به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، طی پنج سال گذشته، پیشرفتهای بسیاری در زمینه درمان ملانوما حاصل شده است اما حتی با وجود این پیشرفتها نیز بسیاری از بیماران به سرعت مقاومت دارویی نشان میدهند و از دنیا میروند.
پژوهش جدید دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون (BUSM) نشان میدهد که دارویی موسوم به «YK-4-279» که پیشتر برای هدف قرار دادن یک پروتئین خاص ساخته شده است، کاربرد گستردهای دارد.
دکتر «دبورا لنگ» (Deborah Lang)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما دریافتیم که این دارو از تهاجمیتر شدن ملانوما در سلولهای انسان پیشگیری میکند. ما همچنین یک مسیر خاص را یافتهایم که این دارو به واسطه آن، علیه سرطان عمل میکند و به مهار پروتئینهایی میپردازد که رشد سلولهای سرطانی و متاستاز سرطان را تقویت میکنند.
ملانوما نوعی سرطان تهاجمی است که در ابتدای روند بیماری، تمایل زیادی نسبت به حمله و متاستاز دارد. چندین عامل وجود دارند که به فعال شدن ملانوما میانجامند.
از میان این عوامل میتوان به یک گیرنده تیروزین کیناز موسوم به «MET» اشاره کرد که در ملانوما، بیش از اندازه بیان میشود و در رشد و تهاجم تومور و همچنین مقاومت دارویی نقش دارد.
پژوهشگران از سلولهای انسانی کشت شده استفاده کردند تا تعیین کنند که آیا با استفاده از داروی YK-4-279 و بدون آن، تغییری در رفتار سلولها پیش از سرطان رخ میدهد یا خیر. آنها دریافتند که با استفاده از این دارو، کاهش قابل توجهی در رشد و حرکت سلول های سرطانی رخ میدهد. مدلهای آزمایشی تحت درمان با این دارو، پیشرفت قابل توجهی در به تاخیر انداختن یا جلوگیری از عدم پیشروی بیماری داشتند.
به گفته پژوهشگران، یافتههای این پژوهش، فرصتی را برای YK-4-279 ایجاد میکند تا گزینهای برای درمان ملانوما باشد و به صورت مجزا یا در ترکیب با دیگر درمانهای در دسترس، مورد استفاده قرار بگیرد.
در مقاله این پژوهش آمده است: ما دریافتیم که این مولکول، تعامل میان دو عامل شناخته شده برای تنظیم ملانوسیتها و تقویت ملانوما را به واسطه تنظیم ژن مختل میکند. این کار ممکن است سیستمهای دیگری از جمله سیستم عصبی را که این عوامل در آنها نقش دارند، تحت تاثیر قرار دهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت