گفت وگوی جام‌جم با علیرضا فغانی، داوری که در جام‌جهانی درخشیده است

شاید ایران را در فینال ببینید!

بازی فرانسه و آرژانتین با برد بزرگ خروس‌ها و حذف مسی همراه شد اما فراتر از این اتفاقات، یک قهرمان اصلی داشت؛ علیرضا فغانی. این داور ایرانی، به معنای واقعی گل کاشت. بازی این دو تیم مطرح جهان، پر برخورد بود و بویژه در نیمه دوم، بازیکنان تا توانستند یکدیگر را در زمین مسابقه زدند. فغانی در طول 90 دقیقه عملکرد قابل دفاعی داشت. او یک پنالتی کاملا درست برای فرانسه گرفت. در نیمه اول همین‌طور خطایی میلی‌متری پشت محوطه جریمه گرفت که کاملا تصمیمش درست بود. در نیمه دوم هم بازیکنان دو تیم بارها درگیر شدند که فغانی بخوبی صحنه‌ها را مدیریت کرد. همچنین دو بار بازیکنان آرژانتین ادعا داشتند پنالتی رخ داده که فغانی با قضاوت دقیق و درست خود مانع از بروز اشتباه شد. پس از بازی خیلی از کارشناس‌های دنیا و ایران به تمجید از فغانی پرداختند.
کد خبر: ۱۱۵۱۰۰۸

یکی از گزارشگران فاکس نیوز سریعا اعلام کرد یکی از فینالیستها مشخص شده و او علیرضا فغانی داور بازی خواهد بود. سایتهای خارجی همه نمرههای بالایی برای این داور در نظر گرفتند. فغانی در طول 90 دقیقه، 36 خطا و یک آفساید گرفت و 8 کارت زرد به بازیکنان نشان داد. از ویدیو چک استفاده نکرد و یک پنالتی درست برای خروسها گرفت. مارک هالسی، داور سابق انگلیسی هم از عملکرد فغانی تمجید کرد.

نیل هارمن، سردبیر سابق روزنامه دیلیمیل هم نوشت: «بالاترین سطح، تنها کلمهای که میتوانم در خصوص فغانی به کار ببرم.» با عملکردی که فغانی داشت حالا خیلیها منتظر هستند تا فیفا او را به عنوان داور فینال معرفی کند. او در حال حاضر از کوئیپرس هلندی و دامیر اسکومینای اسلواک هم عملکرد بهتری داشته است .فغانی با کسب 8امتیاز از مجموع سه قضاوت فعلا بالاتر از همه داوران ایستاده است. حالا او دراینباره توضیحاتی میدهد.

آقای فغانی عجب دیدار نفسگیری را سوت زدید. همه از شما تمجید کردند.

ممنون از شما و همه کسانی که حمایت کردند. این بازی حساسیت زیادی داشت. تلاش کردیم قضاوت خوبی داشته باشیم و خدا راشکر همه راضی هستند.

مسئولان فیفا نظری درباره قضاوت شما داشتند؟

مسئولان فیفا که درباره یک داور اظهار نظر مستقیم نمیکنند. اصلا چیزی که شما فکر میکنید، نیست. اینکه مثلا بعد از بازی سراغ داور بروند و بگویند خوب قضاوت کردی یا بد. داوریها در فیفا خیلی زیرذرهبین است. بعد از بازی یک تیم داوری به دقت کار ما را آنالیز میکند. به خاطر همین باید ببینیم در آینده چه اتفاقی میافتد.

در ایران همه منتظر هستند تا شما فینال را سوت بزنید. چه افتخار بزرگی هم خواهد بود...

دوست ندارم ذهنم را درگیر چنین چیزی کنم. از روز اول گفتم قدم به قدم جلو خواهیم رفت. من به خود شما گفته بودم دوست دارم فینال را سوت بزنم و چنین هدفی دارم. امیدوارم این اتفاق رخ دهد ولی اگر هم نشود، مهم نیست.

مهم این است که مردم راضی هستند و این دل ما را شاد میکند. به نظرم تا الان هم هر چه بازی سوت زدهام، مثل فینال بوده. نگاه من دقیقا همین شکلی است.

راستی در یک صحنه با اوتامندی مدافع آرژانتین شوخی کردید که خیلی بازخورد داشت.

بله، خب او داشت آب میخورد و روی ژیرو بازیکن فرانسه که مصدوم شده بود، آب میپاشید. من هم با او شوخی کردم و چیز خاصی نبود. بازی پربرخورد بود و خلاصه گفتم یک مقدار فضا عوض شود.

واکنش فغانی به رفتار بازیکنان ایران

فغانی هم مثل همه ایرانیها از حذف تیم ملی ایران از جام جهانی ناراحت است. او میگوید: «ما هم مثل همه ایرانیان دوست داشتیم تیم ملی کشورمان در مسابقات جام جهانی باقی بماند. خوشبختانه مراکش را شکست دادیم و مقابل پرتغال بازی قابل قبولی انجام شد. من فکر میکنم با توجه به پتانسیل خوب تیم و بازیکنان خوبی که داریم میتوانستیم از گروهمان صعود کنیم و شاید کمی بدشانسی باعث شد صعود نکنیم. قصد ندارم به بحث فنی تیم ملی ورود کنم اما شاید اگر مثل نیمه دوم بازی با اسپانیا و مثل بازی با پرتغال بازی میکردیم بهتر نتیجه میگرفتیم. البته بازیکنان تیم ملی نهایت تلاششان را کردند و آبرومندانه از جام جهانی کنار رفتند.»

او ادامه میدهد: «هر چند در مسائل انضباطی باید کار بیشتری انجام دهیم تا رفتارهای جهان سومی از خودمان در مواجهه با داور یا بازیکنان حریف نشان ندهیم. باید با داوران و رقیبان حرفهایتر برخورد کنیم. به هر حال جام جهانی برای تیم ملی ما تمام شد و باید از حالا به فکر جام ملتهای آسیا و جام جهانی دوره بعد باشیم. به نظر من تیم ملی باید از حواشی دورتر شود تا همه تمرکز روی جام ملتها برود و نتایج خوبی در این مسابقات بگیریم. برای تیم داوری ما هم خوشبختانه تا اینجا همه چیز خوب پیش رفته و سه بازی را قضاوت کردیم و منتظر میمانیم تا انشاءالله اگر این فرصت را داشتیم باز هم قضاوت کنیم.»

سعید اکبری
ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها