به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از مهر، آتش از روز پنجشنبه (۸ خرداد) به جان جنگلهای بکر زاگرسی منطقه حفاظت شده خائیز در غرب استان کهگیلویه و بویراحمد افتاده است.
در دو روز شعلههای آتش هیچ حریفی نداشتند و مراتع و درختان ارزشمند جنگلهای بلوطی را یک به یک تبدیل به زغال میکردند، محیط بانان و دوستداران محیط زیست با دستان خالی به جنگ آتش سرخ رفتند و یکی از محیط بانان این منطقه به نام علی آتش دان در نبرد به آتش از ارتفاعات پرتاب شد و به شکل معجزه آسایی زنده ماند.
محمد داسمه دبیر کمیته حقوقی انجمن محیط زیست و دوستداران طبیعت خوزستان که لحظه به لحظه اخبار آتش سوزی را از جنگلهای جنوب غربی کشور از طریق شبکههای اجتماعی به گوش هموطنان میرساند از همان ساعات ابتدایی از نبود امکانات و عدم اعزام بالگرد آبپاش به منطقه ابراز تأسف میکرد.
سرانجام بعد از گذشت ۲۴ ساعت، بالگردی عصر جمعه به خائیز اعزام شد اما نه به منظور اطفا حریق بلکه برای انتقال نیروها و تجهیزات از این منطقه، که در کمال تعجب بعد از انجام یک سورت پروازی اعلام میکند که سوختش پایان یافته و باید به آشیانه بازگردد.
پس از دو روز شعله کشیدن آتش در این منطقه ارزشمند صبح روز شنبه سرانجام بالگرد آبپاش به منطقه رسید.
داسمه که به عنوان یکی از وکلای محیط زیستی فعال در کشور هم شناخته میشود و از عملکرد ضعیف شورای هماهنگی مدیریت بحران در این استان به شدت انتقاد کرده و گفت: به زودی علیه برخی از این افراد شکایت کیفری خواهم کرد.
بالگرد آبپاش به گفته فرمانده یگان محیط زیست با انجام دو پرواز بر فراز این منطقه حفاظت شده زبانههای آتش را آرامتر کرد اما تعداد پروازهای بالگرد آبپاش کمتر از نیاز این منطقه است.
عصر روز شنبه خبر رسید که آتش تا حدودی در این منطقه مهار شده است اما پس از گذشت ساعاتی، داسمه از شعله کشیدن آتش از سمت شهرستان بهبهان خبر داد و با ابراز نگرانی از نزدیک شدن این آتش به مناطق بکر و ارزشمندی همچون تنگه خائیز استمداد کمک مجدد داشت.
جمشید محبت خانی فرمانده یگان محیط زیست صبح امروز از بهتر شدن وضعیت کنترل آتش از سمت بهبهان شده و از اعزام یک فروند بالگرد آبپاش به این منطقه خبر داد.
وی با اشاره به اعزام تعداد بیشتری از نیروهای بومی و محلی برای اطفا حریق به این منطقه از ضعف مدیریت بحران در این استان ابراز تأسف کرد و گفت: در تمامی مراتع و جنگلها اطفا حریق به عهده سازمان جنگل هاست و محیط زیست نمیتواند در این خصوص تصمیم گیری کند. متأسفانه نیروهای محیط زیست اجازه مقابله با آتش را ندارند و باید ابتدا به منابع طبیعی گزارش دهند و این فرصت سوزی باعث گسترش آتش در مناطق میشود.
فرمانده یگان محیط زیست با اشاره به اینکه حتی یک ریال از ۱۵ میلیارد تخصیص داده شده برای خرید تجهیزات محیط بانی هزینه نشده، اظهار داشت: ما به دلیل عدم تخصیص بودجه دو سال است برای نیروهای یگان محیط زیست هیچ خریدی نکرده ایم و نیروهای ما در این استان دستگاه دمنده ندارند و با دستان خالی به جنگ آتش رفته اند.
اما اسدالله هاشمی مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه شرایط توپوگرافی این منطقه و وجود درههای عمیق باعث کند بودن فعالیت نیروهای فعال در امحای حریق شده است، گفت: تمامی نیروهای اعزامی دستگاه دمنده در آتش را در اختیار دارند اما، مشکل این است که این دستگاه با توجه به شرایط خاص منطقه همه جا کارایی ندارد، چون دمیدن باد به درختان شعله ور آتش را چند برابر میکند، در حال حاضر بهترین وسیله برای اطفای حریق بالگردهای آبپاش هستند.