به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، نادر توکلی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاون ستاد مقابله با کرونای تهران، با اشاره به برپایی بیمارستان صحرایی در محوطه بیمارستان مسیح دانشوری گفت: فعلا برنامه ای برای بیمارستان های دیگر نداریم.
برپایی بیمارستان صحرایی در بیمارستان مسیح دانشوری به دلیل تخصصی بودن آن است. چون از قدیم مردم برای درمان بیماری های عفونی و تنفسی به این بیمارستان مراجعه می کردند و در حال حاضر هم چون در این حوزه شناخته شده است، مردم به صورت ناگزیر بیشتر به این بیمارستان مراجعه می کنند.
اگرچه تخت های این بیمارستان محدود است و بیشتر از 250 تخت را نمی تواند به بیماران اختصاص دهد. بنابراین پزشکان مجبورند در این سازه موقت به بیمارانی که نیاز به رسیدگی آنی دارند، سرویس بدهند. تلاش ما در این است که به سمت سازه های موقت بیمارستان صحرایی نرویم.
معاون ستاد مقابله با کرونای تهران از اختصاص شماره 4 رقمی برای رزرو تخت خبر داد و گفت: این شماره تا ابتدای هفته آینده با همکاری مخابرات، فراخوان عمومی می شود. مردمی که نیاز به تخت دارند می توانند با این شماره تماس بگیرند تا ساماندهی شوند.
اگرچه هر سه روز یکبار تخت های بیمارستانی در تهران بروزرسانی می شوند. در حال حاضر 10 هزار و 500 تخت به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده است. اما به دلیل محدود بودن تخت ها مجبوریم کلینیک های سرپایی تخصصی کرونا را راه اندازی کنیم تا فرآیند میزان بستری را کم کند.
وی افزود: شماره 4 رقمی به دستور استاندار تهران و همکاری مخابرات استان تهران از ابتدای هفته آینده راه اندازی می شود.
توکلی درباره ساماندهی این طرح گفت: وقتی پزشک متخصص بر اساس شواهد بالینی و سی تی اسکن دستور بستری برای بیمار می نویسد؛ از طریق تماس با این سامانه می توان حتی الامکان تختی را در نزدیکترین محل زندگی رزرو کرد و به بیمارستان هم گفته می شود تا نام بیمار در فهرست بیماران ثبت نام کند.این طرح می تواند مقداری از سردرگمی مردم جلوگیری کند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه با اشاره به اظهارات دکتر حریرچی مبنی بر طرح مداوای بیماران در منزل اشاره کرد و گفت: بیش از دو سوم بیماران کرونایی که بستری هستند نیاز به ادامه درمان در شرایط بستری ندارند. این بیماران می توانند داروهایشان را به شکل تزریقی و روزانه دریافت کنند. راه اندازی کلینیک های سرپایی تخصصی در بیمارستان ها هم درهمین راستا انجام می شود. بیمارانی که حدود 2 روز از بستری آنها میگذرد و شرایط عمومی خوبی دارند با نظر پزشک متخصص از بیمارستان ترخیص می شوند و می توانند داروهای خود را به صورت سرپایی و روزانه در این کلینیک ها دریافت کنند.
وی افزود: در مورد بیمارانی که به خدمات درمانی در منزل نیاز دارند با بیمه ها در حال رایزنی هستیم تا این خدمات درمانی در منزل انجام شود تا به امروز بیمه نیروهای مسلح پوشش این خدمات را پذیرفته است.
توکلی با اظهار تاسف از دوبرابر شدن مراجعه بیماران سرپایی طی 48 ساعت گذشته خبرداد و گفت: این امر از ادامه پیک بیماری تا دو هفته دیگر حکایت دارد و احتمال دارد شرایط از این هم بدتر شود.
معاون ستاد مقابله با کرونای تهران از کمبود کیت در مراکز بهداشتی گفت: در مورد تامین کیت تشخیص کرونا کمبود نداریم. اما چون در مراکز بهداشت از کیت های سریع استفاده می شود؛ شاید به دلیل مراجعه زیاد و چندبرابری بیماران برای تست مقداری کمبود مختصری پیش آمده باشد که این کیت ها به سرعت جایگزین می شوند.
وی افزود: در تامین دارو تجهیزات مشکلی نداریم ولی اگر بیمارستانی با کمبود اکسیژن مواجه شود، آن را به صورت موقت و در قالب تانک های اکسیژن مایع دریافت می کند.
توکلی بر نکته پرچالش محدودیت ها تاکید کرد و گفت: ما در حوزه درمان در محدودیت ها مداخله نمی کنیم و این امر در ستاد ملی برنامه ریزی میشود. نکته مهم این است که محدودیت ها رعایت نمی شود و استراتژی مهم ما بر واکسیناسیون استوار است. محدودیت ها شرایط خوبی را ایجاد نکرده و مردم هم رعایت نمی کنند.
وی درباره شربت گیاهی که در فضای مجازی بر درمان کرونا تاکید دارد گفت: این دارو را نفی نمی کنیم. اما درمان کننده اصلی کرونا نیست. این دارو بیشتر علائم بیماری مثل گرفتگی گلو را کم می کند اما مدرکی بر درمان اصلی دارو نداریم بلکه بعضا داروهایی هستند که در کاهش علائم موثرند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران بر امن بودن واکسن آسترازنکا تاکید کرد و اظهار داشت: این واکسن خوشبختانه بسیار ایمن است و توصیه می کنیم این واکسن در اسرع وقت و هرجا در دسترس است تزریق شود. این واکسن در کشورهای اروپایی استفاده شده و ثبت عوارض آن بسیار دقیق بوده است. میتوان گفت میزان عوارض قرص ضد بارداری از این واکسن بیشتر است. بنابراین در حال حاضر می گوییم بهترین واکسن، اولین واکسنی است که در دسترس است.