«اورست» برنامه‌ای جوانانه برای آشناشدن با واقعیت کشورهای مختلف است

دعوای همیشگی داخل و خارج

«اورست» عنوان برنامه جدید شبکه سه است که در جدول پخش این شبکه قرار گرفته و البته فقط در 13 قسمت تولید شده است. با شنیدن نام اورست ممکن است فکر کنید با برنامه‌ای درباره ورزش، کوهنوردی یا موضوعاتی مشابه طرف باشید، اما همان ابتدای برنامه با این پرسش که اورست کوهنوردی است؟ خود برنامه پاسخ می‌دهد خیر و بعد مخاطب را دعوت می‌کند که جهان را از بام دنیا ببیند. همین نکته، یعنی نگاه از بالا و در واقع نگاه از جایگاه دانای کل به کشورهای مختلف جهان مهم‌ترین ویژگی برنامه او رست است. اورست به صورت هفتگی پخش می‌شود و هر بار پرونده‌ای را برای مخاطب می‌گشاید که با بخش‌‌های مختلفی سراغ موضوع مورد نظر می‌رود. این برنامه که هر یک از بخش‌هایش را یک مجری بر عهده دارد توسط تیمی از جوانانی تولید می‌شود که شاید پیش از این چهره آنها را در برنامه‌های دیگر ندیده باشید یا کمتر بشناسیدشان. این دومین نکته جذاب و قابل توجه این برنامه است، چرا که مجریان و تولیدکنندگان جوان برنامه باعث شده‌اند اورست بسیار سرخوش و جوانانه باشد و برخلاف سایر برنامه‌های مشابه، ریتم خوبی داشته باشد . البته ناآشنا بودن مجریان این برنامه شاید در نگاه اول نقطه ضعف به نظر برسد اما به مرور با مزیت‌های آن‌ها آشنا خواهید شد؛ مجریان جوانی که سعی دارند برنامه را با ریتمی تند و فضای بانشاط اجرا کنند. خود برنامه هم از چند بخش اصلی تشکیل شده است و هر بخش نیز پر از تصاویر گرافیکی و متحرک است تا مخاطب از تماشای آن خسته نشود.
کد خبر: ۱۲۳۹۹۴۲

گـــریـــز از مــرکــز
بخش گریز از مرکز همان ابتدا مخاطب را به جهان دیگر دعوت کرده و با آمار و تصاویر و اسناد مختلف مخاطب را به سمت سوژه مورد نظر هدایت می‌کند. مثلا در یکی از برنامه‌ها که موضوع شادی است مجری برنامه با نام جان اسمیت و با فضایی فانتزی و همراه با شوخی از فنلاند به عنوان شادترین کشور یاد می‌کند و با بررسی آماری این موضوع از گزارش‌های دیگری درباره میزان خودکشی‌ در این کشور پرده برمی‌دارد.
دیگران
دیگران بخشی است که موضوعات را از نگاه خود خارجی‌ها بررسی می‌کند. مثلا با افرادی از کشورهای خارجی مصاحبه می‌کند که ممکن است این افراد در داخل کشور باشند که بخشی از مصاحبه‌های این برنامه با در نظر گرفتن پس‌زمینه و محیط مصاحبه در جشنواره جهانی فیلم فجر انجام شده است.
در کنار همین مصاحبه‌ها هم گاهی از سخنرانی‌های آرشیوی مرتبط با موضوع استفاده می‌شود که همه اینها کمک می‌کند تا برنامه با ضرباهنگ تندتری و با بخش‌های کوتاه و سریع همراه شود.
دور دنیا
بخش دور دنیا برنامه را کمی از هویت خودش دور می‌کند. «دور دنیا» انگار خودش یک مجله است که در یک مجله تصویری هویت مستقلی دارد. در این بخش برخی از اخباری که شبیه خبرهای شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام است خوانده می‌شود و مجری سعی می‌کند برخی از موقعیت‌ها را هم در همان فضای شوخی و خنده شبیه‌سازی کند.
سلفی‌گیران بدون مرز
این آخرین بخش برنامه است که گاهی با خود ایرانی‌های آن‌ور مرزها همراه است. مثلا در یکی از قسمت‌ها کامران نجف‌زاده در ویدئویی از شرایط ازدواج در کشورهای خارجی می‌گوید. این‌که ازدواج برای برخی مثل یک موفقیت است یا شرایط جدایی آن‌قدر سخت است که باید بخشی از اموال را
بخشید.
برنامه اورست می‌تواند تا حدی مخاطب را با شمایی کلی از آنچه در اخبار نسبت به جهان خارج می‌شنویم آشنا کند. معرفی‌ای که سعی کرده است با گرافیک‌های پررنگ و لعاب و موسیقی‌های متنوع بسته‌بندی کند تا مخاطب از دیدن آن خسته نشود. اما شاید باز هم حرف و دغدغه آن از همان ابتدا برای مخاطب مشخص باشد و بداند که قرار است چه مفهومی درباره جهان غرب به او القا
شود.
البته در توضیحی نسبت به این برنامه منتشر شده است «اورست به بررسی تصویری که در جامعه ایرانی از غرب و زندگی در غرب شکل گرفته، تصویری غیر واقعی و تصویری بهشت گونه که حسرت بر افکارعمومی ایرانیان بر جای گذاشته و این را القا می‌کند که تفاوت ما با آنها تفاوت جهنم تا بهشت است، می‌پردازد» و شاید این برنامه از همان ابتدا بنا را بر تخریب این حسرت‌های قدیمی گذاشته است و می‌خواهد غرب را به عریانی برای مخاطب ایرانی نمایش دهد.
با این حال می‌توان گفت اورست در همین
چند قست ابتدایی توانسته موفق ظاهر شود، هرچند هنوز به دلیل نبود تبلیغات آنچنانی و حتی پخش‌نشدن تیزرهای تبلیغاتی از برنامه، مخاطبان چندانی از پخش آن اطلاعی ندارند. اما برنامه می‌تواند مخاطب تصادفی تلویزیون را از اولین ثانیه‌های پخش درگیر خود کند.
تیتراژ اولیه برنامه، بخش ها، گفت‌وگوهای متنوع و پخش پویانمایی‌های کوتاه همه ظرفیت‌هایی است که کمک می‌کند مخاطب برنامه را از ابتدا تا انتها دنبال کند. نکته‌ای که یکی از نقاط قوت برنامه است و تقریبا هر برنامه تلویزیونی که از چهره‌های مشهور بی‌بهره باشد کمتر ظرفیتی برای دیده شدن و جذب مخاطب دارد.
اورست کاری از گروه اجتماعی شبکه سه سیما به تهیه‌کنندگی شهاب‌الدین کا‌گنج است که چهارشنبه‌ها ساعت 22 و 30 دقیقه روی آنتن شبکه سه قرار می‌گیرد و باز پخش آن جمعه‌ها ساعت
13و 20 دقیقه خواهد بود.

عارفه جامی
خبرنگار

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها