به گزارش
جام جم آنلاین کرمانشاه؛ اولین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان در سال 1400 با حضور همه اعضاء در محل سالن شهدای دولت در استانداری کرمانشاه برگزار گردید .
در این جلسه ابتدا مرادی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای با اشاره به اینکه در سال جاری در بارندگیها کاهش نگران کنندهای داشتهایم افزود : از ابتدای سال آبی تا امروز ۲۹۹ میلیمتربارش در سطح استان داشته ایم که این میزان بارش نسبت به سال گذشته و بلندمدت کاهش ۳۳ درصدی را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش نزولات آسمانی روان آب های استان نیز نسبت به سال گذشته ۵۵ درصد و نسبت به بلند مدت ۵۴ درصد کاهش داشته اند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای به وضعیت آب های زیرزمینی در استان نیز اشاره داشت و افزود: متاسفانه در سالجاری وضعیت این منابع نسبت به بلند مدت کاهش ۲۸ درصدی را نشان میدهد .
وی تاکید کرد: این ارقام به ما هشدار میدهندکه ضروری است هر چه سریعتر با مشارکت همه دستگاههای اجرائی در استان پیگیر رفع مشکل و مسئله آب در استان باشیم.
مرادی با اشاره به ضرورت اتخاذ تصمیمات جدی و مهم نسبت به خشکسالی،گفت: اگر به این موضوع بی توجه باشیم و شرایط مدیریت نگردد قطعاً کمبود آب مشکلات اجتماعی را بدنبال خواهد داشت .
همچنین در ادامه افزود: : متاسفانه سال گذشته بدلیل کاشت برنج و برداشت های نامتعارف و خارج از ضوابط آب در شرق استان خسارت های جبران ناپذیری به منابع زیرزمینی وارد شده است .
مرادی در ادامه با اشاره به اینکه در سالجاری نباید اجازه کشت هیچگونه محصولات پر آب بری در سطح استان صادر شود تصریح کرد: شرایط آب در سالجاری نگران کننده است و باید با همکاری سازمان محترم جهاد کشاورزی استان نسبت به مدیریت مصرف اقدام نمائیم.
وی ادامه داد: با توجه به تصویب طرح ملی سازگاری با کم آبی در استان با جدیت بیشتری بدنبال انسداد چاههای غیر مجاز، و برداشت های نامتعارف از منابع آب زیرزمینی، نصب کنتورهای هوشمند و جلوگیری از کشت محصولات پر آب بر خصوصا برنج با هماهنگی همه دستگاههای اجرائی و مرجع محترم قضائی میباشیم .
معاون حفاظت وبهره برداری شرکت آب منطقه ای در پایان سخنان خود ضمن تقدیر از همه دستگاههای مرتبط که در اجرای تصویب طرح ملی سازگاری با کم آبی مشارکت داشته اند افزود: سالجاری سالی پر تنش در حوضه آب است و چنانچه نتوانیم بر اساس منابع موجود و مدیریت صحیح به درستی از این سرمایه ارزشمند استفاده نمائیم وضعیتی اسف بار پیش روی ما خواهد بود .
در ادامه این نشست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، با بحرانی خواندن شرایط آب در سطح کشور با توجه به کاهش بارندگی ها گفت : باید ضمن اجرای طرح سازگاری با کم آبی با برگزاری جلسات مداوم با برنامه ریزی منسجم نسبت به رفع مشکل و عبور از شرایط بحرانی اقدام نمائیم.
سالاری، ضمن تاکید بر برنامه ریزی همه دستگاههای اجرائی وفق شرایط خشکسالی سالجاری، افزود: باید کلیه دستگاههای مرتبط و درگیر در مسئله آب وفق برنامه ریزی در شرایط بحرانی نسبت به ارائه اطلاعات و داده ها و برنامه پیشنهادی مورد نظر اقدام تا بر اساس واقعیت موجود تصمیمات دقیق اتخاذ گردد.
وی همچنین با اشاره به شرایط حاد و نگران کننده آب در سطح استان افزود: باید بدون تعارف کلیه برنامه های منطبق بر شرایط فعلی تنظیم، تدوین و برای اجرائی نمودن آن نشست های تخصصی بدون فوت وقت برگزار گردد .
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همچنین با اشاره به جایگاه ویژه و مهم فضای رسانه ای، اظهار کرد: باید از ظرفیت های صدا و سیما، و اصحاب رسانه استان در زمینه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی و اعلام شرایط وِیژه آب به هم استانی های عزیز و فهیم بهره برد.
سالاری همچنین گفت: با برنامه ریزی منطبق بر منابع موجود و شفاف سازی آمار و اطلاعات مشکلات را باید مرتفع نموده و اجازه ندهیم مردم در بحث آب دچار خسران شوند .
وی افزود: ضروری است تمام دستگاههای اجرائی و مرتبط در سطح استان با بکارگیری همه امکانات نسبت به رفع مشکل کم آبی خصوصا در بحث آب شرب اقدام نمایند. واین یک تکلیف قانونی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در پایان ضمن تقدیر از همه دستگاهها حاضر در جلسه، نشست بعدی شورای حفاظت از منابع آب استان را جلسه ای مهم توصیف کرد و گفت: در نشست بعدی باید همه دستگاههای مرتبط ضمن در اختیار داشتن برنامه های خود وفق شرایط فعلی نسبت به تطبیق آن با شرایط سالجاری و وضعیت خشکسالی طرح و پیشنهادات خود را ارائه نمایند .