به گزارش جام جم آنلاین، فواد ایزدی در گفتگو با ایسنا در مورد سفر اخیر برخی از گروههای صلح در آمریکا از جمله سفر گروه «کدپینک/ CODEPINK» به سرپرستی «مدیا بنجامین / MEDEA BENJAMIN» یکی از فعالان مطرح صلح در این کشور غربی به ایران اظهار کرد: این گروهها میتوانند بر روی افکار عمومی آمریکا در مورد ایران تأثیر بگذارند، اکنون مشکلی که ایران در آمریکا دارد این است اگر یک سناتور یا یک نماینده بخواهد به تحریم یا طرحی علیه ایران رأی مثبت ندهد با مردم منطقه خود با مشکل رو به رو میشود چرا که ادبیات ضد ایرانی در آمریکا گسترده است بنابراین اگر یک نماینده نخواهد از سیاست های دولت آمریکا علیه ایران حمایت کند دچار دردسر میشود. در همین چارچوب سفر چنین گروههایی به ایران، این زمینه را فراهم میکند تا افکار عمومی در این کشور با واقعیتهای ایران بیشتر آشنا شود و نگاه ضد ایرانی که در آمریکا وجود دارد تا حدودی تغییر یابد تا اگر نماینده یا سناتوری خواست مسیری متفاوت از سیاستهای دولت آمریکا در ارتباط با ایران در پیش بگیرد با مشکل چندانی رو به رو نشود.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که آیا از این گروهها میتوان به عنوان لابی ایران در آمریکا استفاده کرد؟ گفت: نباید اسم این گروهها را لابی بگذاریم چرا که ایران نمیتواند در آمریکا لابی داشته باشد و اگر این افراد را به عنوان لابی ایران در آن کشور معرفی کنیم این فعالان صلح دچار مشکل میشوند و زندانی میشوند. این گروهها دغدغه کشور خود را دارند و دوست ندارند کشورشان وارد جنگ دیگری شود. آنها نتیجه حمله آمریکا به افغانستان و عراق را دیدهاند و نگران این هستند که دولتشان بخواهد با ایران درگیر جنگ شود.
این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: از این جهت حضور آنها در ایران مفید است چرا که آنها میتوانند روی افکار عمومی آمریکا تأثیر بگذارند و واقعیتهای ایران را منتقل کنند ولی همان طور که گفتم نباید از آنها به عنوان لابی ایران در آمریکا یاد کرد چرا که دغدغه کشور خود را دارند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد: از زمان جنگ جهانی دوم طبق نظر سنجیهای علمی، آمریکا هر موقع وارد جنگی شده است افکار عمومی این کشور در ابتدا با این جنگ هماهنگ بودهاند بنابراین با توجه به این موضوع نباید اجازه دهیم که افکار عمومی آمریکا به سمت جنگ با ایران برود، بنابراین این گروهها میتوانند واقعیتهای ایران را به مردم آمریکا منتقل کند تا چنین همراهی ایجاد نشود.
ایزدی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر به چه میزان همسویی با سیاستهای دولت ترامپ علیه ایران در افکار عمومی این کشور وجود دارد، گفت: در نظرسنجیها، ایران وضعیت خوبی در آمریکا ندارد و در همین چارچوب مهم است ما بتوانیم در افکار عمومی آمریکا تغییراتی نسبت به ایران ایجاد کنیم و آنها را با واقعیات آشنا کنیم.
این کارشناس مسائل آمریکا همچنین در پاسخ به این سوال که ایران به چه میزان میتوانند از نگاههای متفاوت دموکراتها در کنگره این کشور با سیاستهای ترامپ در ارتباط با ایران استفاده کند، اظهار کرد: به نظر من از دموکرات ها آبی برای ایران گرم نمیشود چرا که در این کشور به نظر میرسد سیاست های ترامپ علیه ایران به نتیجه رسیده است. در موقعی که ترامپ میخواست از برجام خارج شود عدهای از کارشناسان آمریکایی به دولت ترامپ میگفتند که اگر آمریکا از برجام خارج شود ایران نیز خارج میشود و اتفاقی که میافتد این است که آمریکا نه تنها منافع جدیدی کسب نمیکند بلکه منافع قدیمی خود را از دست میدهد ولی کسانی که چنین پیشنهادی را به ترامپ ارائه میکردند در نهایت دیدند که ایران در برجام باقی ماند.
وی ادامه داد: ما باید به این موضوع توجه کنیم که دموکراتها قرار نیست کاری برای ما در کنگره این کشور انجام دهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم