سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، روزنامه رسمی صباح روز چهارشنبه، اعترافات ابرار کبیسی را که خطرناک ترین زن در گروه تکفیری داعش وهابی بود منتشر کرد.
وی در اعترافات خود اشاره کرد که قصد داشت تا در سال 2016 بغداد را با سه حمله شیمیایی مورد هدف قرار دهد.
در اعترافات کبیسی آمده که وی در سال 2016 برای اجرای یک عملیات انتحاری به منظور حمله به دو هدف یعنی تجهیزات امنیتی و یا مراکز جمعیتی در مناطق خاص بغداد آماده شده بود.
این زن داعشی ادامه داد که در فکر استفاده وحشیانه و پلیدانه از تجربه عملیات شیمیایی و بیولوژیکی خود بود تا بتواند درباره اجرای حملات با مواد سمی و ارتکاب جنایات کشتارجمعی به منظور ایجاد روابط نزدیک با تکفیری های داعش صحبت کند.
وی به عنوان یک زن طبیعی نبود که ازدواج کند و صاحب خانواده شود؛ بلکه پس از پیوستن به تروریست های تکفیری داعش پیشنهاد ازدواج آنها را رد کرد.
بنابراین نقشه عملیات ضد بغداد در سال 2016 با مواد سمی توسط سرکردگان داعش برنامه ریزی شد. زمانی که مردم بغداد زندگی روزمره خود را ادامه می دادند، سه وعده مواد سمی به بغداد رسید. در این میان ابرار بمب های آزمایش شده را به منظور کشتار غیرنظامیان آماده کرد.
طراحی حملات شیمیایی داعش در مراسم اربعین
در این میان عملیات نفوذ به سلسله حملات شیمیایی برنامه ریزی شده تکفیری های داعش، ساعاتی قبل از اجرای آن در بغداد آغاز شد.
آخرین عملیات اطلاعاتی با نام رعد و برق زرد شامل یک تیم کماندویی از گروه اطلاعاتی «الصقور» و اداره اطلاعات در الکرخ برای نفوذ و جایگزین کردن ماده شیمیایی آماده شده در آزمایشگاه مستقر در مرزهای عراق با سوریه آن را با مادهای دیگر تغییر دادند که در دست خرابکاران داعشی و نیز منزل ابرار کبیسی قرار داشت.
اعضای تیم صقور آن روز بزرگترین و هوشمندانه ترین جنگ اطلاعاتی را انجام دادند. این تیم وارد اتاق های خواب خرابکاران داعشی و منزل ابرار شده و اقدام به جایگزین کردن مواد شیمیایی با همان رنگ و بسته بندی کردند تا داعش فریب بخورد که قرار است یک عملیات شیمیایی بزرگ انجام بدهد که منجر به کشته شدن شمار زیادی غیرنظامی شده و چنین حادثه ای در تاریخ عملیات های سری هرگز تکرار نخواهد شد.
تیم صقور به دنبال فهمیدن ساعت و مکان و نیز اهداف این حمله بود. ابرار کبیسی به همراه گروهی از خرابکاران داعش از ملیت های مختلف، ماموریت بزرگی ضد غیرنظامیان در غرب بغداد و وسط آن انجام داده و بمب های جعلی و جایگزین شده را میان مردم پرتاب کردند تا شاهد جنایت خود باشند.
روزنامه الصباح طبق اطلاعاتی که منابع رسمی از جزئیات این نقشه عملیات تروریستی داشتند اعلام کرد که اگر هرگونه اختلالی در ماموریت تیم صقور در پرونده این حملات شیمیایی داعش در مکان های بسته و یا سمی کردن آب و انبارهای تغذیه در بغداد به وجود می آمد، خدا می داند که چه میزان تلفات به بار می آمد به ویژه که قرار بود این عملیات ها در روز زیارت اربعین امام حسین (ع) در سال 2016 انجام شود.
ابوعلی بصری فرمانده تیم صقور در تاریخ 29 سپتامبر 2016 دستور دستگیری عناصر خرابکار داعش و این زن جنایتکار تکفیری را توسط قهرمان های تیم اطلاعاتی صقور و اداره اطلاعات کرخ و نیروهای تاکتیکی صادر کرد.
بصری در مصاحبه خود با روزنامه الصباح تصریح کرد که استتار اطلاعاتی ضد داعش در عملیات اخیر و تاخیر اعلام جزئیات آن به دلیل تکمیل کردن اطلاعات دراین خصوص بود که یک سال کامل طول کشید تا به عناصر تکفیری داعش در بغداد که با آنها همکاری می کردند برسیم. وی ادامه داد که علاوه بر این برنامه کشتن عناصری که توسط ابرار و گروهی که به ساخت و استفاده از مواد شیمیایی می پرداخت نیز زمان زیادی برد.
بصری اضافه کرد که تیم صقور همراه با نیروهای ائتلاف بین المللی، چندین حمله هوایی ترتیب داد که منجر به کشته شدن جمعی از عناصر داعش شد که توسط ابرار در شهر رقه آموزش دیده بودند و نیز سرکردگان گروه سازنده موادشیمیایی داعش شد.
وی اظهار داشت که ابرار کبیسی که از جمله شرورترین و جنایتکارترین عناصر گروه تکفیری داعش به شمار می رود، در یک زندان مستحکم نگهداری می شود تا دادگاه های ویژه بغداد حکم حبس ابد را برای وی صادر کنند.
این تروریست داعشی که متولد سال 1987 در بغداد است، اعتراف کرد که نخستیم گامهای وی در آماده کردن ماده سمی ریسین در سال 2010 بود که در یک آزمایشگاهی در منزلش در بغداد صورت گرفت. وی پس از اتمام کار خود به عنوان کارشناس مواد شیمیایی در یکی از بخش های بیولوژیکی و شیمیایی وزارت علوم، برنامه های شیمیایی خود را ادامه داد.
تجربه طولانی او در این زمینه این امکان را برایش به وجود آورد که برخی از آرزوهای خود را در مورد تولید سموم شیمیایی در آزمایشگاه خود انجام دهد.
وی مظاهر جنایت خود را در اواخر سال 2016 ، پس از انجام یکی از سه حمله ای که توسط داعش به منظور کشتار گروه بزرگی از غیرنظامیان و افراد بی گناه در مناطق امن بغداد ترتیب داده شده بود کامل کرد. البته باید اشاره کنیم که این حملات کاملا برای آنها بی نتیجه بود.
ابرار در ادامه اعترافات خود تاکید کرد که پس از گذشت مدت زمان زیادی از ارتباط وی با عناصر مربوط به تکفیری های داعش در شبکه های اجتماعی، موفق به ساخت نمونه کوچکی از ماده سمی ریسین شد. وی ادامه داد که همین امر موجب ورود دوباره او به چرخه تفکر تهاجمی و تجاوز در جستجوی راهی برای ارتباط با عناصر شرور و جنایتکار داعش و خدمت به برنامه های تروریستی آنها در عراق و سایر کشورهای جهان شد.
این زن تروریست میافزاید که در زمان تسلط داعش بر استانهای نینوا و الانبار و صلاحالدین و دیاله هیجان زیادی در میان عناصر داعش ایجاد شد.
او می گوید که از طریق یکی از نزدیکان خود گمشده خود را در ارتباط با پرونده الکترونیک داعش و نامههای ارسالی آنها به سرکردگان این جنبش در منطقه القائم دید. این نامه آغاز ارتباط او با داعش بود و همین موضوع باعث شد تا وی در نهایت بعد از هماهنگیهای انجام شده، در سال 2014 در منطقه القائم به داعش بپیوندد. او مسیر زمینی از بغداد تا منطقه القائم را پیمود و به فعالیتهای خود در نزد داعش گسترش داد تا اینکه جنایتهای کشتار جمعی را ضد هم وطنان خود مرتکب شد.
او در این شهر با رهبران ارشد داعش از جمله ابو مسلم دیدار کرده و توانمندیهای علمی خود و تجربههای صنعتیاش را در اختیار آنها قرار داد تا به عناصر داعش در تهیه و استفاده از مواد شیمیایی در حملات بیسابقهای که به بغداد و مناطق دیگر داشتند، کمک کند.
ابرار الکبیسی در جریان دیدار با ابو مسلم علاقه زیادی به کشتار مردم از خود نشان داد و همین موضوع باعث شد به تیم تولید سلاحهای شیمیایی در داعش بپیوندد و در منطقه القائم برای مدتی مشخص باقی بماند. او میگوید که گوش شنوایی در نزد داعشیها پیدا نکرد و بعد مجبور شد به بغداد بازگردد.
او میگفت که داعش توجه خوبی به پیشنهادهای شیمیایی او نداشت، اما در عین حال آنها وعده داده بودند که از وی حمایت کنند. آنها برخی مواد مورد نیاز وی را تامین کرده و از او تامین مالی نموده و مواد اولیه مورد نیاز وی را تامین کردند. داعش آزمایشگاه کوچکی در اختیار وی قرار داد و به این ترتیب اولین آزمایشگاه شیمیایی داعش در سال 2015 تاسیس شد.
بر اساس اعترافات الکبیسی وی توانمندیها و تجربه خود را به سرکردگان داعش در الرقه عرصه کرد و از آن ها خواست تا او را به بغداد برگردانند.
او در بغداد با داعش در ارتباط بود و دستورات جدید را از آنها دریافت میکرد. بعد از مدتی کوتاه بار دیگر به منطقه القائم احضار شد، ولی ایست و بازرسی بغداد به القائم مسدود بود و او مجبور شد از طریق ترکیه این سفر را انجام دهد. لذا از فرودگاه بغداد به ترکیه رفت و از آنجا به القائم رفت.
باید اشاره کنیم که گرفتار شدن ابرار در برنامه های شیمیایی داعش و تسریع اقدامات و آموزش عناصر گروه سازنده مقداری از ماده سمی ریسین، به عنوان قطره ای از جنایات وی در زمینه کشتار انسان های بی گناه است. براساس اعترافات این جنایتکار تکفیری، وی در تلاش بود تا در زمینه تولید ماده ریسین از منابع متنوعی استفاده کند؛ در همین راستا به آزمایشگاه دانشگاه موصل رفت تا بتواند برخی از تجهیزات آزمایشگاهی را به منظور فراهم کردن ماده های ریسین در برنامه های شیمیایی خود برای داعش به دست بیاورد. وی پس از اینکه گام های اساسی خود را در زمینه تولید این ماده برداشت، برای سه حمله شیمیایی مذکور آماده شد.
بصری همچنین اظهار داشت که این نقشه داعش دو روند داشت؛ اول انتقال مواد شیمیایی و سپس فرستادن خرابکاران به داخل بغداد از طریق صحرا به منظور اجرای این عملیات ها.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد