فقط شریعتی را می‌شناسند

به گزارش جام‌جم، علیرضا کمیلی، فعال حوزه بین‌الملل در ششمین نشست مدافعان فرهنگی حرم با انتقاد به غیرتخصصی بودن فعالیت‌هایی که در حوزه بین‌الملل انجام می‌شود، گفت: به تعبیر رهبری کار فرهنگی یک کار دقیق هوشمندانه است. باید کسی که نسبت به آن ورود می‌کند ظرافت‌های کار را ببیند.
کد خبر: ۱۲۲۶۸۱۸

وی افزود: نباید با یک فهم‌های عمومی از مساله وارد کار شد و متاسفانه این اتفاقات منجر به اُفت کیفیت کار شده است. مثلا طرف در کرمان کار جهادی می‌کرده فکر می‌کند همین کار را در حلب هم می‌شود انجام داد یا همان کار تربیتی که در تهران انجام داده‌اند را می‌خواهند در سوریه اجرا کنند؛ هیچ تفاوتی برای محیط و فضا قائل نیستند.
وی با گلایه از نبود محصولات رسانه‌ای در راستای پاسخگویی به شبهات گفت: ما هنوز هیچ مستندی برای پاسخگویی به سوال ذهن مخاطب جهانی نداریم. اما هزاران مستند در زمینه مدافعان حرم برای مصرف داخلی و نهایتا برای مصرف در فضای شیعی تولید کردیم. یکی از نهادها 40موضوع کاری استخراج کرده بود. موضوعاتی که هیچ‌کدام به مخاطب اهل سنت سوریه ربطی نداشت. پیش‌فرض‌شان این بود که بیاییم اقداماتی انجام بدهیم که شیعیان سوری در انزوا نباشند. گفتم مثل این است که بخواهی در ایران زرتشتیان را به قدرت برسانی!
کمیلی با بیان این‌که مردم سوریه مردم به‌شدت فرهنگی هستند، افزود: این یعنی ادب و هنر و فکر و اندیشه در سال‌های متمادی در سوریه وجود داشته است. یعنی جریان قومی عربی یک پشتوانه بزرگ و بلند فکری و هنری داشته و دارد و فضای فکر و اندیشه همچنان موجود است. جریان اسلامگرا به دلیل نگاه حاکم خیلی اندیشمند و متفکر ندارد. وی با بیان این‌که در هیچ کجای جهان اسلام، هیچ کس به‌جز شریعتی از ایران شناخته‌شده نیست، تاکید کرد: گفتمان انقلاب اسلامی با همان صراحتی که در ایران وجود دارد مستقیما در سوریه قابل‌طرح نیست. واگرایی‌های بعضی از قسمت‌ها می‌تواند حساسیت‌هایی را ایجاد کند. باید برویم به سمت گفتمان در فضای فرهنگی و امت اسلام. ما تجربه کارهای خیریه در سوریه داشتیم و همچنان داریم. مجموعه «انفاق» تنها خیریه‌ای است که در فضای بین‌الملل در حال فعالیت است و با سوری‌ها و فلسطینی‌ها همکاری می‌کند وبه این جنس کارها نیاز داریم. کمیلی افزود: با توسعه این رفت‌و‌آمد‌ها و حضور اجتماعی ما در سوریه می‌توان باب گفت‌وگو و مفاهمه و رفع شبهات را باز کرد. بخشی از بدنه سوریه آواره‌شده و ما را در این مساله مقصر می‌داند ولی یک بخشی از آنها جنس متفاوت ایرانی‌ها را احساس کرده‌اند. تعاملات اجتماعی ما می‌تواند تکمیل‌کننده این شناخت مردم سوریه از ایران باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها