شنا در تانکر آب نیز خطرناک است، تانکرهای آب به دلیل اینکه آب شیرین دارند و این آب سبک است، فرد در آن بر خلاف آب شور شناور باقی نمیماند و به پایین کشیده میشود. در مخزن سدها هم معمولا اشیاء در دیواره سد وجود دارد که به بدن و دست و پای شناگران برخورد میکند یا میلگرد و طناب موجود در مخزن سد سبب بروز حادثه برای شناگران میشود.
گرچه شنا با جلیقه نجات در دریا میتواند به حفظ جان شناگر کمک کند اما در رودخانههای خروشان با وجود جلیقه نجات هم امکان غرقشدن وجود دارد.
کلا رودخانه محل مناسب شنا نیست، زیرا عمق رودخانه در همه جا یکسان نیست. جلیقه نجات در رودخانه برای کسی مفید است که مهارتهای لازم را داشته باشد.
نجات غریقها به غریقها توصیه میکنند که اگر در شرایط غرقشدگی قرار گرفتند، کمتر تحرک داشته باشند و بیحرکت بمانند. البته این درخواست تقریبا غیرممکن است زیرا فردی که در حال غرق شدن است به هر چیزی چنگ میزند و سعی خواهد کرد خود را نجات دهد، اما آنها نمیدانند این رفتار حتی ممکن است به قیمت جان نجات غریق هم تمام شود. به همین دلیل ناجیان گاهی ناگزیرند شناگران در حال غرق شدن را بیهوش کنند تا بتوانند فرد را از آب بیرون بکشند.
علاوه بر این چون احتمال بروز خطر در آبهای آزاد برای شناگران بسیار زیاد است به هموطنان توصیه میشود که اگر قصد شنا در آبهای آزاد را دارند، فقط در طرحهای سالم سازی دریا شنا کنند. زیرا در داخل طرح ناجی وجود دارد و ناجیان در داخل طرح موظف به نجات غرقشدگان هستند. در خارج طرح اگر ناجی به نجات فردی اقدام میکند، صرفا از روی تعهد اخلاقی است وگرنه در محیطهای آزاد ناجیان هیچ وظیفهای ندارند.
محمدرضا گرامی - نجاتغریق / جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد