به گزارش جام جم آنلاین ایلام؛ وی با بیان اینکه کشورمان بحرانهای سختی از جمله تحریم ها، فشار اقتصادی، سیل و کرونا را پشت سرگذاشته است، گفت: کل استان در شرایط قرمز یا نارنجی است و ویروس کرونا در کنار تحریم های اقتصادی در این دوسال تاثیرات مخربی را بر شالکه اقتصادی ،اجتماعی و حتی سیاسی استان و کشور گذاشته است، باید با تلاش همگانی بر بیماری منحوس کرونا غلبه نماییم.
باید با برنامه ریزی، بسیج امکانات و نیرو تنش های آبی را مدیریت کرد
استاندار ایلام در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تنش های آبی و بحران خشکسالی در آینده نزدیک گریبان گیر کشور خواهد بود، گفت: باید با برنامه ریزی و بسیج امکانات و نیروها تنش های آبی را مدیریت و برای مصرف بهینه آب فرهنگ سازی لازم را از طریق رسانه ها، صدا و سیما و فضای مجازی انجام داد.
وی گفت: نباید تنش های آبی منجر به تشکیل تجمعات و ایجاد نارضایتی گردد، چرا که اگر نارضایتی ها مرتفع نگردد منجر به چالش های امنیتی خواهد شد.
نوذری بابیان اینکه کمبود آب شرب بحران بزرگی محسوب می شود گفت: باید با برنامه ریزی و آینده نگری این بحرانرا مدیریت کرد و نقش مردمدراینزمینه مهم توصیف کرد .
وی معاون عمرانی، مدیریت بحران، شرکت آب منطقه ای وشرکت آب وفاضلاب استان را مامور بررسی وضعیت آب استان و تنش های احتمالی در شهرهای ایلام، ملکشاهی و چوار و اتخاذ برنامه ریزی لازم در این خصوص کرد.
محمد نوذری گفت: همچنان که در مدیریت سیل، اربعین و کرونا با تکیه بر خرد جمعی و مشارکت عمومی تاثیرات مثبتی ایجاد شد، در تنش های احتمالی آبی هم باید با تکیه بر خرد جمعی، مصرف آب را با همکاری صدا وسیما، رسانه ها و فصای مجازی و نقش افرینی مردم مدیریت نمود.
اطفاء حریق یک کارجمعی که مشارکت همگانی را می طلبد
استاندار ایلام در بخش پایانی با تاکید بر اینکه مدیریت بحران یک کار جمعی است و نباید انتظار داشت که یک دستگاه همه امور را انجام دهد، تصریح کرد: همه دستگاهها به استناد قانون موظف و مکلف به همکاری با تمام تجهیزات، امکانات و نیروی خود در پیشگیری، مقابله و بازسازی وبازتوانی در مواجهه با بحران هستند.
وی با اشاره به تغییرات آب و هوایی و شرایط بد جوی در سالیان اخیر ابراز داشت: متاسفانه امسال بعلت بارندگی بسیار پایین نسبت به سال قبل فصل گرما زودتر از موعد شروع شده و همین امر باعث خشکسالی و کم آبی در استان نیز می شود و از طرفی هم فصل برداشت محصولات را نیز تغییر داده و به فراخور آن احتمال وقوع حریق و آتش سوزی را نیز بیشتر می کند که می طلبد دستگاههای درگیر و عضو بحران از هم اکنون با برنامه ریزی آمادگی لازم را به منظور اطفائ حریق بوجود آورند.
محمد نوذری تأکید کرد: جنگل ها سرمایه ای ارزشمندهستند و نباید این سرمایه ملی اسیب ببیند، باید با فرهنگ سازی، آموزش همگانی و بهره گیری از ظرفیت فرمانداران، بخشداران، دهیاران، بسیج، سازمان های مردم نهاد، نیروهای مردمی، شوراها، نیروهای نظامی و انتظامی، کشاورزان و عشایر درک عمومی را نسبت به حراست و حفاظت از جنگلها افزایش داد