در راستای تحلیل و تأویل اثرات اجتماعی و کارکردی کرونا قصد دارم در این نوشته از منظری دیگر به ذكر چند نکته بپردازم:
دارایی، مرگ و زندگی: در قدیم میگفتند بعد از مرگ هیچ دارایی و ثروتی به کار متوفی نخواهدآمد و البته این پند حکیمانه صرفا با چشیدن طعم مرگ برای افراد جاری میشد و اطرافیان هم در حد چند روزاین واقعیت را مزمزه میکردند اما در این ایام کرونا به ما آموخت كه میشود حتی در زمان حیات هم مال، اموال، دارایی و ثروت به کار كسی نیاید وآدمها چارهای به جز زندانی کردن خود در محدودترین حالت ،آن هم نه به اراده دیگران بلکه کاملا اختیاری و داوطلبانه نداشته باشند.
ثروت: ازطرف دیگراز قدیم این آموزه بسیار در گوش نسلها خوانده شده است که مال دنیا یا اساسا پول مثل چرک کف دست میماند. نباید هدف و مقصد انگاشته شود، ولی واقعیت این است دیگر کسی گوشش به این حرفها بدهکار نیست و در رجحان ثروت به علم تقریبا برای كسی جای تردیدی باقی نمانده است... ولی شاید امروز با وجود کرونا بتوان به این باور رسید که واقعا بین غنی و فقیری تفاوت چندانی در کار نیست و اساسا در تحصیل مال و میزان آن، نوع، چگونگی و شیوه جمع آوری آن مطرح است نه مقدارآن.
شیوه درآمد: در این میان معتقد شدیم درآمد حاصل از احتکار، نان به نرخ روزخوری و دولاپهنافروشی کثیفترین درآمد عالم است و اساسا چنین ثروتی نباید احترامی به دنبال داشته باشد و واقعا اشخاص بیفضیلت، صرف داشتن دارایی و ثروت به هیچ وجه نباید محترم دانسته شوند. حتی میتوان یا باید به برخی ثروتها شک کرد! ثروتهای افسانهای بادآورده بدون آنکه پای تحصیلی، سوادی، هنری، خلاقیتی، دستاوردی، ابداعی و نهایتا زحمتی در میان باشد. نیك مبرهن است دلایلی چون هوش اقتصادی، فرصت طلبی و دانش اقتصادی اساسا به هیچ آدمی فرصت و امکان حصول داراییهای افسانهای و بیشمار را نمیدهد و به یقین باید در فرآیند تحصیل اینچنینی اموال راه غیرصواب، موذیانه یا حداقل سوءاستفاده از نادانی و سادگی مردم مطرح باشد. نتیجه اینكه دیگر جامعه نه تنها نباید برای ثروت و ثروتمندان (تاکید می کنم از نوع افسانهای وبیحساب و غیرعقلی) ارزش قائل باشد، بلکه باید به ثروتشان شک کند.
ونهایتا کرونا به ما آموخت: برای سلامت، خوشبختی و آسایش خود نیاز به سلامت، خوشبختی و آسایش جمعی داریم. در حقیقت بدون منافع جمعی منفعت انفرادی معنایی احمقانه دارد.
مجید اخشابی - خواننده و آهنگساز / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم