دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی شبکه چهار، در «میز فناوری» برنامه دوشنبه 7 مرداد، محمدحسین جهانپناه بهعنوان مجری-کارشناس «چرخ»، میزبان خشایار مریدپور، روزنامهنگار فناوری بود.
گفتوگو با معرفی منطقهی 51 توسط مریدپور آغاز شد؛ «این منطقه در جنوب صحرای نوادای آمریکا قرار دارد و تا زمان جنگ جهانی دوم بهعنوان مکانی برای تیراندازی و بمباندازی خلبانها استفاده میشد. درباره علت نامگذاری این منطقه دلیل مستندی وجود ندارد اما یکی از فرضیهها این است که آمریکا برای آزمایشهای تسلیحات هستهای از این منطقه استفاده میکرده و برای نامگذاری مناطق از اعداد استفاده میکرده است.»
مریدپور در ادامه درباره دلایل شهرت اسرارآمیز این منطقه گفت: «دربارهی این منطقه به دلیل محرمانه بودن شایعات زیادی وجود دارد. واقعیت این است که منطقه 51 برای آزمایش هواپیماهای شناسایی با ارتفاع پرواز بلند و خیلی بلند توسعه پیدا کرد. آزمایشهای فوقمحرمانهای که حتی مردم محلی هم به اطلاعات آن دسترسی ندارند. این پروژه از سال 1954 کلید خورد و انتخاب این منطقه دلایل مختلفی دارد؛ هوای پایدار و وجود یک دریاچه نمک که فضای ایدهآلی برای آزمایش هواپیماها فراهم میکنند. داستان این منطقه از اینجا شروع شد که آمریکاییها نیاز داشتند بدانند داخل شوروی چه خبر است. در سال های 1950 هواپیماها در ارتفاع پایین پرواز میکردند و خطر دیده شدن وجود داشت. به همین دلیل آمریکاییها تصمیم گرفتند هواپیماهای فوقِ بلندپرواز بسازند. این هواپیماها در ارتفاع 60 هزارپایی پرواز میکنند و به این دلیل که از زیر به بالهایش نور خورشید برخورد میکند، مردم شاهد اجسامی نورانی و مرموز در آسمان هستند و همین موضوع شایعات مختلفی را به وجود آورده است. این منطقه در حال حاضر مرکز آزمایشهای فوق سری نیروی هوایی آمریکا است.»
مریدپور در بخش دیگری از صحبتهایش به شایعات مربوط به منطقه 51 توضیح داد: «یکی از پروژههای این منطقه ساخت هواپیمایی برای پرواز در ارتفاع 90 هزارپایی با سرعت 2000 مایل بر ساعت بوده که هنوز هم بلندپروازترین و سریعترین هواپیمای تاریخ محسوب میشود. به همین دلیل مردم باور نمیکردند جسمی در این ارتفاع و با این سرعت امکان پرواز داشته باشد و آن را شیای ناشناخته و فرازمینی میدانستند! یک دلیل دیگر این اتفاق، سقوط یک هوایپما در نزدیکی منطقه 51 بود که شایعه شد یک بشقاب پرنده بوده و تایید و تکذیب دولت آمریکا دردسرهایی را به وجود آورد. بعد از این اتفاقات پروژهای برای رصد اجسام پروازی در این منطقه آغاز شد. نیروی هوایی آمریکا میدانست این هواپیماهای گزارششده چه هواپیماهایی بودهاند اما برای لو ندادن اسرار نظامی، میگفتند پدیدهی جوی یا بالن بوده است. اما خیلی از مردم منطقه معتقدند فضاییها در زیرزمینهای این منطقه زندانی هستند یا برای دولت آمریکا کار میکنند! خیلی از هواپیماهای ساختهشده در این منطقه از لحاظ ظاهری شباهتی به هواپیماهای عادی ندارند و در نتیجه مردم تصورات دیگری از این اجسام دارند. دولت آمریکا هم تا سالها این هواپیماها را به رسمیت نمیشناخت و همین اتفاقات به شایعات دامن میزند. همیشه فاصلهای از فناوری بین ما مردم عادی با سطح یک پروژههای این حوزهها وجود دارد که باعث میشود این اجسام ناآشنا و غریب باشند. امسال در اتفاقی عجیب کمپینی در بین بعضی مردم آمریکا تشکیل شد که با حمله به منطقه 51 فضاییها را ببینیم! دو میلیون نفر برای این کار اعلام آمادگی کردهاند و یکونیم میلیون نفر هم ابراز علاقه کردهاند! نیروی هوایی آمریکا در واکنش به این اتفاق بیانیهای صادر کرد و اعضای کمپین هم اعلام کردند این تصمیم ما فقط یک شوخی بوده است! حالا باید ببینیم در 20 سپتامبر یکی از بزرگترین شوخیهای تاریخ اتفاق میافتد یا یکی از بزرگترین تراژدیهای تاریخ!».
در بخشهای دیگری از چهاردهمین قسمت «چرخ» شاهد روایت خبری مائده گیوهچین، کارشناس دیجیتال برنامه از خبر از دسترس خارج شدن گیتهاب برای ایرانیها و گزارش مستندی از آزمایشگاه های دانشگاه تهران بودیم.
مجله تصویری «چرخ» کاری از گروه دانش شبکه چهار سیما به تهیه کنندگی الهه بهبودی است که روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه، از ساعت 19 بهصورت زنده از این شبکه پخش میشود.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد