
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
با این وجود، باید بدانید که پاکسازی پوست از مواد آرایشی، آلودگی، کثیفی و چربی برای حفظ سلامت و حیات پوست ضروری است و شما باید هر شب قبل از خواب سطح پوستتان را با پاککنندههای آرایش تمیز کنید.
زمانی که با آرایش میخوابید، مواد آرایشی با آلودگیها، کثیفی و چربی هایی که در طول روز روی سطح پوست جمع شده ترکیب میشوند و این امر منجر به بستهشدن منافذ و در نتیجه بروز جوش و آکنه میشود.
در ادامه، به عوارض ناشی از پاک نکردن آرایش و چند راهکار ساده برای جلوگیری از ایجاد انواع جوش میپردازیم. اطلاعات زیر از سایت https://lafarrerr.com/ جمع آوری شده است.
پاک کردن و شستشوی پوست یک قدم مهم در روتین مراقبت از پوست است. اهمیت این امر برای کسانی که پوست حساس و تحریکپذیری دارند بیشتر است. خوابیدن با آرایش نه تنها موجب بستهشدن منافذ پوست و بروز جوش می شود، بلکه برای کسانی که پوست چرب دارند، نظیر افراد مبتلا به جوش و آکنه، سبب بدتر شدن وضعیت پوستیشان خواهد شد.
مواد آرایشی معمولا حاوی محرکهایی نظیر رنگ، عطر، اسانس و خوشبو کننده هستند و زمانی که برای مدت طولانی روی پوست بمانند، میتوانند منجر به بروز التهاب شوند. افرادی که مبتلا به روزاسه هستند یا پوست حساسی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بثورات پوستی قرار دارند.
آلودگی و مواد آرایشی دشمن پوست هستند و منجر به آسیب اکسیداتیو ناشی از محیط میشوند. این امر منجر به آسیب به سد دفاعی پوست و پیری زودرس پوست میشود.
در سال ۲۰۱۳ دیلی میل، آزمایشی جهت بررسی اثرات ماندن طولانی مدت مواد آرایشی روی پوست انجام داد. در این آزمایش، یک خانم به مدت یک ماه صورت خود را نشُست و هر روز صبح، روی پوست نشُسته آرایش خود را تمدید کرد. نتایج این آزمایش حاکی از آن است که پوست این خانم به اندازهی ۱۰ سال پیرتر شد. این امر فقط به دلیل نشستن و عدم پاکسازی پوست به مدت ۳۰ روز بود.
همه ما دستکم یکبار ترکخوردگی لب را تجربه کردهایم و میدانیم این امر چقدر آزاردهنده و دردناک است. اگر با رژلب روی لبتان بخوابید، رطوبت لبهایتان از بین رفته و لبهایتان ترکخورده و پوست پوست میشود.
بدن ما هنگامی که خواب هستیم، بازیابی و احیا میشود. پوست ما هم هنگامی که خواب هستیم خود را ترمیم میکند؛ بنابراین پاک کردن آرایش قبل از خواب اهمیت زیادی دارد؛ زیرا این امر به منافذتان اجازه میدهد سبوم (چربی طبیعی پوست) آزاد کند و همین موضوع منجر به آبرسانی مجدد به پوست و محافظت از آن در برابر رادیکالهای آزاد در هوا میشود. اگر با آرایش بخوابید، فرایندهای ضروری مربوط به پوست، دچار اختلال میشود.
بیشتر مردم در طول زندگی، عارضه پوستی جوش را تجربه می کنند. اگر تا به امروز روی بخشی از پوست شما جوش زده،پس به آکنه مبتلا شده اید. تقریبا همه افراد در سنین نوجوانی به عارضه آکنه مبتلا می شوند. ابتلا به آکنه در بزرگسالان نیز شایع است.
آکنه معمولا روی پوست صورت پدیدار می شود، اما در بسیاری از موارد ممکن است قسمتهای دیگر بدن نیز به آن دچار شوند. شدت جوش می تواند از یک جوش قرمز التهابی کوچک تا آکنه شدید که منجر به اسکار (جای جوش) میشود، متغیر باشد.
به طور کلی عارضه آکنه زمانی روی پوست ظاهر می شود که منافذ پوست تان بسته شوند و چربی پوست تان راهی برای خروج پیدا نکند. در واقع، تجمع چربی زیر منافذ پوست باعث ایجاد برآمدگی و رشد باکتری می شود.
راهکارهای زیادی وجود دارد که میتوانید برای جلوگیری از جوش زدن صورت به کار گیرید. مهمترین این راهکارها عبارتند از:
برخلاف تصور عموم، آکنه نتیجهی کثیفی صورت نیست. با این وجود، شستن منظم صورت برای از بین بردن کثیفی و چربی اضافی از پوست بسیار مهم است. هر روز در دو نوبت صبح و شب صورت خود را بشویید.
بسیاری از افراد ترجیح میدهند که از پاک کنندههای ملایم و آب گرم استفاده کنند. استفاده از مرطوب کنندهی فاقد چربی بعد از شستشو نیز میتواند از خشک شدن بیش از حد پوست جلوگیری کند.
متخصصان پوست می گویند بهترین روش پاک کردن صورت، شستشوی دو مرحله ای (double cleansing) آن است. در این روش هم از آرایش پاک کن استفاده میشود، هم پاک کننده.
این روش زیبایی کرهای، تضمین می کند که تمام ذره های آلودگی و آرایش، به طور مؤثری از پوست شما پاک شوند.
در روش شستشوی دو مرحله ای، اول، باید آرایش تان را با محلول آرایش پاک کن یا دستمال مرطوب پاک کننده آرایش، پاک کنید و بعد با پاک کننده صورت مورد علاقه ی خود کارتان را ادامه دهید. با این کار می توانید مطمئن شوید، تمام ذره های مواد آرایشی و آلودگی از پوست تان محو شده است.
بعضی افراد، پوستشان را با پدهای پارچهای زبر تمیز میکنند. این پدها ممکن است باعث تحریک پوست و ایجاد التهاب شده و در نتیجه آکنه را بدتر کند.
استفاده از پاک کنندههای ملایم با دستهای تمیز یا برس نرم مخصوص پوست صورت، میتواند به جلوگیری از ایجاد جوش کمک کند.
محصولات حاوی چربی مراقبت از پوست، میتوانند منافذ را مسدود کنند. این محصولات معمولا برای پوستهای خشک یا پوست افراد مسن (که ممکن است به اندازهی کافی چربی طبیعی نداشته باشند) استفاده میشوند.
محصولاتی که روغن ندارند، معمولاً دارای برچسب "non-comedogenic" هستند.
اجتناب از دست زدن به روغنهای خانگی و پخت و پز نیز ایدهی خوبی است؛ چرا که این محصولات میتواند باعث مسدود شدن منافذ شود.
لایه برداری، فرآیند از بین بردن سلولهای مردهی پوست است. در حالی که بعضا لایه برداری میتواند به بهبود آکنه کمک کند، انجام بیش از حد این کار میتواند باعث بدتر شدن جوش صورت شود. این حالت زمانی اتفاق میافتد که بر اثر لایه برداری، مقدار زیادی از چربی طبیعی پوست از بین برود.
پوست، ممکن است برای جبران این کمبود، چربی بیشتری تولید کرده که این امر منجر به مسدود شدن منافذ و ایجاد جوشهای بیشتری میشود. لایه برداری بیش از حد، ممکن است باعث تحریک پوست پس از شستشو یا احساس سفتی در پوست شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد