واکنش نمایندگان ایران و عربستان به پیشنهاد کاهش تولید نفت

همنوایی نمایندگان ایران با هیات بین‌الدولی تغییر اقلیم برای محدودسازی انتشار گازهای گلخانه‌ای در حالی ادامه دارد که نمایندگان عربستان واکنش متفاوتی به پیشنهاد این هیات برای کاهش تولید نفت داشته اند.
کد خبر: ۱۱۶۹۷۹۶
واکنش نمایندگان ایران و عربستان به پیشنهاد کاهش تولید نفت

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، چهل و هشتمین نشست هیات بین‌الدولی تغییر اقلیم (IPCC) با هدف نهایی سازی گزارش ویژه افزایش ۱.۵ درجه‌ای دمای کره زمین‌ موسوم به SPM در کره جنوبی برگزار شد.

پیش‌نویس گزارش گرمایش جهانی ۱.۵ درجه‌ای دما، پیش از این با مشارکت کشورهای عضو کنوانسیون تغییرات آب و هوا تنظیم شده بود و طی پنج روز ابتدایی اکتبر، این سند طی جلسات شبانه‌روزی نهایی و آماده انتشار شد.

ابراهیم میرزایی، یکی از نمایندگان ایران در آخرین اجلاس هیات بین‌الدولی تغییر اقلیم تصریح کرده است: عصاره اصلی سند افزایش دمای ۱.۵ درجه‌ای کره زمین، ساز و کارهای محدودسازی گرمایش جهانی در حد یک و نیم درجه و هماهنگی‌های لازم برای برای حفظ افزایش دما در محدوده یک و نیم درجه برای قرن حاضر (تا سال ۲۱۰۰) است که بعد از بررسی در گروه‌های علمی، فنی و سیاسی به تصویب رسید.

وی با اشاره به اینکه در سند گرمایش ۱.۵ درجه‌ای دمای زمین به چهار محور پرداخته شده است، گفت: موضوع اول درک درست ازگرمایش جهان ۱.۵ درجه و شفاف‌سازی ابعاد علمی این موضوع و بررسی جوانب مختلف آن است. بحث دوم نیز شامل بررسی ریسک‌های احتمالی و تبعات این افزایش ۱.۵ درجه‌ای دما می‌شود. پیگیری منابع انتشار گارهای گلخانه‌ای به‌ویژه گاز دی‌اکسیدکربن و سازگاری با گرمایش ۱.۵ درجه‌ای، موضوع سوم و تقویت همکاری‌های جامعه جهانی به منظور کسب آمادگی در برابر افزیش ۱.۵ درجه‌ای دما و کاهش آثار سوء آن همچنین تلاش‌های بین‌المللی برای دستیابی به توسعه پایدار است.

داود پرهیزکار رئیس سازمان هواشناسی هم در این نشست حضور داشته و در جریان ارائه گزارش این نشست در دفتر مجمع ملی IPCC با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان جنگل‌ها، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت علوم اظهار داشته است: در مجمع ملی هیات بین‌الدولی تغییر اقلیم (IPCC) قرار است برنامه‌هایی در ابعاد داخلی و خارجی دنبال کنیم و امیدواریم با هماهنگی که با دستگاه‌های مختلف انجام می‌شود این برنامه‌ها به بهترین شکل تنظیم شود تا هم از منافع کشور در ارتباط با این موضوع دفاع و هم جایگاه خوبی در سطح بین‌الملل کسب کنیم.

وی هیات بین‌الدولی تغییر اقلیم را تنها مرجع رسمی و مورد وثوق سازمان ملل و سازمان هواشناسی جهانی برای بررسی تغییر اقلیم در سطح جهان دانسته و با اشاره ارائه پنج گزارش ارزیابی تغییر اقلیم به شکل دوره‌ای از سوی این هیات از سال ۱۹۸۸ تاکنون ابراز داشته است: در پنجمین گزارش IPCC موضوع گرمایش کره زمین مورد تایید قرار گرفته و اشاره شده است که دمای زمین حدود یک درجه افزایش یافته است.

رئیس سازمان هواشناسی با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده چهار سناریو برای تغییر اقلیم مطرح شده است، گفت: خوشبینانه‌ترین سناریو این است که همه کشورها به تعهد COP۲۱ پایبند باشند.

رئیس سازمان هواشناسی پایبند نبودن کشورها به تعهدات توافق‌نامه پاریس را بدترین سناریو در زمینه افزایش دمای کره زمین و تغییر اقلیم و ادامه انتشار گازهای گلخانه‌ای با روند کنونی دانسته و گفته است: در شرایط حاضر شاهد خروج آمریکا از توافقنامه پاریس و عدم پایبندی به تعهداتش در کاهش دی اکسید کربن هستیم بنابراین خروجی مدل‌ها نشان می‌دهد اگر افزایش دی اکسید کربن با همین روند ادامه پیدا کند، زمین پنج تا شش درجه گرمتر خواهد شد و قطعا این افزایش دما در خاورمیانه بیشتر خواهد بود و بیشترین آسیب ناشی از تغییر اقلیم به خاورمیانه می‌رسد البته تاکنون هم همین طور بوده است و در حال حاضر شاهد افزایش دو درجه‌ای دمای کشورمان هستیم.

همنوایی نمایندگان ایران در آخرین اجلاس با هیات بین‌الدولی تغییر اقلیم و تاکید آنان بر همراهی ایران برای محدودسازی انتشار گازهای گلخانه‌ای در حالی ادامه دارد که در همان اجلاس نمایندگان عربستانی واکنش متفاوتی را در جهت منافع ملی خود و پیشنهاد هیات بین‌الدولی تغییر اقلیم برای کاهش تولید نفت داشته اند.

بنا بر گزارش سایت Climate Home News، نمایندگان عربستان در چهل و هشتمین نشست هیات بین‌الدولی تغییر اقلیم (IPCC) به نتایج حاصل از نشست اعتراضات شدیدی داشته‌اند.

نمایندگان این کشور معتقدند هرچند (IPCC) به دنبال کاهش اثرات گازهای گلخانه‌ای و کاهش گرمایش کره زمین است اما کاهش ۲۵ درصدی تولید نفت تا دو دهه آینده به ضرر کشورهای تولید کننده نفت تمام می‌شود.

بنابر این گزارش، اعتراضات ممتد نمایندگان عربستانی موجب ایجاد اختلال در روند نشست شده اما نمایندگان ایرانی حتی پس از بازگشت از این نشست و ارائه گزارش‌ها هم کلمه‌ای درخصوص درخواست کاهش تولید نفت سخن نگفته‌اند.

به نظر می‌رسد عدم شناخت کافی نمایندگان ایرانی از اثرات اقتصادی تصمیمات (IPCC) بر کاهش تولید نفت و نبود آشنایی با مباحث مربوط به انرژی دلیل این بی‌تفاوتی باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
محمد
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۲
۰
۰
اتفاقا نمایندگان ایران دراین جلسه حرف حق را گفته اند سالم ماندن محیط زیست واجب تراز فروش نفت هست

نیازمندی ها