رئیس‌ جمهور ترکیه:

اسلام‌هراسی اروپا تهدیدی برای مسلمانان است

رئیس‌ جمهور ترکیه با تاکید بر لزوم به‌روز رسانی توافق با اتحادیه اروپا درباره ممانعت از ورود مهاجران و پناهجویان غیرقانونی به این قاره، گفت ترکیه مدت‌هاست که مورد بی‌عدالتی و «کوری استراتژیک» اروپا قرار گفته است.
کد خبر: ۱۳۰۱۰۶۴

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه خواستار به‌روز رسانی توافق سال ۲۰۱۶ با اروپا برای جلوگیری از ورود مهاجران و پناهجویان غیرقانونی به این قاره شد.

اردوغان طی سخنرانی در جمع سفیران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در آنکارا، گفت: «ترکیه مدت‌هاست که مورد بی‌عدالتی جدی [اروپا] در قبرس و شرق مدیترانه قرار دارد و ما شاهد رویکرد "کوری استراتژیک" [اروپا در قبال ترکیه] بودیم».

به نوشته روزنامه «دیلی‌صاباح» وی درباره لزوم عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا توضیح داد: «موافقت اتحادیه اروپا با پذیرش ترکیه به عنوان یک عضو، انتخابی حیاتی برای این اتحادیه است که به پر کردن شکاف ایجاد شده در پی خروج انگلیس کمک می‌کند».

لزوم به‌روز رسانی توافق مهاجران

رئیس‌جمهور ترکیه اضافه کرد: «توافق مهاجران به تاریخ ۱۸ مارس (۲۰۱۶) باید به‌روز رسانی شود تا تحرک مثبتی را که در روابط پیدا کرده، حفظ کند. اتحادیه [اروپا] وعده‌هایی برای کمک به تلاش‌های ترکیه در رابطه با مهاجران داده بود مانند احداث منازل پیش‌ساخته در مرز، که هیچکدام از آنها محقق نشد».

اردوغان با پرسیدن این سوال که آیا بجز ترکیه، کشور دیگری در اروپا وجود دارد که هنوز مشغول مبارزه با گروه تروریستی داعش باشد، اظهار داشت: «تعجب می‌کنم که چرا کشورهای عضو ناتو ما را در مبارزه با تروریسم تنها گذاشتند».

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، وی اضافه کرد: «ترکیه با در دست گرفتن ابتکار عمل در شرق مدیترانه، سوریه و لیبی به تأمین امنیت اتحادیه اروپا کمک کرد... ترکیه آماده است روابط با اتحادیه اروپا را بر مبنای چشم‌انداز بلندمدت، به مسیر عادی برگرداند».

آمادگی ترکیه برای بهبود روابط با اروپا

رئیس‌جمهور ترکیه درباره تنش‌ها با یونان درخصوص حفاری اکتشاف نفت و گاز در شرق مدیترانه نیز تصریح کرد: «باور دارم که دور جدید مذاکرات اکتشافی با یونان که در همین ماه ژانویه آغاز می‌شود، فصل جدیدی را رقم خواهد زد».

اردوغان در این باره اظهار داشت: «ما باید به‌جای اینکه شرق مدیترانه را محلی برای رقابت تبدیل کنیم، آن منطقه را به دریاچه همکاری به سود منافع همه بدل سازیم. ما با هر تلاشی که ترکیه را به سواحلش محدود کند، مخالف هستیم».

وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا در موضوع قبرس هیچ تماسی با ترکیه برقرار نکرده، افزود: «پس چگونه می‌خواهد نقش مثبتی در حل بحران قبرس ایفا کند؟ ما باید به‌جای اینکه درباره مدل‌های شکست‌خورده جهت حل مشکل قبرس صحبت کنیم، به بحث درباره واقعیت‌های جدید و جایگزین بپردازیم».

عدم موفقیت طرح‌ها بدون ترکیه در مدیترانه

رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه مشخص است که هیچ طرحی در منطقه شرق مدیترانه نمی‌تواند بدون حضور ترکیه و قبرس شمالی به صلح منجر شود، ادامه داد: «ما می‌توانیم سال ۲۰۲۱ را به سالی برای حصول موفقیت‌ها در روابط ترکیه-اروپا تبدیل کنیم. ما انتظار داریم که فصل جدیدی در روابط ترکیه-اروپا رقم بخورد».

اردوغان در بخش دیگری از صحبت‌هایش به موضوع اسلام‌هراسی در کشورهای اروپایی پرداخته و گفت: «تنفر ضد اسلامی نه تنها جان ۶ میلیون مسلمان در اروپا را تهدید می‌کند، بلکه به حفره سیاهی در ارزش‌های اروپایی بدل شده است».

وی همچنین به موضوع درگیری جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه «قره‌باغ کوهستانی» نیز اشاره کرد: «در قره‌باغ، بعد از ۴۴ روز به لطف حمایت ترکیه صلح حاصل شد، چیزی که خروجی مورد نظر گروه سه‌جانبه مینسک بود اما طی ۳۰ سال محقق نشد».

روز گذشته نیز «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با «تحسین ارطغرل‌اوغلو» وزیر خارجه حکومت خودمختار قبرس شمالی خواستار اجرایی شدن راهکار دو دولتی برای حل مشکل قبرس شد.

در ماه‌های گذشته اقدامات اکتشافی ترکیه در شرق دریایی مدیترانه به تشدید تنش‌ها میان این کشور و کشورهای اروپایی منجر شده است. یونان و قبرس به همراه برخی کشورهای اروپایی می‌گویند که اقدامات ترکیه غیرقانونی و تنش‌آمیز است و به آنکارا درباره تبعات این اقدامات هشدار داده‌اند. ترکیه اما اعلام کرده که این کشور تنها در حال تامین حقوق خود در این دریا و دریاهای سیاه و اژه است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها