به گزارش جام جم آنلاین از فارس، هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تشکیل آخرین نشست به منظور بررسی رفتار محمدباسط درازهی، برای این نماینده مجلس به تصمیم گیری نهایی و صدور حکم رسید.
یک نماینده مجلس - که خواست نام او منتشر نشود - درباره جزئیات تصمیمگیری هیأت مزبور در این رابطه اظهار داشت: در 9 بند درباره آقای درازهی تصمیمگیری و مقرر شد بر اساس ماده 6 قانون هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان عمل شود.
وی افزود: همچنین مقرر شد برای نمایندهای که فیلم جلسه غیرعلنی مربوط به این بخش را ضبط و منتشر کرده است اعمال ماده 6 قانون نظارت بر رفتار نمایندگان شود. با هر دوی این نمایندگان اقدامات قانونی لازم طبق ماده 6 این قانون صورت گیرد.
این نماینده خاطرنشان کرد: در هیأت نظارت نمیتوانند درباره رفتار کارمند گمرک اظهار نظر کنند اما برای کارمند گمرک به صورت جداگانه تصمیم گرفته خواهد شد که رفتار اخلاق مدارانه با او صورت بگیرد؛ البته این موضوع رفع و رجوع شد لذا هیأت نظارت صرفا درباره نماینده اظهار نظر کرد.
وی ادامه داد: در بخش دیگر اگر هر کدام از طرفین شکایتی از همدیگر داشته باشند خودشان میتوانند از طریق دستگاه قضایی اقدام کنند.
این نماینده با بیان اینکه در چند بند برای نماینده سراوان تصمیم گیری شد، گفت: به احتمال زیاد برای وی فقط بند الف و ب اعمال شود یعنی تذکر شفاهی و کتبی به همراه درج در پرونده؛ البته کسر حقوق هم خواهد داشت اما آنها خیلی اثر خود را ندارند اما همین تذکر کتبی و یا درج در پرونده برای یک نماینده خیلی گران تمام میشود.
وی در همین رابطه عنوان کرد: برای یک نماینده خیلی خوشایند نیست که در پرونده مدیریتی او چنین موردی به لحاظ اهانت و توهین و یا حتی درگیری به ثبت برسد. برای یک نماینده خیلی بد است که درج در پرونده او انجام شود.
وی عنوان کرد: البته حق شکایت برای کارمند گمرک باقی بوده و میتواند در دادگستری شکایت کند و بگوید به من اهانت شده اما هیأت نظارت این موضوع را نمیتواند بررسی کند.
وی با اشاره به اینکه در قانون آنچه که برای یک نماینده پیش بینی شده همین موارد ماده 6 است،گفت: درازهی از هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان تذکر کتبی دریافت میکند.
این نماینده ادامه داد: نماینده عصاره فضائل ملت است و اگر در پرونده وی درج شده و یا تذکر کتبی مبنی بر سوء رفتار وی صورت گیرد مجازات سبکی نیست. ضمن اینکه حق شکایت طرف مقابل هم در جای خود از طریق قضایی باقی است.
متن کامل ماده 6 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مربوط به هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان به شرح زیر است:
هیأت با توجه به اهمیت تخلفات و شرایط و موقعیت ارتکاب آنها نسبت به اعمال یک یا چند مجازات ذیل که طبق ماده (6) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی قابل اجراء است، تصمیم میگیرد:
الف- تذکر شفاهی بدون درج در پرونده
ب- تذکر کتبی با درج در پرونده
پ- أخذ تعهد کتبی مبنی بر عدم تکرار تخلف
ت- کسر حقوق از یک ماه تا یکسال به میزان یک دوم
ث- محرومیت از عضویت در مجامع و شوراها یا کمیتههای تحقیق و تفحص
ج- محرومیت از نامزدی برای عضویت در هیأت رئیسه مجلس و هیأت رئیسه کمیسیونها
چ- اعلام یک یا چند تخلف نماینده در جلسه غیرعلنی توسط رئیسمجلس
ح- اعلام یک یا چند تخلف نماینده در جلسه علنی توسط رئیسمجلس
به موجب تبصره 1 ماده فوق نیز، درصورتی که هیأت تشخیص دهد دارایی نماینده به ناحق افزایش یافته است، تا قبل از انتخابات دوره بعد موضوع را به اطلاع شورای نگهبان می رساند و جهت رسیدگی به دستگاه قضایی ارسال مینماید.
همچنین بر اساس تبصره 2 این ماده، کلیه امور مربوط به حقوق نمایندگی ملت که در قانون اساسی به آن تصریح شده است اعم از اظهارنظر و اعلام مواضع در مسائل داخلی و خارجی کشور و آزادی در انجام وظایف قانونی و اعمال رأی خود و کسب اخبار و اطلاعات مورد نیاز وظایف نمایندگی و قانونگذاری و تحقیق و تفحص در تمام امور کشور و سؤال و استیضاح وزرا و رئیسجمهور و رأی اعتماد و رأی عدم اعتماد و مأموریتهای محوله که همه آنها در راستای ایفای وظایف نمایندگی بهعمل میآید از شمول مجازات موضوع این ماده مستثنی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد