به گزارش جام جم آنلاین رسانه های دولتی چین روز جمعه گزارش دادند که این برای اولین بار راکتور همجوشی هسته ای "خورشید مصنوعی" خود را با موفقیت آزمایش کرده است که پیشرفت بزرگی در توانایی های تحقیقاتی انرژی هستهای این کشور است.
راکتور HL-2M توکامک بزرگترین و پیشرفته ترین دستگاه تحقیقاتی تجربی همجوشی هستهای چین است و دانشمندان امیدوارند که این دستگاه بتواند به طور بالقوه یک منبع انرژی پاک و قدرتمند باشد.
چین برای ساخت این راکتور از یک میدان مغناطیسی قدرتمند برای همجوشی پلاسمای گرم استفاده می کند که می تواند به دمای بیش از ۱۵۰ میلیون درجه سانتیگراد برسد. عددی که تقریباً ده برابر گرمتر از هسته خورشید است.
این راکتور که در جنوب غربی استان سیچوان واقع شده و اواخر سال گذشته تکمیل شده است، به دلیل گرما و توان تولیدی زیاد، "خورشید مصنوعی" نامیده می شود.
دانشمندان چینی از سال ۲۰۰۶ در حال ساخت نسخه های کوچکتر راکتور همجوشی هسته ای هستند.
در این فرایند اتمها را با هم ادغام می کند و مقادیر زیادی انرژی ایجاد میشود و برعکس فرآیند شکافت مورد استفاده در سلاح های اتمی و نیروگاه های هسته ای است که اتمها را به بخشهای مختلف تقسیم میکند.
برخلاف شکافت، همجوشی زباله های رادیواکتیو ایجاد نمیکند. اما دستیابی به همجوشی بسیار دشوار و گران است و هزینه ۲۲.۵ میلیارد دلاری برای آن تخمین زده شده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد