در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی۱۶ آذر را روز مبارزه با استبداد داخلی و استعمار خارجی برشمرد و گفت: ماهیت جنبش دانشجویی عدالتخواهی است.
وی با اشاره به اینکه اصلاح گری همواره در نگاه جنبش دانشجویی است و اگر نقصی ببیند همواره از در نقادی در می آید، اظهار داشت: این خصلت دانشجویان است که اگر نقصی ببینند، برنتابند و عکس العمل داشته باشند.
رئیسی حضور دانشجویان را همواره امیدآفرین خواند و تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره دانشگاه را به عنوان جایی که دغدغه انقلاب را دارد، می شناسیم.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که پرسیده بود «فکر می کنید اگر رییس جمهور می شدید، وضع کشور بهتر از این بود؟» خاطرنشان کرد: خدا رحم کرد که من رییس جمهور نشدم که دلار 5هزار تومان شود.
تولیت آستان قدس با بیان اینکه ما دانشجوی سیاسی را کسی می دانیم که جامعه را بشناسد و وظیفه خود را در قبال آن ایفا کند، گفت: ما شهدا را به عنوان روشنفکر واقعی می شناسیم نه کسانی که کشور را به سمت وابستگی می برد.
رئیسی ادامه داد: دشمن هم جنگ سخت را بررسی کرده و هم جنگ نرم را، اما دیده جنگ سخت هم هزینه بر است و هم نفرت دنیا را برمی انگیزد و جنگ نرم هم دیر نتیجه می دهد؛ لذا جنگ سومی را آغاز کرده و آن تلفیقی از نرم و سخت است و این جنگ اقتصادی و رسانهای برای آن است که ملت ایران را به تسلیم وادار کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: دشمن کنوانسیونها و قراردادهایی را پیش روی ملت می گذارد که به ظاهر مشکلات را برمی دارد، اما در واقع خود تحریمی می آورد. ما یقین داریم که صبوری، استقامت و بیداری مردم ما را در برابر توطئه جدید آنها پیروز میکند.
وی افزود: امروز وظیفه مسئولان است که به داشتههای خود اعتماد کنیم و بدانیم که راهکار برون رفت از مشکلات فقط اتکا به خداست. بیگانگان نه گرهای از کار ملت گشودهاند و نه خواهند گشود، تجربه ملتها پیش روی ماست. راه ما ایستادگی و کار و تلاش و تولید است.
رئیسی گفت: مسئولان بدانند اگر ما یک جا کوتاه بیاییم، دشمن دست بر نمیدارد و عقب نشینی نمیکند، ما باید یک کنشگر فعال باشیم.
تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: فقر زیبنده مردم ما نیست و حق مردم این است که بپرسند آیا موضوع ، نخواستن مسئولان است یا نتوانستن آنها؟ ما همه مشکلات را محصول دشمنی دشمن نمی دانیم، بلکه ناشی ناکارآمدی مسئولان می دانیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه حاشیه را متن کردن و اصل را به حاشیه بردن درست نیست، عنوان کرد: مسایل اصلی امروز رونق تولید و معیشت است. مشکلات را میشود در داخل حل کرد اما مشکل آن است که برخی به دنبال راهکار سیاسی برای حل مشکلات اقتصادی هستند؛ در حالی که اختیارات ارزشمندی را رهبری به قوای سه گانه دادهاند.
اگر دولت دست ما بود، تولید مسکن را متوقف نمیکردیم
وی در پاسخ به سوالات، گفت: آستان قدس دو سال است که مالیات می دهد، مالیات را از یقه سفیدها بگیرید؛ اگر ما بودیم تولید مسکن را متوقف نمی کردیم و مرکز هوشمند بنزین نیز تعطیل نمیشد.
رئیسی در پاسخ به سوال دیگری، اظهار داشت: آقای قالیباف نمیخواست کاندید شود و گفت که آمادگی دارم به شما کمک کنم، اما من گفتم مانع حضور هیچکس نخواهم شد. آقای جلیلی هم گفت اگر شما بیایید، من دیگر نمی آیم.
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: آقای قالیباف اظهار داشت پس من کاندیدا می شوم و بعد نگاه می کنیم به سنجش آرا و بعد نظرسنجی مناظره سوم طبق وعدهشان کنار رفتند. البته من به هیچکس از کاندیداها نگفتم که شما نیایید و آقای میرسلیم گفت فکر میکنم کسانی که به من رای می دهند به کس دیگری رای نخواهند داد، گفتم پس بمانید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دیگری درباره اطلاعش از مشکلات مردم، عنوان داشت: من در سمتهای قضایی با مردم ارتباط داشتم و همین الان هم در کسوت خادمی حضرت رضا(ع) در میان مردم هستم و از مشکلات مطلعم. این مشکلات راه حل دارد، هرجا مدیر لایقی بوده مشکلات کاهش یافته است و با وجود آنکه برای پول و بودجه نقش قائلم، اما نقش مدیریت را ۷۰ درصد می دانم.
مرکز پژوهشهای مجلس علیه برنامه های من مطلب منتشر میکرد
وی گفت: رقبای ما پس از پیروزی، دو سه روز بعد انتخابات همان حرفهای ما را اجرایی کردند، در حالی که زمان انتخابات مرکز پژوهشهای مجلس چند جزوه علیه برنامه من پخش کردند.
تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: ما در آستان قدس پاساژسازی را متوقف کردیم و اساس را بر توجه به زوار قرار دادیم و زائرسرا ایجاد کردیم. تا به امروز قریب به ۹۰۰ هزار زائر اولی به زیارت آوردیم؛ کسانی که فقط مشکلشان نداشتن پول بود.
رئیسی با تاکید براینکه در عرض دو سال رقبات وقفی ما ۱۰ برابر شده است، افزود: باغات، ششهای شهر هستند؛ برج سازی کاری ندارد، ما باغ ها را به جای برج سازی به مجموعه هایی قابل استفاده برای بانوان تبدیل کردیم. باغی در غرب تهران داریم که مجوز ۵۰ طبقه هم به آن می دادند اما من جلوی قطع درختان ۶۰۰ ساله را گرفتم و آن را تبدیل به مجموعه تفریحی میکنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تخلفات انتخابات سال ۹۶ گفت: انتخابات ۹۶ از انتخاباتهای پرتخلف کشور بود و ما هم بیش از ۶۰۰ گزارش داشتیم، اما من معتقد بودم که نباید کشور با بحران مواجه شود، لذا با اینکه بسیاری از ادارات دولتی را ستاد انتخاباتی خود کرده بودند، اما گفتم صرفا به تخلفات رسیدگی شود تا سنگ بنایی برای آینده نشود و دولت مستقر به خود اجازه ندهد دست به هر کاری بزند و ما رسیدگی به تخلفات انتخاباتی را به جد از مسئولان می خواهیم.
وی با انتقاد از تسویه حسابها با حامیان کاندیداهای رقیب دولت مستقر در پاسخ به سوالی در مورد اعدامهای سال ۶۷ بیان داشت: در همین تهران روزی ۱۰۰ تا ۱۲۰ ترور صورت می گرفت، از نیروهای انقلابی و هرکس که عکس امام را در مغازه زده بود تا رئیس جمهور، نخست وزیر، رییس دیوان عالی کشور و ... را کشتند.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: قهرمان مبارزه با نفاق در کشور امام خمینی است، همه کسانی با نفاق مبارزه کردند باید مورد تشویق قرار گیرند که کشور را از شر منافقان نجات دادید.
رئیسی تصریح کرد: آیا این درست است که همه خطوط امنیتی نظام شکسته شود که رای عده ای را جذب کنند؟ چرا با این کار خواستند رای ضد انقلاب را بگیرند؟ تفاوت من با رقیبم این است که ما به استقلال کشور معتقدیم اما او آب خوردن را هم به بیگانه متصل می کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری اینکه در مناظرات به کسی توهین نکرد، چون معتقد است هدف وسیله را توجیه نمی کند، خاطرنشان کرد: بیش از هر کس دیگر، دانشگاه است که می تواند درباره قراردادها و ۲۰۳۰ نظر دهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما معتقدیم باید با همه دنیا باید ارتباط داشت ، اما چرا باید پای کنوانسیونی را امضا کنیم که خود بانیان ، آن را امضا نکرده اند؟
وی در پاسخ به سوال دیگری اظهار داشت: منبع اساسی منابع مالی آستان قدس، نذر و وقف است و یک ریال خارج از آن نداریم، اما اگر زمینها هم تبدیل به کارخانه شود ، باز هم وقف باقی خواهد ماند و از صورت آن خارج نمی شود.
«امید» باید همراه عمل باشد و الا فریب است
رییسی گفت: از وقتی به آستان قدس آمدم پای حسابرسی خارج از استان را به این مجموعه باز کردیم و اکثر شرکتهای آستان در حسابرسی مقبولیت گرفتند.
وی افزود: اکسفورد و هاروارد و واتیکان بزرگترین موقوفه های دنیا را دارند، اما از وقتی که من به آستان قدس آمدم، برخی شروع کردند که آستان قدس باید مالیات دهد ، اما من چون خودم به شفافیت اعتقاد دارم، گزارشهای مالی آستان را ارایه میکنم.
رییس آستان قدس رضوی در پاسخ به سوالی درباره اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان گفت: اینکه آیا آستان قدس مشمول این قانون هست یا نه ؟ یک بحث قانونی و حقوقی است ولی من حتما به قانون کشور احترام میگذارم، در این راستا ۲۶۰ نفر را با احترام بازنشسته کردیم و قانون را در همه سطوح اجرایی خواهیم کردیم .
وی در پاسخ به سوال دیگری اظهار داشت: چه در مورد قوه ، چه مجریه ، چه مقننه ، مردم کارامدی نظام را میخواهند و بی عدالتی در هرکدام از نظر نظام پذیرفته نیست .
رییسی در پاسخ به سوالی درباره جمنا گفت: جمنا یک تشکلی از علاقه مندان انقلاب بود با هدف انسجام این گروهها، البته کارشان اشکالاتی داشت ، اولا دایره شمولیت آن کوچک بود و جوان گرایی آنها هم کم بود.
وی با تاکید براینکه جمنا باید یک بازنگری به کارهایش بکند، ادامه داد: آمدن من به میدان نتیجه جمنا نبود و تا اسفند ۹۵ هم تصمیم نداشتم کاندیدا شوم، اما دعوت جریانات مرا به تکلیف وا داشت، الان هم اگر برگردم به آن روز همان تصمیم می گیرم اما امروز هیچ فعالیت انتخاباتی ندارم. چرا که مسئله ما امروز ما انتخابات نیست ، بلکه گفتمان امام و رهبری و کارامدی نظام است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مجددا در پاسخ به سوالی درباره اعدامهای سال ۶۷ گفت: در سال ۶۷ افرادی از منافقین پرونده آنها مورد رسیدگی قرار گرفته بود و دادگاه حکم داده بود و دیوان عالی کشور نیز تایید کرده بود، ولی فورا نیاز نبود که حکمشان اجرا شود، مثل همین الان که بعضی پرونده های قاچاق حکم صادر و تایید شده اما نسبت به بعضی دیگر شدت کمتری دارد اجرا نمی شود.
وی افزود: امام خمینی گفتند آنها که حکمشان تایید شده ولی به اجرای آن به دلایلی به تاخیر افتاده ، هیاتهایی بنشینند و بررسی کنند که آیا شرایط اجرای حکم وجود دارد یا نه ؟ فقط برای کسانی که جرم و حکمشان قطعی شده بود.
رییسی گفت : من به دفتر نشر آثار امام (ره) گفتم مبانی فقهی حکم امام را توضیح دهند. برخورد امام در جریان نفاق، برای همیشه کشور را از لوث منافقین پاک کرد اما برخی برای آنکه هدف برایشان، وسیله را توجیه می کند، نسبت به من و امام و انقلاب تسویه کردند، در حالی که من هیچکدام از آن سه سمت تصریح شده را در حکم امام نداشتم.
مدعی حقوقدانی هستند، اما بین قاضی و دادستان فرق نمی گذارند
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ اظهار داشت: افتخار من آنست که با جریان نفاق، فساد و چپاول مبارزه کرده ام، اما تعجب نسبت به کسانی است که مدعی حقوقدانی هستند، اما بین دادستانی و قاضی فرقی نمی گذارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت