به گزارش جام جم آنلاین، «لولوة الخاطر» سخنگوی وزارت امور خارجه قطر امروز (سهشنبه) طی مصاحبهای با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» در پاسخ به سؤالی درباره تمایل قطر برای برقراری روابط با رژیم صهیونیستی، تصریح کرد که قطر هچون دیگر همسایگان خود در منطقه از جمله بحرین و امارات متحده عربی هیچ فایده و منفعتی در برقراری روابط با رژیم صهیونیستی نمیبیند.
بنا بر گزارش فارس، امارات عربی متحده و بحرین در سپتامبر سال۲۰۲۰ با وساطت دولت وقت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ»، توافقنامه سازش با رژیم اشغالگر قدس موسوم به «توافق های آبراهام» را امضاء و رسما با تلآویو روابط دیپلماتیک برقرار کرد.
الخاطر سپس با اشاره به تجاوزات ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در قدس اشغالی تصریح کرد قطر در صدد است هزینه بازسازی ۴۵ هزار خانه تخریب شده در نوار غزه را ظرف ۶ ماه آینده تأمین کند.
سخنگوی وزارت خارجه قطر در ادامه در این خصوص توضیح داد: «ساز و کار امدادرسانی به نوار غزه توسط سازمان ملل هماهنگ شده است و اسرائیل در سالهای اخیر با آن هیچ مخالفتی با آن نکرده است.در خصوص جدیدترین تصمیم (برای بازسازی زیرساختهای نوار غزه)، کمیته قطری بازسازی نوار غزه با هماهنگی برادران فلسطینی ما و شرکای بینالمللی خاص که شامل سازمان ملل هم میشود، تضمین میکند که این بودجه برای پوشش نیازهای فلسطینیان مورد استفاده قرار گیرد و اکثر آن برای بازسازی ساختمانهای مسکونی تخریب شده ظرف پنج الی ۶ ماه آینده مورد استفاده قرار خواهد گرفت و قرار است ۴۵ هزار ساختمان مسکونی در نوار غزه بازسازی و مرمت شود».
بر اساس این گزارش، سخنگوی وزارت خارجه قطر همچنین در بخشی از این گفتگو از آمادگی کشور خود برای میانجیگری میان حماس و ایالات متحده آمریکا خبر داد.
الخاطر در این خصوص گفت: «هر زمان درخواست شود، قطر آمادگی میانجیگری دارد و این به دلیل اعتقاد این کشور به اهمیت نقش میانجیگری برای صلح و ثبات بینالمللی است».
این دیپلمات قطری در حالی از آمادگی کشور خود برای میانجیگری میان حماس و آمریکا خبر داده است که اخیراً «خالد مشعل» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس طی مصاحبهای اعلام کرد علیرغم آن که حماس آماده گفتوگو با ایالات متحده آمریکا است اما به هیچ عنوان در مقابل شروط این کشور تسلیم نخواهد شد.
جنگ ۱۲ روزه از ۲۰ اردیبهشت آغاز شد، زمانی که ضرب الاجل مقاومت به رژیم صهیونیستی مبنی بر لزوم پایان تجاوزها در قدس و مسجد الاقصی به پایان رسید.
مقاومت فلسطین بیش از چهار هزار موشک و راکت به سمت فلسطین اشغالی شلیک کردغ موضوعی که باعث شد مقامهای نظامی رژیم صهیونیستی به ضعف گنبد آهنین در رهگیری و انهدام راکتهای مقاومت فلسطین اذعان کنند.
رژیم صهیونیستی در واکنش به ناکامی خود در متوقف کردن توانمندی راکتی و موشکی گروههای مقاومت فلسطین، به حملات وحشیانه و کور علیه غیرنظامیان، ساختمانهای مسکونی و زیرساختهای نوار غزه دست زد.
در نتیجه این حملات ۲۵۵ فلسطینی شهید شدند که در میان آنها ۶۶ کودک، ۳۹ زن و ۱۷ سالخورده دیده میشود و بیش از ۱۹۴۸ نفر نیز زخمی شدهاند.
طبق گزارش اسپوتنیک، «تمیم بن حمد آل ثانی» مجوز تخصیص ۵۰۰ میلیون دلار را برای بازسازی زیرساختهای نوار غزه که در جریان تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی آسیب دیده است، صادر کرد.
منبع: فارس
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد