
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین ، فردی که مبتلا به آنفولانزا باشد در صورتی که عطسه یا سرفه کند توانایی این را دارد که 200 میلیون قطره آلوده به ویروس در اطراف خود پخش کند. این شرایط در رابطه با کرونا هم صادق است.
بر اساس این شباهت سلسله آزمایشاتی به وسیله نورماورا بنفش انجام شده است و نشان میدهد در صورتی که یک فرد مبتلا به آنفولانزا و یا کرونا باشد چگونه این ویروس ها را روی اجسام پخش می کند.
یکی از اصلی ترین اجسامی که تحت تاثیر ویروس قرار می گیرد دستگیره های در است. در یک آزمایش فردی که دست های خود را نشسته بود دستگیره در را لمس کرد. بررسی دستگیره در پس از آزمایش زیر نور ماورای بنفش نشان داد که این دستگیره فلزی چگونه آلوده شده است. همین وضعیت در رابطه با کرونا هم وجود دارد. فردی که دست هایش آلوده به ویروس کرونا باشد به راحتی این ویروس را پخش می کند.
اما آزمایش دیگری هم انجام شد. فرد دست های آلوده خود را شست و مجددا دستگیره در را لمس کرد. آزمایش به کمک نور ماورا بنفش نشان داد دستگیره اصلا آلوده نشده است. این فرد دست های خود را پیش از لمس دستگیره به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شسته بود.
این آزمایش در گام دوم بر روی گوشی تلفن همراه انجام شد. فرد مورد آزمایش عمدا با دست های آلوده گوشی تلفن را برداشت و شماره گیری کرد. آزمایش و عکس های زیر نورماورا بنفش این تصویر را به دست داد؛ تصویری که در آن میزان آلودگی های روی جسم مشهود است.
اما فرد به مدت 20 ثانیه دست خود را با آب و صابون شست. نتیجه آن تصویری است که در زیر می بینید؛ هیچ نوع آلودگی بر روی دستگاه تلفن دیده نمی شود
و اما موس. بسیاری از کارمندان به مدت طولانی با آن دست و پنجه نرم می کنند. مدام آن را دست می گیرند و کار می کنند. حالا در آزمایش شبیه سازی شده فرد با دست های آلوده خود موس را می گیرد. آزمایش های شبیه سازی این تصویر را به دست ما می دهد که دست فرد آلوده به کرونا چگونه می تواند این موس را آلوده کند.
اما این تصویر که در ادامه می بینید نیز مورد آزمایش قرار گرفت یعنی وقتی که فرد دست های آلوده خود را با دقت با آب و صابون شست. نتیجه آن بود که موس به هیچ عنوان آلوده نشد.
لیوان ها، این لیوان های همیشه در دسترس. ما می خواهیم مدام قهوه و یا چای و یا سایر نوشیدنی ها را بنوشیم. در این آزمایش فرد بادست های آلوده لیوان را در دست گرفته و نتیجه اش چیزی است که در تصویر می بینید.
اما در تصویر دوم فرد ابتدا دست خود را شسته و سپس لیوان را برداشته تا اکنون مشخص باشدکه هیچ آلودگی در اثر تماس دست با لیوان حاصل نشده
حالا فرد مثلا می خواهد غذا بخورد. فرض می کنیم دست او آلوده به کرونا باشد. ظرف را بر می دارد و اینگونه آن را آلوده می کند.
در این تصویر اما او قبل از لمس ظرف غذا دست های خود را به دقت شسته است.
با دیدن این تصاویر متوجه وخامت اوضاع شدید؟ حالا وقت آن است در محل کار خود دقت بسیار بیشتری داشته باشید. برای این کار باید مرتب دست های خود را بشویید تا اگر ناقل هستید اجسام را آلوده نکنید و اگر هم ناقل نیستید ویروس موجود بر روی دست خود را با ضدعفونی کردن مداوم از بین ببرید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا