پژوهشگران دانشگاه شهرکرد در پژوهشکده فنآوری جنین دام برای اولین بار در جهان موفق به تشخیص جنسیت جنین در مادیان آبستن با استفاده از نمونه خون در هفته های اول آبستنی شدند.
کد خبر: ۱۱۹۳۱۱۵
موفقیت پژوهشگران دانشگاه شهرکرد در تشخیص جنسیت جنین در مادیان آبستن

به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صدا و سیما ، آقای کریمی رئیس دانشگاه شهرکرد گفت : پژوهشگران پژوهشکده فناوری جنین دام این دانشگاه با استفاده از نمونه خون مادیان آبستن و استخراج DNA آزاد جنینی موجود در خون مادر، برای اولین بار در جهان موفق به تشخیص جنسیت کره در هفته های اول آبستنی شدند.

رئیس پژوهشکده جنین دام دانشگاه شهرکرد گفت: در دوره آبستنی مقادیر ناچیزی DNA جنینی از سد جفتی عبور کرده و وارد خون مادر می شود که از این مقادیر ناچیز می توان جهت انجام پاره ای تشخیص های پیش از تولد از جمله تشخیص جنسیت جنین استفاده کرد.

دکتر حسن پور افزود : این فرایند از طریق تشخیص توالی های اختصاصی وابسته به جنس صورت می پذیرد.
وی با بیان اینکه این تشخیص در برخی دام های اهلی (به ویژه اسب و گاو) دارای اهمیت اقتصادی زیادی است که می تواند منافع مالی قابل توجهی را متوجه دامدار نماید افزود: در بسیاری از نژادهای اصیل اسب، تفاوت قابل توجه قیمت بین کره های نر و ماده وجود دارد که اطلاع از جنسیت آن در مادیان آبستن می تواند بر ارزش و قیمت مادیان در فرایند خرید و فروش تاثیر زیادی بگذارد.

یکی دیگر از پژوهشگران این طرح گفت : پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد هم اکنون می تواند محیط های تجاری رقیق کننده اسپرم در اسب تولید کند که قابل رقابت با نمونه های خارجی است.

دکتر کدیور متخصص دامپزشکی افزود : این رقیق کننده ها تاکنون به صورت وارداتی از شرکت های خارجی در اختیار مصرف کننده ها قرار می گرفت.

وی گفت: همچنین رقیق کننده های اختصاصی برای انجماد اسپرم در اسب نیز در این پژوهشکده ساخته شده است که امکان انجماد اسپرم نریان اصیل و ارزشمند را فراهم می سازد.

در این مرکز ارزیابی و آنالیز نمونه های اسپرم نریان با مشکلات باروری نیز با استفاده از تکنیک های پیشرفته آزمایشگاهی و مولکولی به طور معمول انجام می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها