به گزارش جام جم آنلاین، سعید رفیعی، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان تهران در گفتگو با مهر توصیههایی را برای خرید و نگهداری ماهی قرمز در ایام عید ارائه کرد و اظهارداشت: ماهیان قرمز نماد طراوت و حیات بوده و باعث آرامش اعضا خانواده میشود این ماهیان در صورت سالم و شاداب بودن هیچ گونه بیماری را به انسان منتقل نمیکنند.
وی گفت: درموقع خرید باید ماهی قرمز را از نظر ظاهری شامل وجود زخم روی پوست، بیرون زدگی چشم و خوردگی باله ها که از علائم بیماری ماهی است بررسی کرد ضمن اینکه شهروندان در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق، از خرید ماهی خودداری کنند.
رفیعی افزود: اگر از آب شرب شهری استفاده میکنیم باید جهت کلرزدایی، آب مورد استفاده را ۲۴ ساعت در هوای آزاد قراردهیم تا کلر موجود در آب از بین برود، سپس آب کلر زدایی شده را به آب ماهی اضافه کنیم.
به گفته وی، برای ضد عفونی تنگ ماهی از نمک طعام به میزان ۳۰ گرم نمک دریک لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه میتوان استفاده کرد.
این مقام مسئول اضافه کرد: مناسبترین PH آب برای نگهداری ماهیها ۷/۵ – ۶/۸ و مطلبوب ترین دمای آب بیست الی بیست پنج درجه سانتی گراد است.
رفیعی تصریح کرد: از اضافه کردن ماهی جدید پیش از حصول اطمینان از سلامتی آن در کنار ماهیها خودداری کنید.
وی افزود: برای تعویض آب تنگ ماهی باید با آرامش یک چهارم از آب ظرف را خالی و سپس کم کم با آبی که یک روز قبل نگهداری شده جایگزین شود.
رفیعی با بیان اینکه روزی یک یا دوبار به ماهیان غذا داده شود وهربار به اندازهای باشد که بلافاصله توسط ماهی مصرف شود، گفت: تنگ ماهیان را در معرض مستقیم و شدید نور آفتاب قرارندهید.
وی با اشاره به اینکه به ماهیان غذای مخصوص آماده داده شود، ادامه داد: از ریختن نان خشک که باعث کثیفی محل نگهداری و مریض شدن ماهی میشود خودداری کنید ضمن اینکه برای نگهداری ماهی قرمز برای مدت طولانی؛ باید برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر گرفته شود.
رفیعی افزود: ماهی قرمز نباید در آبهای آزاد و منابع آبی رها سازی شود، بهترین مکان برای رها سازی حوضچهها واستخرهای موجود در پارکهای شهر است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد