مینو محرز عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار جام جم آنلاین در خصوص دستاوردهای حوزه پزشکی کشور در طول 40 سال انقلاب اسلامی با تأکید براین که بعد از انقلاب در مورد بیماریهای عفونی و بیماریهای قابلپیشگیری و واکسیناسیون برنامههای خوبی توسط وزارت بهداشت و مرکز مدیریت بیماریهای واگیر انجامشده است خاطرنشان کرد: تقریباً میتوانیم بگوییم بیماریهایی مانند فلج اطفال، سرخک، سرخجه، مالاریا یا اوریون که واکسیناسیون همگانی در مورد آنها انجامشده ریشهکن شدند.
محرز در ادامه با اشاره به کنترل بیماری فلج اطفال در کشور خاطرنشان کرد: باوجود ریشهکن شدن این بیماری، مشکل ما مرزهای بسیار طولانی است که با دو کشور افغانستان و پاکستان داریم و ازآنجاییکه در هیچکدام از این کشورها واکسیناسیون بهخوبی انجام نمیشود امکان انتقال ویروس به داخل کشور وجود دارد.
وی در ادامه در خصوص وضعیت توجه به بیماریهای عفونی مانند فلج اطفال در قبل و بعد از انقلاب خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب هم امکان پیشگیری و از بین بردن بیماریهای عفونی بهوسیله واکسیناسیون وجود داشت و با تخصیص بودجه میتوانست اجرا شود که خوشبختانه بعد از انقلاب طی یک مدت کم تمام ایرانیهای 5 ساله تا حدود 26 ساله واکسینه شدند؛ اقدام خیلی بزرگ بود که با کمک همه ارگانها و بخصوص وزارت بهداشت که همیشه در مورد بیماریهای عفونی خیلی خوب اقدام میکند انجام شد.
قائممقام انجمن حمایت از بیماریهای عفونی با اشاره به گنجانده شدن واکسیناسیونهای جدید در برنامه واکسیناسیون کشور بابیان اینکه اکنون نزدیک به 10 سال است که واکسن جدیدی وارد چرخه نشده است خاطرنشان کرد: هرچند واکسیناسیون جدید نیاز به بودجه زیادی دارد اما باید حتماً انجام شود تا از برنامه واکسیناسیون اطفال دنیا عقب نیفتیم.
وی در رابطه با تقدیر سازمان بهداشت جهانی از واکسیناسیون فلج اطفال ایران خاطرنشان کرد: هر کشوری که درزمینهٔ ریشهکنی و کنترل بیماریهای عفونی موفق باشد موردتقدیر سازمان بهداشت جهانی قرار میگیرد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران در ادامه با اشاره به تقدیر سازمان بهداشت جهانی از فعالیتهای ایران در مورد فلج اطفال و همچنین فعالیتهای اخیراً در مورد مقابله با مالاریا، سرخک، سرخجه و اوریون خاطرنشان کرد: ایران به دلیل داشتن سیستم بهداشتی بسیار سالمی که خیلی از کشورهای دنیا از آن محروم هستند در منطقه بهترین کشوری است که قدرت انجام همه برنامههای واکسیناسیون را دارد.
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه واکسیناسیون مادرهای حامله و کزاز نوزادان موجب ریشهکنی و کنترل کامل آن شده خاطرنشان کرد: با توجه به کارهای خیلی خوبی که در خصوص بیماریهای عفونی انجامشده بوده باید از مسئولین اداره کل بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تشکر کنم که واقعاً در طی این سالها بسیار عالی عمل کردند.
وی ادامه داد: البته باید توجه داشت که اکنون با بیماریهای نوپدیدی در همه جای دنیا روبرو هستیم که اگر همکاری خوب هم در مورد آنها توسط دیگر ارگانها انجام شود میتوانیم باوجود امکانات، سیستم بهداشتی و برنامهنویسی آنها را بهخوبی کنترل کنیم، موضوعی که در مورد بیماریای مانند ایدز هنوز انجامنشده و نیاز به کمک سایر ارگانها دارد.
محرز دلیل افزایش بیماران مبتلایان به بیماری ایدز را عدم آگاهسازی توسط رسانهها و آموزشوپرورش دانست و تأکید کرد: وقتی افراد آگاهی ندارند برای آزمایش هم مراجعه نمیکنند.
وی بابیان اینکه برای کاهش مبتلایان ایدز بهوسیله اعتیاد برنامه بسیار عالی کاهش آسیب انجام دادیم که در جهان زبانزد شده است خاطرنشان کرد: ما اکنون توانستیم ابتلا به ایدز را در میان معتادان تزریقی کنترل کنیم ولی این بیماری در شرایط فعلی مانند بقیه جاهای دنیا از طریق تماس جنسی انتقال پیدا میکند که به دلیل عدم آگاهی سازی از طریق رسانهها هنوز نتوانستهایم آن را کنترل کنیم و در این زمینه نیاز به آموزش جدی وجود دارد.
عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران در پایان تأکید کرد: به خاطر عملکرد خوب وزارت بهداشت در مورد بیماریهای عفونی بهجاهای خیلی خوبی رسیدهایم که البته با تخصیص بیشتر امکانات میتوانیم بهجاهای بهتری هم برسیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد