در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حضرت آیتا... خامنهای در ابتدای این حکم شش خصلت را برای آقای رئیسی برشمرده و ایشان را صاحب فقاهت، دانش، تجربه، سلامت، امانت و کارآمدی دانستهاند. این نشان میدهد انتصاب آقای رئیسی با توجه به پیشینه عملی و علمی ایشان صورت گرفته است.
مردم با انتصاب آقای رئیسی به ریاست قوه قضاییه خیلی امیدوارند و کمتر رئیس قوه قضاییهای را با این پشتوانه مردمی داشتهایم. ایشان در انتخابات قبلی 16 میلیون (40 درصد) رای داشت و آرای ایشان بنا بر همه نظرسنجیها به نحو چشمگیری افزایش داشته است و امروز در بین رجال سیاسی بعد از مقام معظم رهبری، بالاترین محبوبیت را آقای رئیسی دارد. این پشتوانه مردمی دست ایشان را باز میگذارد که انشاءا... کارهای بزرگی در قوه قضاییه انجام دهد. البته پیشینیان هم زحمت کشیدند و باید از همگی تشکر کرد، ولی توقع ویژهای از آقای رئیسی وجود دارد و مهمترین اولویت ایشان هم توصیههای هشتگانه مقام معظم رهبری است.
از جمله اولویتها این است که قوه قضاییه در محاکمات خود ملاحظه کسی را نداشته باشد، زیرا مفسدان معمولا برای ایجاد حاشیه امن، خودشان را به افراد سرشناس متصل میکنند. برخورد بدون ملاحظه با مفسدان بارقه امیدی در دل مردم ایجاد میکند. همچنین حتما باید به تقصیراتی که مسؤولان در دوره کاریشان داشتهاند و تصمیمات غلط مسؤولان که برای مردم و نظام هزینهساز بوده رسیدگی شود. از جمله نمونههای بارز این مساله، تصمیمی بود که در مورد ارز 4200 تومانی گرفته شد. تا به حال در کشور ما کسی به این عرصه ورود نکرده است و معمولا به تخلفاتی که در دوره کاری مسؤولان بوده رسیدگی شده، اما به تصمیمات غلط غیرکارشناسی آنها که یکشبه اتخاذ شده رسیدگی نشده است.
قوه قضاییه همچنین باید در مواردی که قانون اجرا نشده ورود کند و این هم نکتهای بوده که کمتر به آن پرداخته شده است. مثلا قانون مالیات بر خانه خالی که اگر اجرا میشد وضعیت مسکن به اینجا نمیرسید. همچنین باید به وضعیت مناقصات در پروژههای بزرگ ورود کرد. این مناقصات شکل قانونی دارند، اما
در واقع قانونی نیستند و بعضا نوع کار مشکل دارد. مثلا جادهای امروز آسفالت میشود، اما سال دیگر خراب است. باید به این مسائل ورود جدی داشت.
موضوع بعدی نظارت بر فعالیت قضات است. اکثر قضات امین، پاکدامن و صادق هستند، اما اندک قضات متخلفی هستند که آبروی قوه قضاییه را میبرند و در برخی شهرستانها کاری کردهاند که مردم به قوه قضاییه بدبین شدهاند. این تعداد اندک را که واقعا مستقل و دانشمند هم نیستند باید تصفیه کرد. نباید اجازه داد این قضات با آبروی مردم و قوه قضاییه بازی کنند.
همچنین محاکمه شاهمهرهها یکی از توقعات مردم است. رسیدگی به تخلفات مسؤولی که دوران مسؤولیتش تمام شده است باعث برگرداندن اعتماد مردم نمیشود، بلکه باید با هر مسؤولی که تخلف داشت بدون ملاحظه و فوت وقت برخورد کرد. وقتی بانکها بدون هیچ وثیقهای وامهای کلان میدهند علاوه بر وامگیرنده باید با وامدهنده و مسؤولان بالادستش نیز برخورد کرد و این روند باید تا آن وزیری که مدیرعامل را منصوب کرده ادامه یابد و همه اینها باید در صف محاکمه بایستند. باید با کسانی که 60 تن طلای کشور را به حراج گذاشتند برخورد کرد، نه اینکه فقط کسانی که طلا را گرفته بودند محاکمه شوند.
علیرضا سلیمی
نماینده محلات
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با مهندس حمیدرضا هلالی، عکاس، پژوهشگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران مطرح شد
دانیال نوروش از لذت مضاعفش در سریالی گفت که یادآور «روزیروزگاری» بود