حجتالاسلام مرتضی امیری وحید در گفتوگو با «جام جم آنلاین» در خصوص پیامبر اکرم (ص) و رفتار ایشان با جوانان اظهار داشت: اهداف جمیع انبیاء در توحید است و در قرآن کریم هم اجتناب از طاغوت مورد تأکید است و برقراری قسط و عدالت، رفع اختلاف از مردم و دعوت به پرستش خدای یگانه از اهداف مشترک انبیاء بوده است.
این استاد اخلاق و کارشناس دینی گفت: رسالت همه انبیاء در دو اصل کلی خلاصه میشود و مقدمه است بر رسالت پیغمبر آخرت الزمان و رسالت پیغمبر آخرت الزمان بر دو اصل کلی تعیین خلافت و جانشینی و سفارش مودت به اهل بیت (ع) است.
وی افزود: جایگاه پیامبر اکرم (ص) در قرآن کریم خلق شریف حضرت است و دوم امین بودن و سوم ذکر نام حضرت بلافاصله بعد از نام پروردگار در قرآن و امر به اطاعت از حضرت و صلوات ملائکه بر ایشان است.
حجتالاسلام امیری وحید ابراز کرد: حضرت محمد مصطفی، خاتم پیامبران به تعبیر امام علی (ع) در نهجالبلاغه «طبیب دوار بطبه» است یعنی پیامبر اکرم برای همگان چه جوان و چه غیر جوان طبیب روح است.
وی با بیان اینکه اخلاق و رفتار پیامبر در سه اصل و محور کلی سیره و سیرت و سریره حضرت خلاصه میشود بیان داشت: مفهوم «سیره»، اخلاق اجتماعی حضرت و «سیرت» اخلاق شخصی و فردی پیامبر مانند عبادات و مناجات ایشان و «سریره» که صفات و محسنات باطنی حضرت است و تأکید پیامبر اکرم بر خودسازی جوانان هم در همین سه خصلت است.
کارشناس دینی گفت: پیامبر اکرم برتری جوانی که در جوانی به عبادت روی آورده است، بر پیری که در کهنسالی به عبادت روی آورده، مانند برتری پیامبران بر دیگر مردمان دانستند و فرمودند: «خداوند بزرگ به جوان عابد، نزد فرشتگان افتخار میکند، در حالی که میفرماید: بندهام را بنگرید که برای من، از خواستههای نفس خود چشم پوشی کرده است».
وی با اشاره به سیره اخلاقی و خلق عظیم رسول خدا و برخورد پسندیده ایشان با جوانان که زبانزد عام و خاص از تشیع و تسنن است، بیان کرد: روزی جوانی نزد رسول خدا آمد و درخواست موعظه کرد، پیامبر با مهربانی سه بار فرمودند اگر موعظه کنم گوش میکنی؟ و جوان هر سه بار گفت بله یا رسول الله و ایشان فرمودند: هر گاه تصمیم گرفتی که کاری را انجام دهی اول فکر کن و عاقبت کار را بیندیش اگر خیری در آن است انجام بده و اگر خیری در آن نیست رها کن.
حجتالاسلام امیری وحید ادامه داد: تأکید پیامبر اکرم بر عاقبت اندیشی و سفارش به قشر جوان به این مهم نشان از جایگاه والای جوانان در دیدگاه و سیره حضرت دارد مخصوصا که انتخاب مدیرانی جوان و شایسته که اهل تدبیر و تدبر هستند در مسئولیتهای مختلف جامعه در سیره عملی ایشان دیده میشود.
وی این یکی از مصادیق بارز توجه پیامبر به جوانان را انتصاب جوانی 21 ساله به نام عتاب بن اسید به فرمانداری مکه که حتی موجب رنجش خاطر بزرگان مکه شد، عنوان کرد و افزود: پیامبر در نامهای به شایستگیهای این جوان تأکید کرد و عتاب هم تا در طول دوران مأموریت خود، به خوبی از عهده این مسئولیت بزرگ بر آمد.
کارشناس دینی در پاسخ به اینکه چطور میتوانیم سیره پیامبر اکرم (ص) را در برخورد با جوانان به جامعه امروز به عنوان الگو تعمیم دهیم؟ گفت: ما معمولا در معرفی ائمه اطهار (ع) بیشتر به سیره تاریخی میپردازیم اما ضرورت است که امروز بیش از گذشته به سیره معرفت ائمه و امام شناسی از دیدگاه روایات ورود پیدا کنیم تا مسئولین و مردم به حقیقت سیره اهل بیت توجه و شیفته اخلاق ائمه (ع) شوند و الگو بگیرند.
وی با اشاره به تفهیم خلق پیامبر برای مردم تأکید کرد: بیان سیره اخلاقی پیامبر و سیرت و سریره حضرت از ضروریات امروز جامعه است و بویژه که در سیره ایشان توجه به روحیات لطیف و حساس جوانان دیده میشود.
حجتالاسلام امیری وحید یادآور شد: امید است که با الگو گرفتن از سیره و شیوه پیامبر اکرم (ص) مسئولین به جوانان توجه بیشتری کنند تا زمینه پیشرفت و آبادانی کشور بیش از پیش فراهم شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد