به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری رویترز نوشت به دلیل آنکه 13 عضو از 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل با اقدام آمریکا برای بازگشت تحریمهای ایران موافق نیستند رئیس شورای امنیت ظیفه ندارد پیش نویس قطعنامه "ادامه لغو تحریم های ایران" را ارائه کند.
بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت باید طی مدت یک ماه از دریافت طرف مدعی "پایبند نبودن" طرف دیگر، پیش نویس قطعنامه ای با عنوان "ادامه لغو تحریم های ایران" را ارائه کند تا به رای گذاشته شود.
قطعنامه فوق می گوید اگر هیچ عضوی از شورای امنیت ظرف مدت 10 از ابلاغ شکایت طرف مدعی عدم پایبندی به توافق هسته ای، پیش نویس قطعنامه ای با عنوان "ادامه رفع تحریم ها" را مطرح نکند، ریاست دوره ای شورای امنیت می بایست طی 20 روز بعدی این پیش نویس را مطرح کند.
کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان، بلژیک، چین، روسیه، ویتنام، نیجر، سنت وینسنت و گرنادین، آفریقای جنوبی، اندونزی، استونی و تونس با ارسال نامه اعتراضی به شورای امنیت، با اقدام ضد ایرانی آمریکا مخالفت کردند و تنها عضوی که همراه آمریکا با اقدام واشنگتن برای ازسرگیری تحریمهای سازمان ملل علیه ایران مخالفت نکرده، جمهوری دومینکن است.
گفته می شود جمهوری دومنیکن نیز که به همراه آمریکا در هفته گذشته در رای گیری شورای امنیت به بازگشت تحریم های ایران رای مثبت داد هنوز پیش نویس فوق را ارائه نداده است.
با توجه به داشتن حق وتو آمریکا قادر خواهد بود با پیش نویس فوق مخالفت ورزیده و تحریم ها را بازگرداند یعنی واشنگتن می تواند با مخالفت خود قطعنامه های قبل و تحریم های مرتبط را به طور خودکار از بامداد 30 روز پس از ابلاغ تذکر (بامداد 19 سپتامبر/29 شهریور) به صورت کامل بازگرداند.
این اقدام احتمالی درست چند روز قبل از آن خواهد بود که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قصد دارد در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل که امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا مجازی برگزار خواهد شد، سخنرانی کند.
رویترز همچنین تاکید کرد قطعنامه شماره 2231 تاکید می کند که شورای امنیت نظرات کشورهای مرتبط را لحاظ خواهد کرد و طبق اظهارات دیپلمات ها به دلیل آنکه کشورهای عضو زیادی با تلاش واشنگتن برای احیای تحریم های ایران مخالفند، رئیس شورای امنیت سازمان ملل اجباری برای طرح پیش نویس قطعنامه فوق الذکر را نخواهد داشت.
یک دیپلمات شورای امنیت که نخواسته نامش فاش شود در این باره گفت: با توجه به آنکه اکثریت اعضا قویا بر این باورند که روند احیای سریع تحریم ها (مکانیزم ماشه) فعال نشده، رئیس دوره ای شورای امنیت مجبور نخواهد بود پیش نویس قطعنامه ادامه لغو تحریم های ایران را ارائه کند.