به گزارش جامجم آنلاین ، حسین کنعانیزاده رئیس کمیته اطلاع رسانی خانه احزاب در رابطه با تصویب لایحه استانی شدن انتخابات به جامجم آنلاین گفت: بسیار خوب است که انتخاب مردم معنادارتر باشد و شرایط به گونهای پیش برود رای اکثریت مردم خودش را در انتخابات نشان بدهد. ما هر چقدر به انتخابات حزبی نزدیکتر بشویم بیشتر میتوانیم نتایج را به سمت برنامهها پیش ببریم.
کنعانیزاده عنوان کرد: با این حال زیرساختهای انتخابات استانی هنوز فراهم نیست. احزاب قدرتمندی در کشور داریم که میتوانند این نوع انتخابات را معنادار کنند. مردم نیز باید بتوانند در هیاهوی تبلیغات نامزدها خواسته خود را ارائه کننددر غیر اینصورت با نتایج مثبتی روبرو نخواهیم شد.
رئیس کمیته اطلاع رسانی خانه احزاب افزود: به عنوان مثال اگر نماینده یک شهرستان کوچک که توام با تعلقات قومی و قبیلهای و یا فامیلی در انتخابات حضور دارد اگر نتواند رای استانی را به دست بیاورد مردم همان شهرستان احساس میکنند که نماینده آنها رای نیاورده و ارتباطشان با مجلس قطع شده است.
وی ادامه داد: البته اگر احزاب چهار، پنج جبهه مختلف با یکدیگر جمع بشوند و فهرستی تشکیل شود، انتخاب برای مردم راحتتر میشود به خصوص اینکه در قانون انتخابات این نکته وجود دارد که احزاب باید بتوانند انتخابات معنادارتری برگزار کنند.
کنعانیزاده تاکید کرد:در این شرایط زیرساخت ها فراهم نشده و بعید میدانم این نوع انتخابات بتواند اثر خودش را در مجلس آینده بگذارد.
این مقام مسئول در رابطه با این موضوع که دلیل مخالفان استانی شدن انتخابات این است که موضوع باید از سمت مردم اقدام شود نه اینکه با ترفندهایی سعی شود مردم به سمت آن کشیده شوند نیز بیان داشت: در جلسهای که با دکتر لاریجانی رئیس مجلس داشتیم این موضوع مطرح شد که ما سه قانون به هم پیوسته داریم که یکی از آنها مربوط به قانون احزاب است. اینها همه در هم اندرکنش دارند. اگر این اندرکنش دیده نشود ممکن است قانونی خوب به نظر برسد اما در دو قانون دیگر اثر منفی بگذارد. نکته بعدی این است که به هر حال مردمی که میخواهند به احزاب رای بدهند باید ساز و کار مناسب ایجاد شده باشد تا آنها اعتماد کنند و به آنها رای بدهند.
رئیس کمیته اطلاع رسانی احزاب یادآور شد: برخی این را مطرح میکنند که حضور در این نوع انتخابات ممکن است باعث شود افراد شناخته شده بیشتر دیده شوند و چهرههای جدید کمتر فرصت حضور پیدا کنند. از طرفی دیگری عدهای بر این اعتقادند که چهرههای جدید بهتر میتوانند در این نوع انتخابات شرکت کنند.
کنعانیزاده خاطرنشان کرد: وقتی رقابتها استانی میشود شرایط متفاوت خواهد شد. به طور مثال نمایندهای که در شهری کوچک رقابت میکرد و هزینههای تبلیغاتی میداد حالا باید در سطح یک استان این کار را انجام بدهد. مشخص است که هزینهها بالاتر میرود و رقابت ها به حالت ناسالم درمیآید.
وی تاکید کرد: نکته بعدی این است وقتی که شما میخواهید آرای استان را به دست بیاورید این تلاش ممکن است کشمکشها را در شهرستانها به دلیل تفاوتهای قومی ، قبیله ای، زبانی و محلی به وجود بیاورد.
کنعانیزاده در ادامه گفت: اگر قومیتهای مختلفی در یک محوطه جغرافیایی وجود داشت باشد و در انتخابات همان محدوده جغرافیایی یک گرایش یا قومیت رای بیاورد آن دو تا قومیت دیگر احساس می کنند نمایندهای در مجلس ندارند و این مشکل بزرگی است.
رئیس کمیته اطلاع رسانی احزاب اذعان داشت: نکته بعدی این است که در بحث اندرکنش قوانین که اشاره کردم ما به وزیر کشور پیشنهاد دادیم که اطلس سیاسی کشور تعیین شود و با توجه به آمایش سرزمینی و تقسیمات کشوری این قانون را بنویسیم. اگر به این موضوع مهم توجه نکنیم ممکن است چالشهای قومی و مذهبی به وجود بیاید.
وی اظهار داشت: مسئله بعدی این است که ما پیشنهاد کردیم که اگر نظام حزبی است، انتخابات به سمت حزبی شدن برود. اگر نظام ریاستی یا پارلمانی است احزاب باید به شکل دیگری باشند. تکلیف اینها باید مشخص شود چرا که نظامها متفاوت هستند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه "بر اساس فرمایشات رهبری در گام دوم مبنی بر اینکه که نظام انقلابی باید تشریح و ساختارهای حاکمیتی و انتخاباتی آن مشخص شود تا بر اساس آن قانونگذاری را تعیین کنیم" گفت: کسانی که اکنون در مجلس سرقفلی دارند در انتخابات استانی شانس بیشتری خواهند داشت و افراد جدید قدرت رقابت کمتری دارند و دلیلش هم هزینه تبلیغات رقم های نجومی خواهد بود. در واقع اکنون باید ببینیم چه کسانی پیش از این رقم های نجومی خرج تبلیغات کردهاند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: