به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، این خودروها به جهت لزوم بهره گیری در زمینه های ذکرشده باید از ویژگی های شاخصی برخوردار باشند البته متخصصان ایرانی هم با توجه به این شاخص ها ویژگی های ذکرشده را در طراحی و ساخت این خودروها مدنظر قرارداده بودند.
«اَرَس» یک خودروی تاکتیکی فرماندهی ساخت وزارت دفاع کشورمان است. این خودرو روز ۳۱ مرداد ۹۱، همزمان با روز ملی صنعت دفاعی کشور با حضور وزیر دفاع و رئیس جمهور وقت، محمود احمدی نژاد، رونمایی شد.
ارس وزنی در حدود ۳٫۴ تن داشته و موتور گازوئیلی این خودرو قادر به تولید توانی در حدود ۱۳۳ اسب بخار است.
این خودرو با دو کابین یکپارچه به عنوان خودروی حامل فرماندهان، خودرویی هجومی و پشت خاکریز است که قابلیت استفاده در تمام مناطق عملیاتی صعب العبور و شهری را دارد.
ویژگی هایی که بیشتر واژه تاکتیکی را برای این خودرو پررنگ میکند قابلیت تبدیل به خودروی زرهی، ایجاد پوشش تلفیقی، گرم کن گازوئیلی و محافظ پشت سر ارتوپدیک را شامل می شود.
مشخصات فنی
شاسی این خودرو از همان نوعی است که در تویوتا F۴.۵ استفاده شده و موتور معروف زد ۲۴ در این خودرو وظیفه تولید نیروی محرکه آن را برعهده دارد. البته این موتور نمونه اصلاح شدهای از این موتور است که نسبت به طرحهای قبلی از نظر ظاهری کاملاً متفاوت بوده و از نظر فنی برای نصب بر روی این خودرو یک موتور بروز و قابل قبول میباشد. شکل ظاهری این خودرو به خودروی هامر (Hummer) آمریکایی شباهت دارد.
کویران؛ نوع نظامی ارس
خودروی نظامی که کویران نام دارد یکی از مدل های بهینه سازی شده ارس است.
این خودرو برای حضور در مناظق نظامی و جبهه های نبرد تجهیز شد که با توجه به امکانات قابل قبول خود برای مدیریت و استفاده به عنوان یک واحد فرماندهی متحرک عملکردی قابل قبول دارد.
سپهر؛ نوع نظامی اما با قابلیتی ویژه
خودروی نظامی سپهر یک نمونه تاکتیکی از خودروی ارس بوده و با وزنی در حدود ۳.۵ تن، از پیشرانهای مشابه دو خودروی ارس و کویران استفاده میکند.
این خودرو قابلیت حمل ۱۰ نیروی نظامی، ۱.۵ تن بار و تجهیزات و سلاحها و موشکهای نمیه سنگین را دارد.
خودروی نظامی سپهر قابلیت بسیار مناسبی در هنگام عبور از شیبهای تند و موقعیتهای کوهستانی و صعب العبور داشته و از یک سیستم تعلیق پیشرفته با قابلیت تنظیم زاویه به منظور جلوگیری از واژگونی استفاده میکند. این خودرو سرعت مناسبی داشته و توان جابجایی بار و مهمات با سرعتی نزدیک به ۱۳۰ کیلومتر در ساعت را دارد.
خودروی تاکتیکی جبهه مقاومت
ارس، کویران و یا سپهر در صحنه های نبرد علیه داعش هم نقشی پررنگ ایفا کرده است به نحوی که انواع این خودرو به صورت فرماندهی و یا مجهز به سلاح هایی مانند موشک انداز کورنت، خمپاره انداز و راکت انداز فتح-۱ بر روی آن مشاهده میشود.
ارس در رسانه های خارجی
این خودرو در رسانه ها و پایگاه های خبری تحلیلی خارجی بررسی شده و بسیاری از آن با عنوان خودروی تاکتیکی مشابه هامر آمریکایی که ساخت صنایع دفاع ایران است نام می برند.
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: