداشته باشد، یا سردرد میتواند علامتی باشد که قبل، در حین یا بعد از تشنج اتفاق میافتد. سردردهایی که پس از تشنج ایجاد میشوند، بیشتر دیده میشوند.
بین سردردهای مرتبط با تشنج و سردرد حمله میگرن تفاوتهایی وجود دارد که میتواند به پزشک کمک کند بین این دو تشخیص دهد، از جمله موارد زیر:
• علائم پرودرم میتواند همراه با میگرن یا تشنج باشد. در میگرن، فرد میتواند حالت تهوع، استفراغ، ضعف، سفتی گردن، رنگپریدگی و خمیازه کشیدن داشته باشد که از چند ساعت یا چند روز قبل از درد قسمت میگرن رخ دهد. در تشنج، علائمی مانند احساس افزایش در معده، درک برخی از بوها، احساس بیحسی قبل از علائم حرکتی باشد.
• اتوماسیون نشاندهنده تشنج است. در حملات تشنج، میتوانیم چیزی به نام اتوماسیون داشته باشیم، جاییکه میتواند حرکات غیرارادی باشد.
• اختلالات بینایی ممکن است بین میگرن و تشنج متفاوت باشد. وقتی این مسئله مربوط به تشنج باشد، این مدت معمولاً کوتاه خواهد بود و بیماران مواردی مانند خط خطی دایرهای رنگی را توصیف میکنند که میتواند به صورت افقی به طرف دیگر حرکت کند. اختلالات بینایی در میگرن به تدریج و طی چند دقیقه تا چند ساعت بروز میکند و معمولاً اسکوتومای انعطافپذیر است، جاییکه اختلال در یک نقطه باقی بماند و از آن نقطه رشد کند.
• از دست دادن حافظه معمولاً تشنج را نشان میدهد. سردرد میتواند در هر دو مورد سردرگمی ایجاد کند، اما اگر فرد واقعاً به یاد نیاورد که سردرد اتفاق افتاده است، فکر میکنیم ممکن است مربوط به تشنج باشد.
• شروع سردرد بین میگرن و تشنج متفاوت است. درد میگرن به تدریج ایجاد میشود، درحالیکه سردرد مربوط به تشنج میتواند خیلی ناگهانی ایجاد شود.
• طعم یا بوی غیرمعمول تشنج را نشان میدهد. اگر فردی بوی عجیب یا طعم عجیبی همراه با سردرد داشته باشد، این امر با تشنج سازگار است و معمولاً میگرن نیست.
منبع: سایت سلامت
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد