رعایت فاصله اجتماعی و زدن‌ماسک؛ تا ۱۰ سال آینده

بیش از یک سال و سه ماه از آغاز پاندمی کرونا در سراسر جهان می‌گذرد، در این مدت راه های مختلفی برای جلوگیری از انتشار این ویروس پیشنهاد شده است که البته زدن ‌ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در صدر این پیشنهادات قرار دارد.
کد خبر: ۱۳۰۸۷۲۱

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل، واکسن های کرونا یکی پس از دیگری در دنیا معرفی شدند و واکسیناسیون همگانی با آنها آغاز شد، از فایزر و مدرنا گرفته تا اسپوتنیک وی و آکسفورد و سینوفارم. در شرایطی که واکسن های مقابله با کرونا در تمام جهان در حال توسعه هستند همچنان رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک تاکید زیادی می شود.
اما اکنون که واکسن کرونا در تعداد قابل توجهی از کشورها در دسترس عموم است بسیاری گمان کرده اند دیگر کم‌کم عمر زدن ماسک به پایان می رسد و علاوه بر آن دیگر نیازی به رعایت فاصله اجتماعی نیست. این طرز تفکر صددرصد غلط و البته خطرناک است.
ویروس شناسان پیش بینی می کنند ویروس کرونا موذی تر از این حرفهاست که به همین زودی دست از سر بشریت بر دارد.
علاوه بر آن تحقیقات مختلف نشان می دهد که کرونا تا سالها با انسان باقی می ماند این در حالی است که نظریه نگران کننده برخی از دانشمندان حاکی از آن است که کرونا تا ابد با ماست.
در رابطه با ابدی بودن ویروس کرونا نظریه های زیادی عنوان می‌شود که البته بخش عمده آنها در جهت نقض این موضوع است. چیزی که مشخص به نظر می رسد این است که ویروس کرونا بالاخره یک روزی می‌رود اما نه به همین زودی. حال پاسخ به این سوال بسیار مهم است: کرونا چه زمانی برای همیشه ناپدید می شود؟
ویروس شناسان بریتانیایی و آمریکایی در این رابطه تحقیقات زیادی را انجام داده اند.
در این رابطه یک «نظریه میانگین» شکل گرفته است. نظریه میانگین متوسط سالهایی است که ویروس و انسان سراسر جهان برای ماندگاری ویروس کرونا در جهان در نظر گرفته اند.
به نظر می‌رسد حداقل یک دهه دیگر ویروس کرونا در میان انسان باقی می‌ماند و مدام انتقال پیدا میکند.
با این اوصاف در سال ۲۰۲۱ و در حالی که واکسن کرونا هنوز در ابتدای راه تکامل است تصور اینکه دیگر زدن‌ماسک ضروری نیست و رعایت فاصله اجتماعی هم لازم به نظر نمی رسد به شدت غلط و خطرناک است و باعث می شود که کرونا به افراد بیشتری منتقل شود.
تحقیقات اخیر حاکی از آن است که تا ۱۰ سال آینده مردم جهان باید ماست بزنند و فاصله اجتماعی مناسب را رعایت کنند.
در شرایطی که بسیاری از مردمان جهان دسترسی به واکسن ندارند ماست به عنوان موثرترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا شمرده می شود.
تحقیقات متعدد نشان داده است که ما است که مانند یک فیلتر عمل می کند و حتی اگر کرونا از ماسک بگذرد و به بدن فرد برسد به دلیل اینکه از فیلتر ماسک گذشته بار ویروسی کمتری دارد.
گذشت زمان در جهان کرونا زاده نه تنها باعث توسعه واکسن ها میشود بلکه مدام ماسک های با کیفیت تر و پیشرفته تری تولید و طراحی می شود.
شاید طراحی ماسک‌ها به جایی برسد که برخی از ماسک های پیشرفته تا ۱۰۰ درصد از ورود ویروس کرونا به بدن افراد جلوگیری کند.
از سوی دیگر رعایت فاصله اجتماعی چیزی است که کمتر از ماست که مورد اهمیت قرار می گیرد این در حالی است که رعایت آن در بسیاری از نقاط جهان به خصوص در نقاطی که کرونا در آن شیوع بسیار گسترده‌ای دارد حیاتی است. از دو متر و حتی بیشتر به عنوان استاندارد رعایت فاصله اجتماعی عنوان می شود.
در بسیاری از کشورهای جهان رعایت کامل فاصله اجتماعی امکان ندارد به خصوص در شهرهای پرجمعیت که مملو از ایستگاه‌های قطار و اتوبوس و مترو است.
به هر حال تا ۱۰ سال آینده رعایت فاصله اجتماعی و زدن‌ماسک بسیار حیاتی است مگر این که دانشمندان آنچنان به پیشرفت‌های شگرفی در زمینه مقابله با کرونا و درمان این بیماری دست یابند که خیلی زود تر از حد تصور زندگی راحت تر از اکنون می شود.

منبع: دیلی میل / مترجم: هیلدا حسینی خواه 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها