به گزارش جام جم آنلاین ، تک قطبی بودن فوتبال آلمان معضلی بزرگ برای فوتبال این کشور است، معضلی که باعث شده بوندسلیگا با تمام سرمایه گذاریها، برنامه ریزیها و با تمام علم و دانشی که بر فوتبال این کشور حاکم است در جدول رده بندی برترین لیگهای فوتبال دنیا همچنان پایینتر از سری آ ایتالیا و در رتبه چهارم باشد. این در حالی است که واضح به نظر میرسد فوتبال آلمان از ایتالیا علمیتر و دارای کلاس بالاتری است اما آنچه که بوندسلیگا را همچنان پایینتر از سری آ قرار میدهد شاید همین تک قطبی بودن است. نباید فراموش کرد که ایتالیا هم در سالهای اخیر فوتبالی تک قطبی پیدا کرده اما شدت آن به اندازه بوندسلیگا نیست. فوتبال آلمان اکنون کاملا در انحصار بایرن مونیخ است. از آخرین باری که تیم دیگری به غیر از بایرن قهرمان این لیگ شد شش سال میگذرد.
به هر حال این فصل از رقابتهای بوندسلیگا نوید بخش بزرگی برای هواداران این کشور بود. دورتموند بار دیگر خود را بالا کشید و اکنون سایه به سایه بایرن مونیخ پیش میرود و میخواهد جام را به دست بیاورد. گاهی صدر جدول را میگیرد و گاهی آن را پس میدهد. واقعیت این است که در شرایط تک قطبی بودن فوتبال آلمان هر سال یک تیم مدعی میشود، یک فصل ولفسبورگ، یک فصل شالکه و یک فصل هم دورتموند، زردپوشانی که به زنبورها معروف هستند. دورتموند یک فرق اساسی با دیگر مدعیان رهگذر بوندسلیگا دارد و آن هم این است که نسبت به سایر تیمها در سالهای اخیر بیشتر مدعی قهرمانی شده است و تعداد آن به دفعات بوده است. زردپوشان وست فالن دو بار پشت سر هم در سالهای 2011 و 2012 قهرمان شدند. اکنون نیز بایرن مونیخ به عنوان یکه تاز بیرقیب تعداد قهرمانی در فوتبال آلمان به شدت این خطر را حس میکند که عنوان قهرمانی این فصل را به زنبورها بدهد. در بوندسلیگا و بین این دو تیم چه می گذرد؟ آنچه که مشخص به نظر میرسد این است که رقابت بین این دو تیم به دشت تنگاتنگ و نزدیک است.
ماراتن امتیاز
بایرن مونیخ شب گذشته با برتری چهار بر یک در خانه دوسلدورف بار دیگر به صدر جدول بوندسلیگا برگشت. مونیخیها با این برتری 67 امتیازی شدند و با یک امتیاز بیشتر نسبت به دورتموند 66 امتیازی رتبه شماره یک جدول را در اختیار دارند. شرایط برای هر دو تیم دشوار است. از این پس دیگر هیچ چیز به این ارتباط ندارد که در بازیهای قبلی چه نتایجی گرفتهاند و حتی این هم مهم نیست که دیدار بایرن و دورتموند چند هفته پیش با پنج گل به سودی مونیخیها به پایان رسید. اکنون مهم این است که هر تیم برای رسیدن به مقام قهرمانی چه مسیری را باید در بازیهای پیش رو طی کند و میزان آسان و سخت بودن دیدارهای آتی آنها چقدر است.
بایرن مونیخ در پنج هفته پایانی بوندسلیگا باید به ترتیب به مصاف وردبرمن ، نورنبرگ، هانوفر، لایپزیش و فرانکفورت برود. از این تیمها وردبرمن تقریبا میانه جدولی محسوب میشود، لایپزیش و فرانکفورت جز بالانشینهای بوندسلیگا هستند و نورنبرگ و هانوفر نیز در قعر جدول به سر میبرند. این مسیری است که بایرن مونیخ باید طی کند.
بوروسیا دورتموند آلمان هم در هفتههای پیش رو باید با فرایبورگ، شالکه، وردبرمن، دوسلدورف و مونشن گلادباخ مصاف بدهد که به غیر از مونشن گلادباخ بقیه تیمها رتبه هفتم به پایین هستند. کار بایرن مونیخ راحتتر به نظر می رسد اما دورتموند برای بیرون کشیدن قهرمانی از چنگ بایرن، با انگیزهتر از این حرفهاست و نقشههای زیادی در سر دارد.
اف سی هالیوود (لقب بایرن مونیخ) هم اما میخواهد به سلطه خود در بوندسلیگا ادامه بدهد به خصوص حالا که در لیگ قهرمانان اروپا هم نیست و تمام تمرکز خود را بر روی بوندسلیگا گذاشته است. اگر بایرن مونیخ این فصل هم قهرمان شود هفتمین قهرمانی پیاپیاش خواهد بود، اتفاقی به شدت تکراری و البته کسل کننده. این تیم در مجموع 27 مرتبه قهرمان بوندسلیگا شده و رکوردی دارد که بعید است حتی تا 100 سال آینده تیمی به پای این رکورد برسد اما این مسئله که بوندسلیگا با کمک تیمهایی مثل دورتموند از حالت تک قطبی بودن خارج شود هیچ بعید نیست.
جام قهرمانی بوندسلیگا زشتترین جام قهرمانی بین جامهای لیگهای معتبر اروپایی به شمار میرود؛ این جام به شکل یک سینی است، سینی زشتی که دورتموند و بایرن این فصل برای آن سر و دست میشکنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد