به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، حسین شهیدزاده درباره آلودگی هوای پایتخت اظهارداشت: سفرهای آموزشی در مجموع تنها حدود 25 درصد از مجموع سفرهای شهری را تشکیل میدهند و به همین نسبت بر روی رفت و آمدهای درونشهری تأثیرگذار هستند اما فراموش نکنیم بسیاری از شهروندانی که قبلاً از حمل و نقل عمومی استفاده میکردند، در حال حاضر به خاطر شرایط کرونا از خودروی شخصیشان استفاده میکنند.
مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بیان داشت: شرایط جوی در کیفیت هوا تأثیر انکارناپذیری دارد. به عنوان نمونه، در مهر امسال، تهران 8 روز متوالی را پشت سرگذاشت که در این روزها هیچ باد مناسبی که قدرت خروج آلایندهها از هوای شهر را داشته باشد، نوزید.
وی با اشاره به اینکه سرعت باد مناسب برای اینکه بتواند آلودگی را از هوای شهر خارج کند، 4 تا 5 متر بر ثانیه است در صورتی که در آن 8 روز، سرعت باد تنها یکی دو متر بر ثانیه بود، اظهار کرد: وقتی آلودگی تولید میشود، باید راهی برای خروج این آلودگی وجود داشته باشد که مثال ساده آن، یک زودپز پُر از آب و بخاری است که سوپاپ خروج بخار نداشته باشد.
شهیدزاده با بیان اینکه در فصلهای سرد سال همه اتفاقاتی که منجر به افزایش آلودگی میشوند، دست به دست هم میدهند، تصریح کرد: در پاییز، هوا به سمت سرد شدن میرود و سوخت بیشتری مصرف میشود، ضمن اینکه افرادی که در فصول گرم با استفاده از دوچرخه یا از طریق پیادهروی در سطح شهر تردد میکنند، در فصول سرد ترجیح میدهند از خودروی شخصیشان استفاده کنند.
وی با اشاره به افزایش مصرف گاز شهری در نیمه دوم سال، اظهار کرد: در نتیجه، کمبود گاز برخی از صنایع، نیروگاهها و پالایشگاهها را ناچار به استفاده از سوختهای جایگزین بسیار آلایندهای همچون گازوییل و مازوت میکند که از دیگر عوامل تشدید آلودگی هوای تهران محسوب میشود.
شهیدزاده با بیان اینکه پدیده اینورژن یا وارونگی دما از عمدهترین دلایل آلودگی هوای تهران در فصول پاییز و زمستان است، تصریح کرد: وقتی هوای آلوده با تهویه طبیعی از شهر خارج نشود و طبیعت در حالتی قرار بگیرد که هوا ساکن شده و وارونگی دما اتفاق بیفتد، شاخص آلودگی هوا از حد مجاز عبور کرده و ناسالم میشود که از اوایل پاییز امسال شاهد آن هستیم.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با تأکید بر تأثیر تغییر روش محاسبه شاخص کیفیت هوا در سال جاری و سختگیرانهتر شدن آن نسبت به سالهای گذشته، خاطرنشان کرد: اگر محاسبه کیفیت هوا از اول فروردین تا یازدهم آبان امسال مطابق با محاسبه سالهای قبل صورت میگرفت، هوای تهران، 26 روز پاک، 167 روز قابل قبول و 33 روز ناسالم برای گروههای حساس ثبت میشد در حالیکه طبق محاسبه سختگیرانه جدید، 15 روز پاک، 159 روز قابل قبول، 50 روز ناسالم برای گروههای حساس و دو روز ناسالم برای همه در تهران ثبت شده است.