جزیره کیش از مقاصد گردشگری پرطرفدار بین ایرانیها است که مسافران زیادی در روزهای مختلف سال، سفر به این جزیره دوستداشتنی را در برنامه خود میگنجانند. جاذبههای گردشگری مختلف، تفریحات آبی، سواحل زیبا، مراکز خرید و... دست به دست هم دادهاند تا این منطقه بین گردشگران
تور کیش بسیار محبوب باشد. این مقصد دیدنی نیز همچون سایر نقاط کشور تحتتاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفت و در بازههای زمانی مختلف ورود گردشگر به آن ممنوع شد.
اولین جرقههای تاثیر منفی کرونا بر سفرهای کیش در اسفند سال ۱۳۹۸ رقم خورد؛ زمانی که ستاد اقدامات پیشگیرانه ویروس کرونا سازمان منطقه آزاد کیش، تصمیمهایی مبنی بر محدودسازی کیش اتخاذ کرد که شامل محدودیت تعداد پروازهای ورودی به جزیره و ممنوعیت فروش تور به مقصد جزیره کیش میشد. در واقع، مسئولان کیش بر ورود گردشگر و رونق اقتصادی تاکید داشتند؛ در عین حال که برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا باید نظارت دقیق بر رعایت موازین بهداشتی را در دستور کار خود قرار میدادند.
منبع عکس: خبرگزاری ایسنا (عکاس: نسرین فائق)
این جزیره در اواخر سال ۱۳۹۸ و ماههای ابتدایی سال ۱۳۹۹ جزو مناطق سفید محسوب میشد که با رفع محدودیتهای پروازی و آغاز سفرها به کیش، با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا مواجه شد. هتلها از اول خرداد ۱۳۹۹ پس از تعطیلی طولانی، میزبان گردشگران بودند؛ بهطوری که ۷۰ درصد هتلها رزرو شدند. نصب دستگاههای ضدعفونی در هتلها، ضدعفونی سطوح و اتاقهای پذیرایی، نصب دستگاه ضدعفونی در آسانسور و ورودی رستوران، از جمله اقداماتی بود که در پیشگیری از بیماری کرونا انجام شد.
جذب گردشگر تاثیر خود را بر وضعیت کرونای جزیره گذاشت؛ بهطوری که با شیوع موج دوم ویروس کرونا در اوایل تیرماه سال ۱۳۹۹، مراکز تفریحی و گردشگری کیش موظف به کاهش پذیرش بازدیدکننده و رعایت پروتکلهای بهداشتی شدند. رستورانها و کافیشاپها نیز علاوه بر رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوانستند تا ساعت ۲۳:۳۰ فعالیت کنند. جنگهای شبانه با ظرفیت پذیرش ۵۰ درصدی برگزار میشدند. اعمال محدودیتها در سفرهای دریایی به مقصد کیش نیز بخش دیگری از اقدامات شورای سلامت کیش بود. ضمن اینکه برگزاری هرگونه همایش، نمایشگاه، گردهمایی، مراسم عروسی، عزاداری و کنسرت ممنوع شد.
وضعیت مساعد آبوهوایی کیش در فصل پاییز و زمستان هر سال باعث میشود که گردشگران زیادی راهی این منطقه شوند. در ایام همهگیری کرونا نیز خیل عظیمی از مسافران بدون توجه به این موضوع، برای سفر به جزیره و بازدید از
جاهای دیدنی کیش برنامهریزی کردند و موجب افزایش سرعت انتشار کرونا شدند. با آغاز فصل پاييز و حضور مسافران در جزيره و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، شيوع ويروس کرونا روند صعودی پیدا کرد. در آبان سال ۱۳۹۹، شورای سلامت کیش از لغو کنسرتها و برنامهها خبر داد که شامل جنگهای شبانه، رستورانهای دارای موسیقی و... میشد.
در اواخر پاییز محدودیتهای دو هفتهای از اول آذر تا چهاردهم آذر در کیش اعلام شد و قرار بود بازارها ساعت ۲۱:۳۰ تعطیل شوند؛ اما بازارهای جزیره تا ساعت ۲۳ فعال بودند. طبق مصوبه دیگر شورای سلامت کیش، تردد پس از ساعت ۲۴ در ساحل ممنوع بود؛ موضوعی در نبود ماموران نظارتی زیر پا گذاشته شد و بسیاری از مردم بعد از این ساعت همچنان در کنار ساحل یا پارکهای ساحلی حضور داشتند. تعطیلی جنگهای شبانه و تفریحاتی نظیر جایروکوپتر، کاهش ساعت فعالیت رستورانها و پذیرش مشتری با ۵۰ درصد ظرفیت و عدم ورود خودروهای با پلاک ملی به کیش نیز از جمله مواردی بودند که به راحتی نقض شدند.
پیش از آغاز سال جدید (۱۴۰۰)، ستاد نوروزی کیش اعلام کرد که ورود هرگونه خودرو به این منطقه و همین طور نصب چادر و برپایی کمپهای موقت از تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ ممنوع است. این تصمیم با هدف ایمنی گردشگران و ساکنان جزیره گرفته شد و حتی مسافران بدون خودرو نیز اجازه ورود از مسیر دریایی را نداشتند. با این وجود، سفر به کیش بهصورت هوایی و با تورهای گردشگری بلامانع بود؛ تورهایی که اقامت در هتلهای مجاز و تحت نظارت سازمان گردشگری را برای گردشگران مهیا کرده بودند. آن دسته از کسانی که تمایلی به استفاده از تور نداشتند، باید رسید رزرو هتل مجاز را نشان میدادند تا بتوانند وارد جزیره شوند. طرح ساماندهی و ثبت مکانهای اقامتی نیز در دستور کار مسئولان قرار گرفت که در جهت پیشگیری از تهدید سلامت عمومی واحدهای مسکونی بدون مجوز در کیش انجام شد.
جالب است بدانید که وضعیت سفر به کیش در تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ نسبت به زمان مشابه در نوروز سال ۱۳۹۸ (قبل از شیوع کرونا)، با حدود ۵۰ درصد کاهش همراه بود.
منبع عکس: خبرگزاری ایسنا (عکاس: نسرین فائق)
پس از تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ و با آغاز پیک چهارم کرونا در کشور، کیش نیز شاهد افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا بود. تعداد بیماران بستری، شدت شیوع ویروس کرونای انگلیسی در منطقه را نشان میداد که در اثر ازدحام جمعیت گردشگر و کاهش رعایت دستورات بهداشتی در مکانهای عمومی (بازارها و رستورانها) اتفاق افتاد و زنگ خطری برای جزیره محسوب میشد. به این ترتیب، شورای سلامت کیش بهمنظور پیشگیری از تغییر شاخص رنگبندی جزیره کیش از نارنجی به قرمز، محدودیتهای کرونایی دو هفتهای را اعمال کرد. در نتیجه، فعالیت جنگها، کنسرتها، کشتیهای تفریحی، پلاژ بانوان و آقایان، کلوپهای تفریحات دریایی و... بهمدت دو هفته تعطیل شد و ظرفیت پذیرش رستورانها و کافیشاپها کاهش یافت.
در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ خبرهایی مبنی بر فروش واکسن کرونا در جزیره کیش منتشر شد که صحت نداشت و دبیر شورای سلامت جزیره کیش اعلام کرد که ورود واکسن به این منطقه با هدف تسریع روند واکسیناسیون ملی بوده است. در همین ماه، کیش بر اساس تازهترین رنگبندی کرونایی، در وضعیت نارنجی قرار گرفت.
رئیس مرکز توسعه سلامت کیش در اوایل خرداد ۱۴۰۰ گفته بود که حدود هزار نفر از کل جمعیت جزیره واکسینه شدهاند. او در ادامه افزوده بود که نقاطی مانند پلاژ بانوان و رستورانها و کافیشاپها بهعنوان خطرناکترین جاهای کیش برای انتقال بیماری هستند؛ زیرا افراد مدتی طولانی در محیط بسته حضور دارند و موضوع فاصلهگذاری اجتماعی بهدرستی رعایت نمیشود.
این جزیره در خرداد ۱۴۰۰ نیز میزبان گردشگران خواهد بود؛ هرچند انتظار میرود که این رقم نسبت به سالهای پیش از شیوع کرونا بسیار کمتر باشد. اگر از علاقهمندان سفر به کیش هستید، رعایت پروتکلهای بهداشتی نظیر شستوشوی مرتب دستها، استفاده از ماسک و اجتناب از حضور در فضاهای شلوغ (کنسرتها و جنگهای شبانه) را مدنظر قرار دهید. همچنین تا حد امکان از تفریحهای فضای باز همچون موتورسواری، دوچرخهسواری و تفریحهای آبی بهرهمند شوید.
آخرین خبرهای گردشگری را بههمراه معرفی بهترین مقاصد و تورهای مسافرتی را از وبسایت رسمی
کجارو دنبال کنید.