کووید-۱۹ علاوه بر تغییر دادن بخش‌های زندگی روزمره، اقدامات امنیتی را نیز متحول کرده است. بازرسی بدنی با روش‌های متداول، دیگر ایمن نیست.
کد خبر: ۱۲۹۸۴۱۴

به گزارش جام جم آنلاین و به نقل ایسنا، فناوری موسوم به "فناوری تراهرتز کنش‌پذیر"(Passive Terahertz Technology) که ابداع "آژانس فضایی اروپا"(ESA) است و می‌تواند اشیای مخفی‌شده زیر لباس را از فاصله دور تشخیص دهد، می‌تواند به حل کردن این مشکل کمک کند.

"اداره گمرک و محافظت مرزی آمریکا"(CBP)، یکی از ۲۰۰ کاربر اخیر این فناوری است که از آن برای ایمن ساختن مرزهای آمریکا استفاده می‌کند.

کسانی که با این فناوری مورد بررسی قرار می‌گیرند، مجبور نیستند به اتاق ویژه‌ای وارد شوند، بلکه به سادگی از مقابل ردیاب عبور می‌کنند. آنها در معرض هیچ اشعه‌ای قرار نمی‌گیرند زیرا سیستم در عوض، بر "بررسی کنش‌پذیر پرتو تراهرتز" مبتنی است که توسط هر چیز گرم از جمله بدن انسان منتشر می‌شود.

این فناوری توسط شرکت انگلیسی "Thruvision" تجاری‌سازی شده است و مشتریان آن علاوه بر اداره گمرک و محافظت مرزی آمریکا، فرودگاه‌های سراسر جهان و همچنین متروی لس‌آنجلس هستند.

صنعت تدارکات جهانی و زنجیره تامین از دیگر حوزه‌های مورد تمرکز این فناوری هستند. مراکز بزرگ توزیع که به بخش در حال رشد تجارت الکترونیک کمک می‌کنند، با هزاران کارمند پر شده‌اند.

این مراکز، اهداف جذابی برای سرقت به شمار می‌روند.

چنین مراکزی، بازرسی بدنی را به صورت تصادفی و با استفاده از ردیاب‌های قابل حمل انجام می‌دهند که شاید برای افراد آزاردهنده باشند و در حال حاضر به خاطر شیوع کووید-۱۹، غیربهداشتی نیز به شمار می‌روند. این ردیاب‌ها، کارآمد نیستند و نمی‌توانند اشیای غیر فلزی را شناسایی کنند.

شرکت "سونی"(SONY) نیز از این فناوری جدید برای بررسی روزانه همه کارمندان مراکز پخش محصولات خود استفاده می‌کند. این فناوری که کار خود را از فاصله سه متری انجام می‌دهد، می‌تواند همه اشیای کوچک فلزی و غیرفلزی مانند لوح فشرده، تلفن همراه و درایوهای USB را شناسایی کند.

امواج تراهرتز و زیر میلی‌متری در فضا با روش‌های گوناگونی به کار گرفته می‌شوند تا از تکامل ابتدایی کهکشان‌ها تصویربرداری کنند و به پیش‌بینی وضع آب و هوا و پژوهش نیز کمک کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها