به گزارش جام جم آنلاین از فارس، اگر چه سطح سیاره مریخ در حال حاضر مشابه با یک بیابان لم یزرع است، اما وضعیت آن همیشه به این شکل نبوده است.
مجموعه شواهد متعدد نشان می دهد که سیاره سرخ رنگ در گذشته های دور و در حدود 4.5 میلیارد سال قبل حاوی منابع آبی قابل توجهی بوده و البته بخش زیادی از این آب در زیر سطح سیاره مریخ قرار داشته است.
پژوهش یادشده که با همکاری محققان ژاپنی و آمریکایی صورت گرفته، ثابت می کند مریخ در آن زمان و تا 4 میلیارد سال قبل شباهت زیادی با کره زمین داشته و در شمال آن اقیانوسی پر از آب وجود داشته است. مقدار آب این اقیانوس تقریبا برابر با نیمی از آب موجود در اقیانوس اطلس بوده است.
با گذشت یک میلیارد سال شرایط جوی مریخ تغییر کرد و این سیاره از تمامی سیاره های سطح زمین خشک تر و بی آب و علف تر شد.
محققان در بررسی های خود به این جمع بندی رسیده اند که بخشی از منابع آبی سیاره مریخ به علت جاذبه ضعیف تر آن و جو نه چندان پایدار این سیاره تا حد زیادی از بین رفته و به فضا رفته است.
اما بخش دیگری از این منابع آبی نیز کماکان در زیر سطح سیاره مریخ قرار دارد. پژوهشگران می گویند حداقل 30 درصد از آبی که از ابتدا در مریخ وجود داشت هم اکنون به شکل منابع زیرزمینی درآمده است.
آنان معتقدند این منابع به شکل یخ، مایعات و بخار موجود است و البته برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه باید بررسی های بیشتری انجام شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: