محمد نبی حبیبی به مناسبت هفته دولت در گفت وگو با جام جم آنلاین اظهار داشت: بنده اعتقاد دارم در شرایط فعلی کشور آقای رئیس جمهور باید بپذیرند تیم اقتصادی کابینه دولت دوازدهم قطعا موفق عمل نکرده است. از این رو بر این باوریم همه احزاب و جناح های سیاسی باید ایشان را حمایت کنند تا تیمی قوی تر با شاخصه های مدیریت جهادی انتخاب و به مجلس معرفی کنند و در عبور از بحران ها و سامان بخشیدن به وضعیت بد اقتصادی پشتیبان دولت و مردم باشند.
وی در خصوص نقش احزاب در کمک به دولت و میزان علاقه مندی دولتمردان به اجرای برنامه ها و راهکارهای دسته جات سیاسی افزود: شخص آقای روحانی تاکنون هیچ ارتباطی با احزاب از جمله مؤتلفه برای هم اندیشی نداشته اند. ما توقع داشتیم ایشان در فضای صمیمانه تری با گروه های سیاسی تعامل داشته باشند. ما بارها از دولت محترم درخواست کرده ایم که در صورت لزوم چنانچه کمکی از عهده حزب مؤتلفه ساخته است آماده انجام وظیفه هستیم.
این فعال سیاسی تاکید کرد: حزب موتلفه اسلامی مشتمل بر کارگروه های مختلفی است و معمولا در همه دولت ها مواردی که به ذهنمان رسیده است را به دولت های مختلف ارایه داده ایم. لذا الان هم آمادگی داریم هر زمان دکتر روحانی صلاح بدانند راه کارهای خود را برای برون رفت از مشکلات اقتصادی سیاسی با ایشان در میان گذاریم و امیدواریم از سوی دولت مورد اعتنا قرار گیرد.
حبیبی در خصوص تشکیل «شورای گفت وگوی سیاسی برای هم اندیشی احزاب» توسط وزارت کشور، که چندی پیش با پیشنهاد رحمانی فضلی وزیر کشور به آن پرداخته شد، اظهار داشت: وزارت کشور بعضا یک سری ارتباطات با احزاب برقرار می کند ولی مایل هستیم این ارتباطات در جهت حل مشکلات کشور بکار گرفته شود و در حد جلسه باقی نماند.
در ادامه گفت وگو نظر به شناختی که دبیر کل مؤتلفه از شهید سید علی اندرزگو عضو سابق این حزب که در استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران مجاهد کردند، دارند از ویژگی های بارز مبارزاتی وی سئوال کردیم. وی پاسخ داد: ایشان علاوه بر اینکه جزء خاندان جلیله سادات بودند در زمره اعضای رسمی و فعال حزب مؤتلفه اسلامی قرار داشتند. او از ابتدا به مبارزه با رژیم ستم شاهی و مقابله با سرکوب و ظلم دستگاه پهلوی برخاست و در این راه به این تشخیص رسیده بود که افزون بر کار جمعی اگر می تواند شخصا اقدامی علیه دستگاه پهلوی انجام دهد، آن را عملیاتی سازد.
وی در خصوص نوع مبارزات شهید اندرزگو با ماموران امنیتی شاه افزود: با توجه به اشرافی که اندرزگو به عملیات های چریکی و مبارزات مخفیانه داشت با شگردهایی همچون تغییر چهره بارها و بارها بدون آنکه در تله نیروهای امنیتی رژیم بیافتند از مرز خارج شده و با سفر به سوریه – لبنان – عراق و افغانستان دوباره به کشور باز می گشت. در داخل کشور هم به دفعات با تغییر نام و لباس مبدل در اقصی نقاط کشور با چهرهای مبارز سیاسی و علما دیدار می کرد بی آنکه به دام ماموران رژیم گرفتار شود.
این فعال سیاسی گفت: از طرفی نوع تعامل مخفیانه وی با دیگر گروه های مبارزاتی به نحوی بود که در افزایش دامنه مخالفت ها با شاه سهم عمده ای از خود بر جای گذاشت. وی عملیات های خود را به گونه ای اجرا می کرد که ساواک را برای دستگیریش واقعا به ستوه آورده بود. لذا هیچگاه ساواک موفق نشد بطور مستقیم این مبارز انقلابی را ردگیری و دستگیر کند تا اینکه از طریق شنود مکالمات تلفنی وی با دیگر مبارزان، محل قرار وی را شناسایی می کنند که در همان محل توسط ساواک به شهات می رسد.
حبیبی در رابطه با خصوصیات بارز شهید اندرزگو تصریح کرد: ایشان مبارزه را فقط با هدف تشکیل حکومت اسلامی آغاز و ادامه داد و همواره دغدغه استقرار یک دولت و نظام با موازین اسلامی را در سر داشت. در همان سال های قبل از انقلاب جوانان بسیاری بودند که با رژیم شاه مبارزه می کردند اما چون مقید به دین نبودند چندان در میان مردم خاستگاه نداشتند. شهید اندرزگو از همان ابتدا در چارچوب اسلام و تقلید از مرجعیت دینی در مسیر سرنگونی حکومت شاهنشاهی گام برداشت.
وی در این باره خاطر نشان کرد: نکته برجسته حرکت انقلابی شهید اندرزگو همراهی و همکاری مثال زدنی همسر ایشان در طول سفرهای پنهانی و مبارزات چریکی علیه شاه بود. این بانو(کبری سیلسپور) که هنوز هم در قید حیات هستند با وفاداری و صبر و استقامت شرایط را برای ادامه راه شوهر خود هموار می کرد. فرزندان این شهید تحت تربیت های همین همسر باوفا بسیار متدین و انقلابی بزرگ شدند و امروز میراث گرانبهای خانواده شهید اندرزگو بشمار می آیند.
حبیبی افزود: این بانوی انقلابی همچنان روحیه مبارزاتی خود را پس از سال ها حفظ کرده و با اینکه علاقه مند به فعالیت سیاسی است اما کهولت سن اجازه نمی دهد فعالانه در گود سیاست نقش آفرینی کنند.
محمدرضا شجاعیان/جام جم آنلاین
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه