در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در گفتگو با العربیه در آستانه سفر خویش به ریاض گفت: روابط مسکو و ریاض طی سالهای اخیر به صورت ریشه ای تغییر کرده است و ما هم اکنون روابط خوبی با پادشاه و ولیعهد سعودی داریم. روابط ما در حال حاضر در تمامی زمینه ها رو به فزونی است.
وی خاطرنشان کرد: بدون شک عربستان سعودی یکی از کشورهای اساسی در منطقه است و چه بسا نه تنها بازیگر منطقه ای بلکه یک بازیگر بین المللی نیز محسوب می شود. این کشور بر بازار انرژی جهان تاثیرگذار است و در نتیجه این موضوع بر سایر انرژی های جهانی نیز تاثیر می گذارد.
پوتین درخصوص حمله به شرکت نفتی آرامکو گفت: صرفنظر از اینکه چه کسی در ورای این حادثه قرار دارد، مسکو چنین اقداماتی را محکوم می کند و خواستار دستیابی به ادله و مشخص شدن عوامل این حمله است. من در گفتگو با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی بر آمادکی مسکو برای کمک به روند تحقیقات درخصوص حادثه آرامکو پاسخ مثبت دادم. موضع ما در این رابطه ثابت است و معتقدیم نباید تا کامل شدن تحقیقات و اطمینان از اینکه چه کسی عامل این حملات بود، گناهکار را تعیین کنیم.
وی با بیان این مطلب افزود: روسیه روابط بی نظیری با عربستان و امارات درخصوص شراکت و دوستی دارد اما روسیه دوستی با شخصی را علیه دوستی دیگر بنا نمی کند و برای مقابله با کسی ائتلاف تشکیل نمی دهد. از سوی دیگر باید بگویم ایران و روسیه دو همسایه هستند که نمی توان این موضوع را نادیده گرفت. ایران یک قدرت منطقه ای است و هزاران سال است که ایرانی ها در این کره خاکی وجود دارند، طبعا منافع خاص خود را دارند و باید با احترام با آن برخورد شود. این منافع می توانند مشروع باشند یا از حد و حدود عبور کنند، این موضوع مناقشه است اما برای اینکه همدیگر را بفهمیم باید گفتگو کنیم چرا که بدون گفتگو هیچ مشکلی حل و فصل نخواهد شد.
رئیس جمهوری روسیه با اشاره به اینکه «ناتو» به زیرساختهای مرزی روسیه نزدیک شده است تأکید کرد که مسکو از ادامه گسترش فعالیت ناتو در نزدیکی مرزهایش نگران است.
پوتین گفت: طبیعتا ما از حضور ناتو در نزدیکی مرزهایمان احساس خطر می کنیم که این خطر ما را تهدید میکند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا به نظر او جنگ تسلیحاتی بازگشته یا اینکه جهان در آستانه جنگ سرد است، گفت: امیدوارم این اتفاق نیفتد اما به هر حال تاثیر کمی بر روی روسیه دارد زیرا ما سلاحهایی منحصر به فرد در اختیار داریم که تنها ویژه خودمان است و مانند آن در جهان پیدا نمیشود. ما گام بزرگی در این زمینه برداشتهایم، به فکر افقهای آینده هستیم و با آرامش کار میکنیم.
پوتین اعلام کرد: اقدام ناتو در استقرار سامانههای دفاعی در رومانی و نزدیک شدن آن به مرزهای سوریه اقدامی تخریبی است و امنیت روسیه را تهدید میکند در در نهایت شکست خواهد خورد.
رئیس جمهور روسیه درخصوص برجام در پاسخ به این پرسش که آیا مسکو مذاکره دوباره برای ایجاد بندهای جدید در این توافق درباره برنامه موشکی ایران را تایید می کند یا خیر، گفت: طرحی به نام برنامه جامع اقدام مشترک یا همان توافقنامه مربوط به برنامه هسته ای ایران وجود دارد و ایران بر اساس آن تعهدهای مشخصی را بر عهده گرفته است.
وی ادامه داد: آیا ایران به تعهدات خود بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک عمل کرده یا خیر؟ اول اینکه قضاوت (در پاسخ به این سوال) باید بیطرفانه باشد، دوم اینکه باید حرفهای باشد و سوم اینکه باید مورد اذعان جامعه بینالمللی باشد. در این مورد یک قاضی بینالمللی وجود دارد و آن قاضی، آژانس بینالمللی انرژی هستهای است که به شکلی علنی و بدون خجالت اعلام کرده ایران به تمام تعهدات خود عمل کرده است.
پوتین افزود: این عادلانه نیست که اتهاماتی به ایران درباره مواردی که آنها را انجام نداده، زده شود. هنگامی که شخصی یا طرفی با مشابه این ظلم روبرو شود رفتاری متفاوت در پیش میگیرد. اگر به تعهدات متقابلش عمل نکنند چرا او باید به تعهدات خود عمل کند، با وجود این بهتر است ایران به متن و روح توافق هستهای پایبند باشد. درباره برنامه موشکی هم امکان بحث درباره آن وجود دارد؛ اما برنامه موشکی یک چیز است و برنامه هستهای چیز دیگر؛ این به معنای آن نیست که صحبت درباره این موضوع ضروری نیست اما نیازی نیست به ویژه اگر منجر به نگرانی شده است، اما این مسأله نباید در مسأله دیگر ادغام شود تا منجر به نابودی دستاوری به دست آمده شود.
رئیس جمهوری روسیه درباره معامله قرن نیز اظهار داشت: مسکو از هر طرحی که منجر به صلح شود حمایت میکند اما باید ماهیت آن را بداند، جزئیات معامله قرن همچنان مبهم است و آمریکا آن را به افکار عمومی و جهان ارائه نداده است. مسکو بر راهکار دو دولتی و ایجاد دولت فلسطینی تأکید دارد.
ولادیمیر پوتین درباره سوریه نیز تصریح کرد: روسیه به درخواست سوریه و برای حمایت از دولت سوریه و مقابله با گروههای تروریستی به این کشور رفته است. ما به شکل بسیار تنگاتنگی با ترکیه و ایران کار میکنیم اما بدون مشارکت سعودی در روند حل (بحران سوریه) ابدا رسیدن به رویکردی مثبت در این زمینه وجود ندارد.
وی از تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه پس از طی کردن راه سخت ابراز خشنودی کرد و گفت: طبیعتا اولین اقدام در این مسیر، تهیه و تدوین قانون اساسی سوریه است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم